Carmen Brumă, dezvăluiri despre relația cu Mircea Badea. Secretul unei relații de peste două decenii
INGREDIENTE:
4 fileuri de biban de mare, de aproximativ 150 de grame bucata, deja asezonate cu sare
200 de grame de quinoa
3 căței de usturoi
1 frunză de dafin
1 legătură de pătrunjel tocat
câteva bucăți de vânătă, 1 astfel de bucată per porție e suficient
câteva bucăți de zucchini și atât vinetele cât și zucchini sunt deja presărate cu sare pentru a elimina apa în exces
4 morcovi mici, pe jumătate fierți
8 roșii cherry
60 de ml. de ulei
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Punem pe foc 400 de ml. de apă sărată. Adăugăm dafinul și 1 cățel de usturoi, întreg. Când fierbe, adăugăm quinoa, reducem focul la minimum și acoperim cu capacul. E gata cam în 20 de minute, când lichidul e complet absorbit. Pregătim un dressing, dând la blender usturoiul, zeama de lămâie, 1/2 din pătrunjel, sare și piper după gust și 40 de ml. de ulei. Zvântăm vinetele și dovleceii. Le punem într-un castron, adăugăm morcovii și roșioarele. Stropim legumele cu 2 linguri de ulei și le asezonăm cu sare și piper. Tragem legumele pe grătarul bine încins. Zvântăm peștele și-l facem la tigaie în puțin ulei bine încins, 7 minute pe partea cu pielea… râșnim acum piper… și-l facem 1 minut și pe partea cealaltă. Quinoa e gata! Îndepărtăm cățelul de usturoi și dafinul, adăugăm restul pătrunjelului și 3-4 linguri din dressing.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: biban de mare cina garnitura de legume rețetă