Beneficiile uluitoare ale consumului de unt. Medicul Mihail Pautov: „Are anumite avantaje pentru sănătate”
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul Mihail Pautov a dezvăluit beneficiile uluitoare ale consumului de unt.

Untul este cunoscut și apreciat pentru gustul său bogat și textura sa fină. Cu toate acestea, puțini știu care sunt beneficiile sale pentru sănătate. Mihail Pautov a dezvăluit pe rețelele sociale că acest aliment conține vitamine solubile în grăsime, cum ar fi vitaminele A, D, E și K. Potrivit medicului, aceste vitamine sunt esențiale pentru o serie de funcții corporale, inclusiv sănătatea ochilor, a sistemului imunitar, sănătatea oaselor și coagularea sângelui. În plus, untul ajută la absorbția anumitor nutrienți, fiind astfel un aliat important în menținerea unei diete echilibrate.

„Untul are anumite avantaje pentru sănătate. Conține vitamine solubile în grăsime, cum ar fi vitaminele A, D, E și K. Aceste vitamine sunt esențiale pentru o serie de funcții corporale, inclusiv sănătatea ochilor, a sistemului imunitar, sănătatea oaselor și coagularea sângelui. Untul ajută la absorbția anumitor nutrienți”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Beneficiile untului adăugat în legume

Mihail Pautov a subliniat că adăugarea unei cantități mici de unt la legume poate ajuta corpul să absoarbă mai multe dintre vitaminele solubile în grăsimi din aceste legume. 

„De exemplu, adăugarea unei cantități mici de unt la legume poate ajuta corpul să absoarbă mai multe dintre vitaminele solubile în grăsimi din aceste legume”, a mai precizat medicul Mihail Pautov.

@doctor.mihail

Tu folosești untul la gătit❓????????‍????????

♬ original sound - doctor.mihail

Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care trebuie să le eviți! Costin Dămășaru: „Sunt uluitor de nocive pentru creier”

De ce trebuie să pui piureul la frigider după ce l-ai gătit

Piureul de cartofi este unul dintre cele mai populare preparate din cartofi, dar și cele mai consumate preparate de către români. Puțini sunt cei care știu că după ce este gătit, piureul trebuie ținut neapărat la frigider. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit motivul.

„Cartoful este în principiu plin de amidon, însă acel amidon în condiții speciale poate să acționeze ca o fibră, pentru că atunci când noi gătim cartoful, amidonul acela se coace, se desface și este biodisponibil și gata de a fi digerat. Dacă în schimb iei un cartof din care faci piure, atenție, nu vorbim despre cartofi prăjiți care sunt o nenorocire, ci vorbim despre piure.

Dacă ți-ai făcut cartofi piure și mănânci mâncarea caldă, atunci o să absorbi majoritatea din acel amidon. Dacă, în schimb, iei acel piure și îl pui în frigider, atenție, nu sugerez că trebuie să gătim piureul de cartofi, să-l punem în frigider și să-l mâncăm a doua zi, dar dacă ți-a mai rămas puțin și de obicei îl aruncai, nu-l mai arunca. Dacă pui acel piure în frigider și după aceea îl scoți a doua zi dimineața din frigider și îl reîncălzești, acele fibre de amidon care s-au răcit în frigider se vor transforma în amidon rezistent care o să acționeze fix ca o fibră, o să se absoarbă mai puțin și o să rămână mai multă mâncare pentru microbiomul tău. Deci, da, cartoful pus la frigider și mâncat a doua zi o să aibă mai mult amidon rezistent”, a precizat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Mihaela Botezatu, soția lui Silviu Prigoană, prima reacție publică la două zile de la moartea omului de afaceri. Când ar fi avut loc, de fapt, înmormântarea

Adriana Bahmuțeanu, foto Instagram

Adriana Bahmuțeanu, în lacrimi la mormântul lui Silviu Prigoană. A avut parte de o mare surpriză - Foto în articol

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Sursă foto: Facebook/Mihaela Botezatu

Un mare secret al lui Silviu Prigoană s-a aflat abia acum, după moartea lui

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Captură video: TikTok/Vlad Iorga. Captură video: Facebook/Igor Cuciuc

Durere fără margini la priveghiul Andreei, fiica lui Igor Cuciuc. Cunoscutul interpret nu s-a desprins de lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al fiicei sale

Sursă foto: Captură foto Podcast „un PODCAST mișto By Bursucu`”

Frații lui Silviu Prigoană sunt revoltați pentru că nu au știut de înmormântarea omului de afaceri: „Ce a făcut Silviu cu tata, a făcut Honorius cu tatăl lui”




pixel