Băutura minune pentru longevitate. Trebuie să o consumi zilnic și are beneficii nebănuite pentru sănătate
Data publicării:
Dacă te-ai întrebat vreodată care este băutura minune pe care trebuie să o cunsumi zilnic pentru o viață cât mai lungă și lipsită de boli. Iată răspunsul. 

Toată lumea și-ar dori să găsească licoarea vieții veșnice, dar deocamdată nimeni nu a reușit să găsească leacul minune împotriva trecerii timpului. Dar dieteticienii au găsit băutura care poate ține la distanță bolile și asigură longevitatea. 


Această băutură minune este chiar ceaiul, care promite longevitate și o viață lipsită de probleme de sănătate. 


De fapt, un studiu publicat în decembrie 2020 în European Journal of Preventive Cardiology a constatat că băutorii obișnuiți de ceai care savurau trei sau mai multe cești pe săptămână aveau un risc mai mic de boli de inimă și de deces.


Adevăratele ceaiuri prezintă o tonă de beneficii pentru sănătate legate de o durată de viață mai lungă. Iată care sunt cele mai importante:


1. Ceaiul ajută la combaterea inflamației


Ceaiurile abundă în antioxidanți, compuși vegetali puternici - inclusiv polifenoli, flavonoide și catechine - care contracarează oxidarea.
"Oxidarea este un proces care produce substanțe chimice instabile, cunoscute sub numele de radicali liberi, care provoacă daune diferitelor structuri celulare", spune Amanda Holtzer, RD. Stresul oxidativ poate contribui, de asemenea, la inflamația cronică, care joacă un rol în dezvoltarea unor boli precum cancerul.


"După cum sugerează și numele, antioxidanții au rolul de a combate, contracara și preveni acest proces, luptând astfel împotriva deteriorării și descompunerii organismului", explică Holtzer.


Ea spune că consumul regulat de ceai crește nivelul de antioxidanți din sânge, oferindu-le o șansă mai bună de a reduce daunele oxidative și inflamațiile care contribuie la bolile cronice.


2. Luptă împotriva unor tipuri de cancer


În timp ce cercetările care se concentrează pe ceai și prevenirea cancerului sunt inconsecvente, totuși ar putea exista o legătură reală între sorbirea ceaiului și un risc mai mic pentru anumite tipuri de cancer, spune Hartog.


O meta-analiză din noiembrie 2020 în Advances in Nutrition a constatat că consumul de ceai a fost legat de rate mai mici de 11 tipuri de cancer, cu cele mai puternice dovezi în jurul cancerului oral.


De asemenea, persoanele care beau în mod regulat ceai negru sau ceai verde par să aibă șanse mai mici de a dezvolta cancer ovarian în comparație cu cei care nu beau ceai, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină (NLM).


3. Ceaiul este legat de o inimă mai sănătoasă


Un studiu de amploare, realizat în mai 2017 în Heart, a constatat că consumul zilnic de ceai a fost asociat cu un risc redus de boală cardiacă ischemică (probleme cardiace cauzate de arterele îngustate).


În mod similar, un studiu din martie 2013 din Annals of Epidemiology a demonstrat că persoanele care au băut patru sau mai multe cești de ceai negru au avut o șansă mai mică de accident vascular cerebral. Iar un studiu publicat în mai 2013 în Stroke a remarcat constatări similare pentru ceaiul verde.


4. Vă menține agerimea


L-teanina, un aminoacid găsit în ceai, poate fi o veste bună pentru creierul tău.


Băutorii obișnuiți de ceai au rate mai mici de boli Alzheimer și Parkinson, potrivit unui studiu din mai 2018 în Nutrients, posibil din cauza acelei l-teanine, conform PennMedicine.


Iar o analiză din octombrie 2017 în Phytomedicine a legat combinația de cofeină și l-teanină din ceaiul verde de îmbunătățiri în ceea ce privește anxietatea, memoria și atenția.


Cofeina din ceai ajută, de asemenea, la îmbunătățirea vigilenței și a atenției, chiar și la persoanele care nu dorm suficient, conform NLM.


5. Ceaiul poate fi benefic pentru oasele tale


În timp ce osteoporoza, o afecțiune care face ca oasele să devină slabe și fragile, devine mai frecventă odată cu vârsta, consumul de ceai poate ajuta la atenuarea riscurilor.


Un studiu din noiembrie 2018 în Osteoporosis International a constatat că consumul de ceai a fost asociat cu scoruri mai mari de densitate minerală osoasă la persoanele atribuite femeilor la naștere, dar nu și la cele atribuite bărbaților la naștere.


6. Este asociat cu o calitate mai bună a vieții


Consumul de ceai poate fi benefic pentru sentimentul general de bunăstare și pentru calitatea vieții legate de sănătate (HRQOL), care este definită ca fiind percepția unei persoane cu privire la sănătatea lor mentală și fizică de-a lungul timpului, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC).


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: ceai  longevitate  sănătate 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel