Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”
Untul este cunoscut și apreciat pentru gustul său bogat și textura sa fină. Cu toate acestea, puțini știu care sunt beneficiile sale pentru sănătate. Mihail Pautov a dezvăluit pe rețelele sociale că acest aliment conține vitamine solubile în grăsime, cum ar fi vitaminele A, D, E și K. Potrivit medicului, aceste vitamine sunt esențiale pentru o serie de funcții corporale, inclusiv sănătatea ochilor, a sistemului imunitar, sănătatea oaselor și coagularea sângelui. În plus, untul ajută la absorbția anumitor nutrienți, fiind astfel un aliat important în menținerea unei diete echilibrate.
„Untul are anumite avantaje pentru sănătate. Conține vitamine solubile în grăsime, cum ar fi vitaminele A, D, E și K. Aceste vitamine sunt esențiale pentru o serie de funcții corporale, inclusiv sănătatea ochilor, a sistemului imunitar, sănătatea oaselor și coagularea sângelui. Untul ajută la absorbția anumitor nutrienți”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Mihail Pautov a subliniat că adăugarea unei cantități mici de unt la legume poate ajuta corpul să absoarbă mai multe dintre vitaminele solubile în grăsimi din aceste legume.
„De exemplu, adăugarea unei cantități mici de unt la legume poate ajuta corpul să absoarbă mai multe dintre vitaminele solubile în grăsimi din aceste legume”, a mai precizat medicul Mihail Pautov.
@doctor.mihail Tu folosești untul la gătit❓????????????????
♬ original sound - doctor.mihail
Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care trebuie să le eviți! Costin Dămășaru: „Sunt uluitor de nocive pentru creier”
Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare preparate din cartofi, dar și cele mai consumate preparate de către români. Puțini sunt cei care știu că după ce este gătit, piureul trebuie ținut neapărat la frigider. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit motivul.
„Cartoful este în principiu plin de amidon, însă acel amidon în condiții speciale poate să acționeze ca o fibră, pentru că atunci când noi gătim cartoful, amidonul acela se coace, se desface și este biodisponibil și gata de a fi digerat. Dacă în schimb iei un cartof din care faci piure, atenție, nu vorbim despre cartofi prăjiți care sunt o nenorocire, ci vorbim despre piure.
Dacă ți-ai făcut cartofi piure și mănânci mâncarea caldă, atunci o să absorbi majoritatea din acel amidon. Dacă, în schimb, iei acel piure și îl pui în frigider, atenție, nu sugerez că trebuie să gătim piureul de cartofi, să-l punem în frigider și să-l mâncăm a doua zi, dar dacă ți-a mai rămas puțin și de obicei îl aruncai, nu-l mai arunca. Dacă pui acel piure în frigider și după aceea îl scoți a doua zi dimineața din frigider și îl reîncălzești, acele fibre de amidon care s-au răcit în frigider se vor transforma în amidon rezistent care o să acționeze fix ca o fibră, o să se absoarbă mai puțin și o să rămână mai multă mâncare pentru microbiomul tău. Deci, da, cartoful pus la frigider și mâncat a doua zi o să aibă mai mult amidon rezistent”, a precizat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...