Brad Pitt crede că suferă de o boală rară. Ce simptome ciudate are actorul: "Nimeni nu mă crede”
Brad Pitt crede că suferă prosopagnosie, o tulburare rară care provoacă imposibilitatea de a recunoaște fețele.

Brad Pitt crede că suferă de prosopagnosie. Cu toate astea, actorul nu a primit un diagnostic oficial, potrivit Foxnews. 

Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani, a dezvăluit, recent, într-un interviu acordat revistei GQ, că el crede că suferă de prosopagnosie, o tulburare rară care îi face pe oameni să nu mai poată să recunoască fețele. Cu toate acestea, Pitt nu a primit niciodată un diagnostic oficial.

Tulburarea este de obicei prezentă la naștere și îi va afecta pe cei care suferă de această afecțiune pentru cea mai mare parte a vieții lor, potrivit NHS.

 

Actorul din "Once Upon a Time in Hollywood" a declarat pentru GQ că îi este greu să recunoască oamenii și se teme că tulburarea sa a făcut ca oamenii să îl vadă ca fiind "distant, inaccesibil, absorbit de sine", potrivit articolului.


"Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc pe cineva", i-a spus el lui Ottessa Moshfegh când aceasta i-a dezvăluit că soțul ei crede că are aceeași afecțiune.

Aceasta nu este prima dată când Pitt insistă că are prosopagnosie.

 

"Atât de mulți oameni mă urăsc pentru că au impresia că nu îi respect", a declarat el pentru Esquire în 2013. "Din când în când, cineva îmi oferă context, iar eu îi spun: "Mulțumesc că m-ai ajutat". Dar îi enervez pe mai mulți oameni".


"Primești chestia asta, de genul: 'Ești egoist. Ești îngâmfat'. Dar este un mister pentru mine, omule", a continuat el. "Nu pot să rețin o față și totuși vin dintr-un punct de vedere atât de design/estetic. Am de gând să fac o serie de teste".

Nu este clar dacă Pitt a făcut teste oficiale.

 

Ce este Prosopagnosia 

 

„Prosopagnosia este o tulburare neurologică caracterizată prin incapacitatea de a recunoaște fețele.  Prosopagnosia este cunoscută și sub numele de orbire a fețelor sau agnosie facială.  Termenul de prosopagnosie provine din cuvintele grecești pentru "față" și "lipsă de cunoaștere".   În funcție de gradul de afectare, unele persoane cu prosopagnosie pot avea dificultăți doar în recunoașterea unei fețe familiare; altele nu vor putea face distincția între fețele necunoscute, în timp ce altele pot fi chiar incapabile să distingă o față ca fiind diferită de un obiect.  Unele persoane cu această tulburare sunt incapabile să își recunoască propria față.  Prosopagnosia nu este legată de disfuncții ale memoriei, pierderi de memorie, deficiențe de vedere sau dificultăți de învățare.  Se crede că prosopagnosia este rezultatul unor anomalii, leziuni sau deficiențe în girusul fusiform drept, un pliu din creier care pare să coordoneze sistemele neuronale care controlează percepția și memoria facială.  Prosopagnosia poate fi rezultatul unui accident vascular cerebral, al unei leziuni cerebrale traumatice sau al anumitor boli neurodegenerative.  În unele cazuri, este o tulburare congenitală, prezentă la naștere în absența oricărei leziuni cerebrale.  Prosopagnosia congenitală pare să se întâlnească în familii, ceea ce o face probabil să fie rezultatul unei mutații sau deleții genetice.  Un anumit grad de prosopagnosie este adesea prezent la copiii cu autism și sindromul Asperger și poate fi cauza dezvoltării sociale deficitare a acestora”, potrivit NIH. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: , Maria Alexandru | Dată: 05 iul 2022, 21:18

Bancul serii: Un turist român la hotel

Ce face un turist român la all inclusive.


Sursa foto: Monica Anghel, Facebook

Monica Anghel, cel mai prețios sfat primit de la mama sa: „Am o relație foarte apropiată cu ambii părinți”/ EXCLUSIV

Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook

Ce pensie are Adrian Năstase de la statul român. Fostul premier al României a recunoscut: "Cred că este foarte puțin"

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Câte mii de euro a cheltuit Mirela Vaida în Delta Dunării: ”Nu e ieftin, dar banii rămân în țară”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram

Vlăduța Lupău a născut: ”Știam că îți vei alege o zi binecuvântată”. Care este numele special pe care artista l-a ales pentru bebeluș

Sursa foto: Mioara Roman, Natașa Raab, Cornel Constantiniu, facebook/ colaj foto

Mioara Roman, diagnosticată cu aceeași boală de care suferă și Cornel Constantiniu și Natașa Raab: „Pe Cornel l-au salvat operațiile”

Simona Săndulescu a fost găsită înecată în Lacul Morii. Artista a lăsat un bilet de adio: ”Viața a devenit insuportabilă”

Captură video Youtube/ Sorin buiaca, Instagram, Loredana Groza

Mircea Badea, reacție savuroasă la fotografia Loredanei Groza, fără lenjerie intimă: „Munții noștri aur poartă și doamna Loredana nu poartă!”

Sursa foto: Vica Blochina și Irisha, instagram/ colaj foto

Vica Blochina, sărut pasional cu o fostă concurentă de la Survivor România. Fanii au rămas uimiți/ FOTO

Sursa foto: Loredana Groza, Facebook

Loredana Groza, fără lejerie intimă. Vedeta a încins imaginația bărbaților: ”Lori este numai una”

Sursa foto: Denisa Filcea, Instagram

Cum se descurcă Denisa Filcea în rolul de mamă: „Nici nu mă gândesc la oboseală”

Sursa foto: Cristina Cioran, Instagram

Cristina Cioran, DIETA prin care a slăbit șapte kilograme în doar zece zile: ”Hai să vă spun cum am reușit”

Sursa foto: Gabriela Prisăcariu, Dani Oțil, Instagram

Dani Oțil a răbufnit, după ce el și Gabriela Prisăcariu au fost criticați de fani: ”Comentează de parcă ți-au plătit ei sejurul”