Previziuni astrale pentru 2025 de la celebrul astrolog Minerva. Află ce le așteaptă pe zodii în noul an
Mămăliga este un preparat tradițional din bucătăria românească, obținut prin fierberea mălaiului (un tip de făină din porumb) într-o cantitate mare de apă. Deși poate părea simplu, mămăliga are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bună de nutrienți și având multiple utilizări.
Doctor Mihail a vorbit despre beneficiile consumului de mămăligă, unul dintre acestea fiind faptul că ajută la menținerea energiei datorită fibrelor. Carbohidrații din mămăligă sunt mai sănătoși decât cei din produsele procesate, deoarece mălaiul este un carbohidrat complex care se digeră lent, oferind o eliberare treptată de energie. Totodată, mălaiul conține fibre care sunt benefice pentru digestie. Fibrele ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos, reduc constipația și contribuie la controlul greutății. De asemenea, porumbul este o sursă de antioxidanți precum luteina și zeaxantina, aceștia contribuind la menținerea sănătății ochilor.
„Mămăliga este un preparat tradițional românesc, realizat din făină de porumb, fiind bogat în carbohidrați complecși și fibre care pot ajuta la menținerea energiei și a sănătății digestive. Fibrele ajută la menținerea sănătății digestive, iar acești carbohidrați complecși combinați cu fibrele fac din mămăligă un aliment consistent care se digeră treptat și ne oferă energie nu deodată, ci pe parcursul zilei.
Porumbul este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți, precum luteina și zeaxantina, care pot contribui la sănătatea ochilor și la prevenirea degenerării maculare legate de vârstă. Mămăliga poate fi servită ca înlocuitor pentru pâine și asta vă recomand, mai degrabă să mâncați mămăligă decât pâine”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip publicat pe pagina sa de TikTok.
Te-ar putea interesa și: Cum să slăbești rapid după sărbători. Recomandarea medicului nutriționist Mihaela Bilic: „Gata, aveți soluția!”
În afară de beneficiile menționate mai sus, mămăliga este un aliment natural fără gluten, fiind o alternativă excelentă pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau cei care urmează o dietă fără gluten. Mămăliga este o sursă bună de vitamine B, în special tiamină (vitamina B1), care ajută la funcționarea corectă a sistemului nervos și la metabolizarea carbohidraților. De asemenea, mălaiul conține minerale esențiale precum magneziu, fier, zinc și fosfor. Consumul regulat de mămăligă poate sprijini sănătatea inimii datorită conținutului de magneziu și fibre.
Magneziul este important pentru reglarea ritmului cardiac și menținerea tensiunii arteriale normale. Datorită conținutului de fibre și carbohidrați complexi, mămăliga este un aliment care te poate face să te simți sătul pe termen lung, reducând nevoia de gustări între mese și contribuind la controlul greutății. Mămăliga poate fi preparată în diverse moduri și poate fi servită ca garnitură, alături de brânză, smântână, ouă, carne sau legume, sau poate constitui un fel principal în combinație cu diverse ingrediente. Este un aliment versatil, sățios și plin de beneficii nutritive.
@doctor.mihail Mămăliga e o alegere hrănitoare, cu care poți înlocui pâinea, la mesele de sărbători. ????????????⚕️☝????
♬ original sound - doctor.mihail
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Începând din 13 ianuarie,...
Ce a pățit Makaveli când s-a urcat la volan fără permis...
Platforma EduBirdie a analizat...