Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Consumul unei diete bogate în alimente legate de inflamații - cum ar fi carnea procesată, dulciurile și cerealele rafinate - este asociată cu multe probleme de sănătate, inclusiv un risc crescut de cancer de colon, boli de inimă, accident vascular cerebral sau diabet.
Un studiu de la Harvard publicat online, de Gastroenterology, a găsit un alt risc potențial: boala Crohn, o afecțiune caracterizată prin zone de inflamație în intestinul gros și subțire.
Cercetătorii au evaluat informațiile despre dieta auto-raportate adunate timp de 30 de ani de la mai mult de 208.000 de persoane, bărbați și femei. Dietele au fost evaluate pe baza alimentelor care favorizează inflamația.
Persoanele care au înregistrat cele mai mari consumuri de alimente cauzatoare de inflamații au avut un risc cu 51% mai mare de a dezvolta boala Crohn.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alimente boala crohn dietă sănătate