Beneficiile uimitoare ale cafelei. Dr. Mihail: Asta mi se pare cea mai mișto chestie. Sunt sute de studii, peste tot în lume
Data publicării:
Dr. Mihail Pautov a vorbit despre beneficiile cafelei, care sunt mai multe decât ne-am putea aștepta, conform sutelor de studii.

În cadrul emisiunii Medicool de pe Antena 1, Dr. Mihail Pautov aduce în atenția publicului numeroase beneficii ale consumului moderat de cafea, susținute de sute de studii din întreaga lume. Printre acestea, se evidențiază capacitatea cafelei de a crește numărul de receptori ai dopaminei în creier, oferind o stare de bine și întărind asocierea acesteia cu activitățile desfășurate în momentul consumului.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, îndemn pentru femei: Haideți să vorbim despre menopauză! Acordați-vă atenție, timp și grijă

Beneficiile cafelei

Cafeaua este recunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăți performanța sportivă și de a contribui la scăderea riscului de depresie, de a dezvolta diverse tipuri de cancer și de a face accident vascular cerebral (AVC). De fapt, studiile indică că cei care consumă cafea au un risc redus de mortalitate din orice cauză, fapt ce subliniază beneficiile pe termen lung ale acestei băuturi populare.

Pe lângă acestea, Dr. Mihail Pautov subliniază și efectele pozitive ale cafelei asupra greutății corporale și a sănătății generale. El menționează că consumul moderat de cafea poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase prin creșterea sațietății și prin stimularea expresiei de GLP-1, un hormon care ajută la reglarea poftei de mâncare. 

Te-ar putea interesa și: Bucătăria, ca refugiu pentru depresie. Răzvan Exarhu: „Multă lume a zis că făceam mâncare de neuitat. Ea nu avea nicio legătură cu starea mea”

„Sunt sute de studii, peste tot în lume, în care toate arată în aceeași direcție. Cafeaua este benefică pentru organism, atunci când este consumată cu moderație. Să trecem în revistă beneficiile pe care eu le cred cele mai importante. Cafeaua crește numărul de receptori ai dopaminei în creier.

Dopamina asta e în creier, se secretă și are nevoie de niște receptori care s-o capteze. Al doilea beneficiu este faptul că este întăritor. Asta mi se pare cea mai mișto chestie. În momentul în care am băut cafea, cam la o jumătate de oră după ce am băut cafea, o să simt o stare de bine. Creierul procesează, el, în subconștient se gândește: Ce am făcut eu acum o jumătate de oră, încât să mă simt bine? 

O să asocieze cafeaua cu starea de bine, dar o să asocieze și activitatea pe care am făcut-o în acea jumătate de oră. Asta înseamnă că, de exemplu, studenții care învață este foarte bine să bea o cafea bună după ce au învățat.

Ai avut o oră în care ai învățat ceva, după ora aia, dacă tu bei cafea, ea va funcționa ca un întăritor și o să ne ajute să memorăm mai mult acea informație. Aici mi se pare extraordinar faptul că o ceașcă de cafea ne scade cu 8% riscul de depresie. Cafeaua ne crește performanța sportivă: 3 cești ne cresc performanța sportivă, concret, în acest studiu, făcut pe maratoniști, cu 7%.

Mai mult, cafeaua crește expresia de GLP-1. Ce înseamnă asta? Că ne dă o ușoară sațietate. Oamenii care beau cafea reușesc să scadă mai ușor în greutate.

Te-ar putea interesa și: Jupiter intră în Gemeni, pe 26 mai. Daniela Simulescu: Beneficii pentru patru zodii 

Cafeaua ne ajută în a ne feri de cancer și pe foarte multe studii, cafeaua a scăzut riscul de a dezvolta diverse cancere. Pe lângă asta, cafeaua scade riscul de a face AVC și scade, în general, mortalitatea, din orice cauză. Oamenii care consumă cafea au un risc de 15% mai mic de a muri din orice cauză”, a spus Dr. Mihail Pautov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Agerpres

Știrea zilei e despre Carmen Brumă. NIMENI din presă n-a scris despre asta! Cu lacrimi în ochi, a făcut marele anunț: E o nouă etapă în viața mea

Insula iubirii

Radu Vâlcan anunță ce cuplu părăseşte Insula Iubirii: Cum plecaţi, împreună sau separat?

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Andrei Nae

Profesor, după ce Andrei Nae a purtat o fustă: Aș vrea să evit să îl elogiez...

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face




pixel