Sora lui Liviu Guță a pus capăt speculațiilor. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu artistul: „A pierdut tot ce construise. El nu a dispărut”
Începerea zilei cu energie și motivație nu este întotdeauna ușoară. Mulți oameni au nevoie de ritualuri pentru a-și începe ziua. Unii optează pentru un duș revigorant, în timp ce alții preferă să consume ceva care le dă energie, precum un măr sau o cafea bună. Găsirea unei modalități de a începe ziua în forță nu este întotdeauna simplă, iar pentru unii, consumul de ceai de ghimbir și turmeric este soluția ideală.
Deși această băutură nu este chiar cea mai obișnuită, ingredientele sale au devenit din ce în ce mai populare datorită beneficiilor pe care le aduc sănătății. Turmericul și ghimbirul sunt folosite de secole pentru proprietățile lor medicinale, iar astăzi le putem adăuga ușor în rețetele zilnice, fie separat, fie împreună, pentru un gust special și un impact pozitiv asupra corpului nostru. Consumul lor sub formă de infuzie este o alegere comodă, deoarece ne asigură că beneficiem de cantitățile necesare. Dar ce obținem de fapt dacă bem acest ceai la micul dejun în fiecare zi?
Este o idee bună să începem ziua cu ceai de ghimbir și turmeric, mai ales dacă vrem să facem din acest obicei o rutină. Indiferent de ora la care îl consumăm, beneficiile sunt aceleași, fie că îl bem la micul dejun sau ca o gustare. Aceste plante sunt recunoscute pentru proprietățile lor medicinale, iar consumul lor sub formă de infuzie nu poate decât să aducă beneficii, atâta timp cât este făcut cu moderație, în cadrul unei alimentații echilibrate și, ideal, al unui stil de viață activ.
Turmericul conține curcumină, un puternic antiinflamator, ale cărui efecte asupra bolilor cronice sunt încă în studiu. Ghimbirul, pe de altă parte, este folosit frecvent pentru ameliorarea problemelor digestive și pentru prevenirea infecțiilor, datorită proprietăților sale antibacteriene și antivirale. Conține compuși fenolici, în special gingerol, care au efecte antiinflamatorii și antioxidante.
Inflamația cronică este un factor de risc pentru afecțiuni precum bolile de inimă, cancerul și diabetul, iar consumul unui ceai cu proprietăți antiinflamatorii poate ajuta la reducerea acesteia. De asemenea, acest ceai poate fi eficient în cazurile de afecțiuni care afectează articulațiile, cum ar fi artrita reumatoidă.
Pe lângă acestea, consumul de ghimbir a fost asociat cu o scădere în greutate, iar turmericul stimulează eliminarea toxinelor, deoarece curcumina ajută la activarea enzimelor hepatice responsabile de acest proces. Turmericul susține, de asemenea, un flux sanguin sănătos, protejând astfel împotriva bolilor de inimă.
Te-ar putea interesa și: Superalimentul care previne diabetul, protejează inima și reglează apetitul
Chiar dacă această infuzie aduce numeroase beneficii, consumul excesiv nu o face mai eficientă. Este recomandat să o bem cu moderație. Curcumina din turmeric poate cauza probleme la vezica biliară dacă este consumată în cantități mari. De asemenea, atât ghimbirul, cât și turmericul au efecte anticoagulante, deci nu sunt recomandate persoanelor care urmează un tratament cu medicamente anticoagulante, deoarece ar putea provoca interacțiuni. De aceea, consumul de ceai de ghimbir și turmeric nu este recomandat persoanelor care urmează să fie supuse unei intervenții chirurgicale în curând.
De asemenea, acest ceai nu este recomandat persoanelor cu diabet sau celor care iau medicamente pentru controlul nivelului de zahăr. Nu este recomandat nici în timpul sarcinii sau alăptării. Dacă aveți îndoieli legate de consumul acestui tip de infuzie, este întotdeauna bine să consultați un medic de familie sau un specialist în sănătate pentru sfaturi personalizate, relatează 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Nimic nu durează pentru...
Consumul zilnic de ceai de...
Jaqueline Cristian s-a impus în...
Consumul zilnic de ceai de...
Acest aliment consumat pe...