Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
Cel mai indicat ar fi să alegem vinul în funcţie de meniul pe care-l avem în seara de Crăciun.
Vin roşu sau vin alb
Atunci când vine vorba de masa de Crăciun ne gândim că NU ar trebui să lipsească din peisaj vinul. Însă cum alegem vinul? Dacă în meniurile de Crăciun avem mâncăruri din carne de pasăre sau de pește, atunci pe masa noastră de Crăciun trebuie să se afle un vin alb.
Iar în cazul în care nu concepem ca masa de Crăciun să fie fără sarmale și friptură de porc, atunci trebuie să ne decidem asupra unui vin roșu.
Însă vinul roșul este și el la rândul lui pretențios. Se spune că pentru o masă grea, vinul roșu demisec este alegerea potriviă, pentru sărăborile de iarnă.
Cu toții probabil facem foarte multe GREȘELI când vine vorba de combinarea vinurilor cu mâncarea.
Prima greșeală este când friptura la grătar se servește cu un vin dulce. Vinul dulce este preferat în special atunci când vorbim de deserturi.
A doua este asocierea unui fel de mâncare acrișoară cu un vin NU foarte acid. Aici este de preferat asortarea unui vin acid cu o mâncare mai acidă sau a unui vin dulce cu o mâncare dulce.
Vinul se bea cu măsură, în funcție de mâncarea lângă care este așezat
”Pentru vinurile albe și rose sunt indicate pahare mai mici și se pune o cantitate mai mică, iar pentru vinurile roșii se aleg pahare mai mari”, a declarat somelierul Cezar Ioan la AlephNews
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: bautura masa de craciun vin
Iată ce-ți rezervă astrele...