Beneficiile uimitoare ale consumului de Omega 3. Mihaela Bilic „Este esențial pentru noi toți, de la pitici la bunici”
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile consumului de Omega 3 pentru sănătate.

Fie că este consumat prin pește gras, semințe de in, gălbenuș de ou sau sub formă de suplimente, Omega 3 este esențial pentru sănătatea noastră.

„Nu există zi din viața noastră, nici măcar în post, în care să nu avem nevoie de omega 3! Indiferent că îl primim din pește gras, semințe de in, gălbenuș de ou sau suplimente, Omega 3 este esențial pentru noi toți, de la pitici la bunici. Organismul nu îl poate sintetiza, deci obligatoriu să vină din alimentație. Când spui omega 3, spui stop inflamației și îmbătrânirii! De la inimă la sistemul nervos, ochi, piele și articulații, totul merge ca uns când ne luăm doza optimă de acizi grași esențiali!”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Omega 3 dezvoltă inteligența și are efect aintiinflamator

„Inteligența se moștenește genetic, însă poate fi și dobândită, iar alimentația joacă un rol important în acest sens. S-a dovedit că un aport de minim 250 miligrame pe zi contribuie la maturarea celulelor nervoase. Mai mult decât atât, există studii care arată că un consum constant de Omega 3 pe o perioadă îndelungată duce la creșterea coeficientului de inteligență la copii.

Omega 3 are efect aintiinflamator și neutralizează efectul proinflamator al lui Omega 6. Dacă vrem ca organismul să fie în echilibru, atunci avem nevoie de un aport Omega 6 și Omega 3 de 4 la 1, adică pentru fiecare 4 unități de uleiuri vegetale bogate în Omega 6, noi trebuie să consumăm măcar o unitate de ulei de pește cu Omega 3”, a precizat Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Omega 3, beneficii pentru inimă

Potrivit medicului nutriționist, Omega 3 are rol de protecție demonstrat pe sistemul cardiovascular. Există peste 15.000 de studii care arată beneficiile consumului de Omega 3 pentru inimă.

„Un aport minim de 1000 mg EPA și DHA naturale, de origine marină, duce la scăderea cu 35% a infarctului care e fatal. Din păcate, 18000 de oameni mor anual la nivel mondial din cauze cardiovasculare. Nici în România nu stăm mai bine la acest capitol. Societatea Europeană de Cardiologie ne consideră o țară cu risc cardiovascular crescut”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Omega 3 poate întârzia instalarea menopauzei cu până la 3, 3 ani

Potrivit Mihelaei Bilic, o dietă bogată în pește gras și legume proaspete are efecte miraculoase asupra sintezei de hormoni sexuali feminini.

„Acțiunea sinergică dintre Omega 3, vitamina C și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire. Dacă până acum credeam că moștenirea genetică nu poate să fie influențată, se pare că lucrurile s-au schimbat. Cu uleiul de pește, femeile întârzie menopauza și osteoporoza, iar silueta are și ea de câștigat. Omega 3 nu îngrașă, ci reglează apetitul și ajută la slăbit.

Știați că există un index Omega 3 care arată nivelul EPA ȘI DHA din organism? Un index cuprins între 8 și 12% înseamnă risc scăzut de boli cardiovasculare și funcționare optimă pentru creier, ochi și articulații. Pentru că nu mâncăm pește gras suficient de des, în România indexul Omega 3 este sub 4%,dar nu vă speriați. Există soluții. Avem nevoie de o alimentație bogată în pește gras și semințe. Putem completa dieta cu suplimente, însă uitați-vă la etichetă. Nu toate suplimentele sunt la fel de eficiente”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel