Bei apă înainte de culcare? Medicul Mihail Pautov explică ce se întâmplă în organismul tău dacă o consumi după ora șase seara
Data publicării:
Medicul Mihail Pautov explică ce se întâmplă în organismul tău dacă bei apă după ora șase seara. Este important să fii atent la cât și cum o consumi. 

Apa este esențială în viețile noastre, având un rol crucial în susținerea sănătății și bunăstării. Cu toate acestea, știai că după ora șase, modul în care consumăm apă poate influența semnificativ eficiența hidratării? Este important să fim atenți la cât și cum bem apă, deoarece organismul are nevoie de timp pentru a absorbi lichidul în mod corect.

Potrivit medicului Mihail Pautov, este recomandat să bem apă după ora șase doar dacă ne este sete, dacă avem poftă sau dacă suntem la masă. Cu toate acestea, el subliniază că este esențial să bem lent. De exemplu, a consuma rapid o sticlă de jumătate de litru, apa va ajunge în intestine și va fi absorbită în aproximativ 20-30 de minute, provocând o diluare bruscă în sânge.

„După ora șase, adică după primele zece ore în care tu, teoretic, te-ai hidratat suficient pentru toată ziua, dacă îți este sete, dacă ai poftă să bei apă sau dacă ești la masă, atunci este în regulă să bei. Dar începând cu acea a zecea oară și până când te culci, orice bei încearcă să bei lent. În momentul în care ai băut repede, să zicem că ai băut repede o sticlă de jumătate de litru, acea jumătate de litru ajunge în intestine și în 20-30 de minute apa este absorbită în corp prin intestine.

Acea jumătate de litru ajunge la nivelul venei porte, ajunge la nivelul sistemului venos port care duce tot ce se colectează din intestin la ficat, iar din ficat se duce ulterior pe vena cavă la inimă și de acolo pleacă în tot sistemul circulator. Așa ajunge jumătate de litru în sângele tău într-o jumătate de oră, iar corpului tău nu-i place asta, nu-i place să aibă deodată totul atât de diluat”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Ce cantitate de proteine ar trebui să consumi zilnic. Medicul Mihail Pautov: „Reprezintă minimul necesar pentru ca organismul să nu aibă deficit”

„Dacă ai băut repede, o să urinezi repede”

Potrivit medicului Mihail Pautov, rinichii vor filtra excesul de lichid, eliminând rapid ceea ce nu este necesar prin urină. Pe de altă parte, dacă aceeași cantitate de apă este consumată pe parcursul unei ore, cu înghițituri mici, lichidul va avea timp să se absoarbă mai eficient. Astfel, organismul va putea distribui apa acolo unde este cu adevărat nevoie, asigurând o hidratare mai bună a țesuturilor, mușchilor și organelor.

„Pe măsură ce acea jumătate de litru intră în circulația ta, în același timp, rinichii vor filtra acel exces de lichid. Poate vor menține 100 de mililitri și o să-i distribuie prin țesuturi, prin mușchi, prin organe, dar restul de 400 de mililitri, rinichiul va accelera practic filtrarea acelui lichid și îl va elimina prin urină. Dacă ai băut repede, o să urinezi repede.

În schimb, dacă bei aceeași sticlă de jumătate de litru de apă pe parcurs de o oră, cu înghițituri micuțe, acele înghițituri micute au timp să se absoarbă lent. Acea creștere foarte mică de volum nu este neapărat sesizată de rinichi. Acel lichid în plus poate să ajungă unde e nevoie de el pentru a te hidrata mai bine. Poate să ajungă la nivelul mușchilor, în creier, în ficat sau în orice alt țesut care are nevoie de lichid ca să se hidrateze”, a mai precizat medicul Mihail Pautov.

@doctor.mihail

Pentru a evita urinările din timpul nopții, încearcă să bei mai lent și mai puține lichide, seara. ????????‍⚕️☝????????

♬ original sound - doctor.mihail

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Sursă foto: Instagram/Mario Fresh. Sursă foto: Instagram/Alexia Eram

Mario Fresh confirmă despărțirea de Alexia Eram, după opt ani de relație: „A fost o decizie dificilă”. În ce relații sunt acum cei doi

Captură video: YouTube/Cancan

Ce relație are, de fapt, Lora cu socrii ei. Artista a spus-o chiar în ziua nunții: „Nu se opresc niciodată”

Captură video: YouTube/Xtra Night Show

Reacția lui Cătălin Botezatu, după ce Dan Capatos l-a întrebat despre copiii săi. Mara Bănică l-a provocat să dezvăluie numărul exact

Pepe, Raluca Pastramă, captură video Youtube, Xtra Night Show

Raluca Pastramă rupe tăcerea, după trei ani de la divorț. Ce acuzații grave îi aduce lui Pepe, în plin război pentru custodia fetițelor

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Alocația fiicei Oanei Roman, virată într-un cont deschis de Marius Elisei. Vedeta nu are acces la bani: „Aștept să văd...”

Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Horoscop 14 - 20 octombrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea mare succes profesional

Sursă foto: Captură foto Instagram Mario Fresh

Cu cine a plecat Mario Fresh în vacanță, după despărțirea de Alexia Eram. Artistul se distrează în Dubai

Captură video: YouTube/JORGE OFFICIAL. Captură video: YouTube/Jador

Cine este, de fapt, bărbatul cu care s-a văzut Oana Ciocan la restaurant. Jador îl cunoștea de mulți ani: „Fix la cine nu te aștepți. Am zis că îl omor”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

„Hai că nu ne-am născut ieri. Am văzut și noi”. Teo Trandafir nu s-a abținut și l-a luat la rost pe Jador. Cum a reacționat cântărețul de manele / Video

Pepe, Raluca Pastramă, captură video Youtube, Xtra Night Show

Pepe și Raluca Pastramă s-au întâlnit în sala de judecată. Ce acuzații i-a adus fosta soție

Sursă foto: Captură foto Instagram Gina și Oana Matache

Gina Matache, mărturisiri emoționante despre divorțul fiice sale, Oana: „Nu mă așteptam. Am învățat să nu mă mai bag”

Captură video: TikTok/Jador

Jador și Oana Ciocan se căsătoresc! Când va avea loc marele eveniment și cine sunt nașii: „Mă însor cu ea! Am știut din prima zi că o să fie nevasta mea” / Video




pixel