Bolile care ți se citesc pe chip. 3 semne care indică probleme de sănătate
Data publicării:
Oamenii de știință au descoperit că există anumite trăsături care pot da de gol anumite boli. Starea chipului nostru ar putea fi un indice al problemelor de sănătate.

Standardele de frumusețe variază de la o cultură la alta. De asemenea, gusturile personale diferă. Cu toate acestea, în ultimele câteva decenii, psihologii au identificat câteva elemente de atractivitate care sunt universale - și acestea au legătură cu ceea ce oamenii observă la fața ta.

Trăsăturile fizice pe care le găsim atrăgătoare sunt indicii pentru abilitățile de reproducere ale unei persoane. La urma urmei, apropierea fizică are ca scop transmiterea genelor noastre în generația următoare, așa că este logic că dorim să ne împerechem cu persoane care ne pot ajuta să atingem acest obiectiv.

 

În toate culturile, bărbații și femeile sunt de acord asupra anumitor trăsături fizice pe care le consideră dezirabile la un partener. De exemplu, bărbații preferă femeile care sunt mai tinere și care au șoldurile mai late decât talia, deoarece ambele semnalează capacitatea de a avea copii. De asemenea, femeile preferă bărbații care sunt mai în vârstă și au umerii mai lați decât talia, deoarece ambele indică o capacitate de a oferi resurse pentru creșterea copiilor.

 


Dar cum se poate evalua sănătatea unui potențial partener folosind doar fața acestuia?

După cum subliniază psihologii canadieni Daniel Re și Nicholas Rule într-un articol recent din Current Directions in Psychological Science, sănătatea este scrisă pe chip.

Cercetătorii indică trei trăsături faciale care sunt indicatori de sănătate și care sunt ceea ce oamenii observă la fața ta. Chiar și oamenii neantrenați le pot identifica cu ușurință, ceea ce sugerează că oamenii au un mecanism înnăscut de evaluare a sănătății celorlalți.

 

Bolile care ți se citesc pe chip:

 


1. Înroșirea pielii este sănătoasă


Prima trăsătură facială care semnalează starea de sănătate este roșeața pielii. Sângele oxigenat este roșu aprins, iar această colorație apare la nivelul feței pe măsură ce sângele circulă prin capilarele pielii.

 

Sângele deoxigenat are o nuanță albăstruie și lasă pielea palidă.

Multe afecțiuni, de la deficiența de fier la boli respiratorii, au un impact negativ asupra nivelului de oxigen din sânge și chiar și bolile de scurtă durată, cum ar fi răceala sau gripa, pot lăsa sângele anemic.

Alegerile legate de stilul de viață au, de asemenea, un impact asupra roșeaței pielii. Cercetătorii remarcă faptul că un antrenament de doar o oră pe săptămână de aerobic duce la o diferență notabilă în ceea ce privește roșeața pielii.

Culoarea roșie pare să aibă o semnificație specială pentru oameni, precum și pentru primate.

 

Capacitatea de a distinge roșul de verde este neobișnuită în rândul mamiferelor, dar este o caracteristică tipică a sistemelor vizuale ale primatelor. (Lipsa distingerii dintre roșu-verde este cea mai frecventă formă de daltonism la om).

Psihologii evoluționiști au speculat cu privire la avantajele de a vedea roșu. Unii propun că acesta ajută primatele să distingă fructele coapte de cele necoapte.

Alții sugerează că masculii primatelor îl folosesc pentru a recunoaște receptivitatea sexuală la femele, ale căror organe genitale se umplu de sânge.

Dar, deoarece primatele au fețele relativ lipsite de păr, observarea înroșirii ar putea, de asemenea, să le ajute să evalueze starea de sănătate a altor membri ai grupului lor. 

 

 

2. Pielea palidă


A doua trăsătură facială de sănătate este colorarea galbenă. Multe fructe și legume conțin carotenoizi, care conferă o culoare galben-portocalie pielii.

Carotenoizii sunt antioxidanți care susțin funcționarea sistemului imunitar. Bolile sistemului imunitar au tendința de a epuiza carotenoizii din organism, lăsând astfel pielea palidă.


În studiile de cercetare, oamenii apreciază fețele cu o strălucire gălbuie ca fiind mai atractive decât fețele palide.

Mai mult, oamenii de știință au descoperit că doar trei porții pe zi de fructe și legume duc la creșteri notabile ale îngălbenirii pielii în decurs de șase săptămâni. A mânca legume nu este doar sănătos; ci te face și mai atractiv.

 

 

Cercetătorii subliniază, de asemenea, că oamenii pot detecta schimbările de culoare roșie sau galbenă în ciuda nivelului de melanină din piele.

Melanina este pigmentul întunecat responsabil pentru diferitele nuanțe de culoare brună a pielii pe care le folosim ca marker al rasei sau al etniei. Este, de asemenea, pigmentul persoanelor cu pielea albă care se bronzează în urma expunerii la soare. 


Solarul nu este soluția. Studiile arată că oamenii apreciază fețele ca fiind mai atractive atunci când au o strălucire roșiatică decât atunci când sunt bronzate.


Deși roșul și galbenul din piele sunt semne de sănătate bună, cercetătorii subliniază că roșeața sau îngălbenirea excesivă sunt semne de sănătate precară.

 


3. Depozite de grăsime


Ultimul indiciu facial al sănătății este adipozitatea sau depozitele de grăsime. Indicele de masă corporală (IMC) este metoda standard pentru a determina dacă o persoană are o greutate normală și se calculează ca raport între înălțime și greutate.


Cu toate acestea, după cum indică cercetătorii, IMC nu este întotdeauna o evaluare exactă a grăsimii corporale.

În special, persoanele cu o cantitate semnificativă de masă musculară sunt clasificate ca fiind supraponderale, chiar dacă nivelurile lor de grăsime corporală sunt destul de scăzute.

Deoarece depozitele de grăsime de pe față reflectă de obicei depozitele de grăsime din restul corpului, cercetătorii susțin că o inspecție vizuală a feței este un indicator mai bun al grăsimii corporale decât IMC.

Cercetătorii pledează pentru includerea acestor trei teste ale feței - roșeața, îngălbenirea și grăsimea - ca parte a evaluării generale a medicului în timpul examinărilor medicale. Dar ei recunosc că este posibil ca unii medici să facă deja acest lucru, la un nivel inconștient.


La urma urmei, chiar și participanții la cercetare neantrenați pot distinge fețele care arată sănătos sau nesănătos pe baza acestor trei criterii: Face parte din intuiția noastră să evaluăm rapid starea medicală a fiecărei persoane pe care o întâlnim.

Mesajul de reținut este simplu: Dacă doriți să vă sporiți atractivitatea, uitați de cosmetice și de solar, de Botox și de liposucție.

În schimb, adoptați un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată și faceți multă mișcare. Nu numai că veți arăta mai atrăgător pentru ceilalți oameni, dar vă veți simți mai bine în pielea voastră.

 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: boli  grasime  palid  piele  sănătate 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel