Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Băuturi precum cafeaua, care, consumată cu moderație în cadrul unei diete echilibrate, poate oferi calități antioxidante și reduce riscul de a dezvolta anumite boli, precum diabetul de tip 2. De asemenea, ceaiul este ideal pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, dar și pentru arderea grăsimilor și purificarea organismului. Cu toate acestea, oricât de multe beneficii ne-ar oferi aceste băuturi, există una care ne poate ajuta să ne îngrijim sănătatea și este la îndemâna oricui: apa.
O bună hidratare poate face o diferența în sănătatea noastră, așa cum a determinat un studiu realizat de National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, care a stabilit că persoanele de vârstă mijlocie care nu se hidratatează adecvat erau mai predispuse să dezvolte boli cronice, precum insuficiență cardiacă, diabet, boală pulmonară cronică sau demență. Menținerea unei hidratări bune ajută la menținerea sănătății pe măsură ce îmbătrânim, reducând riscul de deces prematur.
„Rezultatele sugerează că o hidratare adecvată poate încetini procesul de îmbătrânire și poate prelungi o viață fără boli”, explică Natalia Dmitrieva, cercetător la Laboratorul de Medicină Regenerativă Cardiovasculară la NIH și la Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui. Acest studiu a fost realizat prin observarea datelor de sănătate a 11.255 de adulți colectate în ultimii 30 de ani, analizând legăturile dintre nivelurile de sodiu din sânge și hidratare, nivelurile de sodiu crescând dacă hidratarea scade. De asemenea, au studiat relația dintre nivelurile de sodiu și îmbătrânirea biologică, luând în considerare factori precum vârsta și sexul, dar și fumatul sau hipertensiunea arterială.
În timpul studiului nu s-a controlat cantitatea de apă ingerată, doar s-au analizat nivelurile de sodiu din sânge, dar pentru cercetătoare „scăderea conținutului de apă din corp este factorul cel mai comun care crește nivelurile de sodiu seric”, astfel că o hidratare bună ar fi esențială și ar putea încetini procesul de îmbătrânire și reduce riscul de a suferi de boli cronice, relatează 20minutos.es.
Te-ar putea interesa și: Testul simplu, făcut în farmaciile din România, care îți arată dacă riști să faci diabet
Deși este obișnuit să auzim că este bine să bem doi litri de apă pe zi, adevărul este că această cifră poate varia în funcție de fiecare persoană, dar și de moment. Nu avem nevoie de aceeași cantitate de apă într-o zi obișnuită ca într-una în care temperaturile sunt foarte ridicate, când ar trebui să bem mai mult. Anumite medicamente sau boli ne pot face să urinăm mai des și, prin urmare, vom avea nevoie de mai multe lichide, în caz de vărsături, diaree sau febră va fi de asemenea necesar să creștem aportul de lichide pentru a evita deshidratarea.
Cheia pentru o hidratare bună este să bem întotdeauna când ne este sete, dar sunt persoane care nu sunt conștiente când începe să le fie sete și în aceste cazuri este mai bine să fim atenți să bem în anumite momente pentru a evita deshidratarea, mai ales când este foarte cald sau facem exerciții fizice la temperaturi ridicate. Puteți purta o sticlă de apă și o puteți reumple dacă este necesar sau puteți bea la ore regulate, cum ar fi în timpul meselor. Este important să bem înainte, în timpul și după efort și, de asemenea, să creștem aportul dacă suntem bolnavi. În caz de oboseală, confuzie sau amețeală, urinare mai rară, urină de culoare închisă sau sete excesivă, este recomandat să consultăm un medic cât mai curând, deoarece pot fi simptome de deshidratare.
Te-ar putea interesa și: Adio cartofi prăjiți! Ce efecte au asupra sănătății aditivii pe care UE îi va interzice
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu a dezvăluit...