Raluca Bădulescu a dat de pământ cu Iulia Albu, fosta sa colegă de la Bravo, ai stil!, în direct la TV: „Are numai defecte, e dezordonată în mod sinistru și pusă pe scandal”
Din dorința de a duce o viață cât mai sănătoasă și echilibrată, extrem de multe persoane își propun să renunțe la dulciuri și, implicit, la zahăr, despre care știm deja că este extrem de periculos pentru organism, consumat mai ales în cantități mari. Cu toate acestea, uneori, simțim nevoia de a mânca „ceva bun” și de a ne răsfăța cu un desert delicios. Partea cea mai bună este că există extrem de multe variante care nu-ți vor afecta dieta, dar nici sănătatea și care sunt și foarte gustoase, în același timp.
Astfel, vrem să-ți propunem de această dată o rețetă de biscuiți din blat de fulgi de ovăz și banană, acoperiți cu ciocolată. Se prepară extrem de ușor, nu conțin zahăr, iar gustul este unul cât se poate de savuros.
Ingrediente:
VEZI și: Supă cu găluște pufoase. Rețeta tradițională care a făcut senzație în mediul online / video
Mod de preparare:
Prima dată, trebuie să zdrobești banalele cu ajutorul unei furculițe într-un bol, peste care să adaugi și fulgii de ovăz. Cele două ingrediente se amestecă bine, după care, cu ajutorul unei linguri, se formează în tava de copt formele pentru biscuiți (n.r. vezi în video cum trebuie să faci asta).
Biscuiții se introduc ulterior la copt, la 180 de grade, timp de 15 minute, până când aceștia devin rumeni. După ce se răcesc puțin, trebuie să-i umpli pe rând cu ciocolata neagră topită și să adaugi alunele de pădure. Când sunt gata, biscuiții se introduc la frigider pentru cel puțin două ore, iar rezultatul final va fi unul pur și simplu irezistibil.
Rețeta video:
@andreea.cercel3 Biscuiți din fulgi de ovăz și banane cu ciocolata Aveți nevoie doar de: - 100 g fulgi de ovăz - 2 banane - 60 g ciocolata neagră (eu am folosit cu 70% cacao) - Alune Biscuitii se coc la 180 de grade, timp de 15 minute (pana devin puțin rumeni). Dupa ce ii umpleti cu ciocolata topita și cu alunele, ii lăsați la rece cel puțin doua ore ( eu i-am lăsat peste noapte). Sunt delicioși, promit ???? #weightloss #weightlossjourney #healthylifestyle #caloriecounting #fitness #food #fooddiary #foodblogger #whatieat #healthyeating #foodie #caloriedeficit #healthy #breakfast #diet #foodporn #fdoe #fulldayofeating #foodstagram #dinner #cleaneating #gym #gymtok #gymmotivation #protein ♬ Sugar - Maroon 5
Pe lângă gustul delicios pe care desertul pe care ți l-am propus mai sus îl are, trebuie să știi că consumul fulgilor de ovăz are și beneficii importante pentru sănătate. Doctor Mihail Pautov a vorbit despre avantajele acestui aliment și despre motivele pentru care trebuie să-l introduci cât mai des în meniul tău.
„Este dovedit în foarte multe studii faptul că acest consum de ovăz scade semnificativ riscul de a face cancer de colon. Acesta este asociat în foarte multe culturi, țări cu o dietă săracă în fibre. Fibrele alea, practic, curăță colonul. Colonul are propriile sale mecanisme de a se curăța, dar fibrele îl rașchetează, îl curăță. În momentul în care tu nu ai fibre, iar fecalele tale sunt foarte moi, ele nu vor curăța cum trebuie acest colon. Colonul este obișnuit cu fibre, fructe și legume, pline de fibre.”, a dezvăluit Dr. Mihail, pe TikTok.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Busu a spus la ce temperaturi...
Neti Sandu vine cu...