Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Fie că este consumat prin pește gras, semințe de in, gălbenuș de ou sau sub formă de suplimente, Omega 3 este esențial pentru sănătatea noastră.
„Nu există zi din viața noastră, nici măcar în post, în care să nu avem nevoie de omega 3! Indiferent că îl primim din pește gras, semințe de in, gălbenuș de ou sau suplimente, Omega 3 este esențial pentru noi toți, de la pitici la bunici. Organismul nu îl poate sintetiza, deci obligatoriu să vină din alimentație. Când spui omega 3, spui stop inflamației și îmbătrânirii! De la inimă la sistemul nervos, ochi, piele și articulații, totul merge ca uns când ne luăm doza optimă de acizi grași esențiali!”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.
„Inteligența se moștenește genetic, însă poate fi și dobândită, iar alimentația joacă un rol important în acest sens. S-a dovedit că un aport de minim 250 miligrame pe zi contribuie la maturarea celulelor nervoase. Mai mult decât atât, există studii care arată că un consum constant de Omega 3 pe o perioadă îndelungată duce la creșterea coeficientului de inteligență la copii.
Omega 3 are efect aintiinflamator și neutralizează efectul proinflamator al lui Omega 6. Dacă vrem ca organismul să fie în echilibru, atunci avem nevoie de un aport Omega 6 și Omega 3 de 4 la 1, adică pentru fiecare 4 unități de uleiuri vegetale bogate în Omega 6, noi trebuie să consumăm măcar o unitate de ulei de pește cu Omega 3”, a precizat Mihaela Bilic pe rețelele sociale.
Potrivit medicului nutriționist, Omega 3 are rol de protecție demonstrat pe sistemul cardiovascular. Există peste 15.000 de studii care arată beneficiile consumului de Omega 3 pentru inimă.
„Un aport minim de 1000 mg EPA și DHA naturale, de origine marină, duce la scăderea cu 35% a infarctului care e fatal. Din păcate, 18000 de oameni mor anual la nivel mondial din cauze cardiovasculare. Nici în România nu stăm mai bine la acest capitol. Societatea Europeană de Cardiologie ne consideră o țară cu risc cardiovascular crescut”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.
Potrivit Mihelaei Bilic, o dietă bogată în pește gras și legume proaspete are efecte miraculoase asupra sintezei de hormoni sexuali feminini.
„Acțiunea sinergică dintre Omega 3, vitamina C și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire. Dacă până acum credeam că moștenirea genetică nu poate să fie influențată, se pare că lucrurile s-au schimbat. Cu uleiul de pește, femeile întârzie menopauza și osteoporoza, iar silueta are și ea de câștigat. Omega 3 nu îngrașă, ci reglează apetitul și ajută la slăbit.
Știați că există un index Omega 3 care arată nivelul EPA ȘI DHA din organism? Un index cuprins între 8 și 12% înseamnă risc scăzut de boli cardiovasculare și funcționare optimă pentru creier, ochi și articulații. Pentru că nu mâncăm pește gras suficient de des, în România indexul Omega 3 este sub 4%,dar nu vă speriați. Există soluții. Avem nevoie de o alimentație bogată în pește gras și semințe. Putem completa dieta cu suplimente, însă uitați-vă la etichetă. Nu toate suplimentele sunt la fel de eficiente”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...