Horoscop vineri, 22 noiembrie 2024. Previziuni pentru toate zodiile
Iată ce-ți rezervă astrele...
INGREDIENTE:
2 banane moi, foarte copate
1 fiola esență vanilie
1/2 ceașcă ulei de floarea soarelui
1 ceașcă apă minerală gazoasă
1 ceașcă stafide și/sau alte fructe
1/2 lingură scorțișoară
1 ceașcă zahăr brun
1 plic praf de copt
2 cești făină
MOD DE PREPARARE: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioșe. Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, scorțișoara și se cern, pentru niște brioșe de post mai pufoase. Separat, bananele se pasează, dar nu cu mixerul, ci cu o furculiță, pentru o textură mai neomogenă. Peste banane se toarnă și se amestecă esența de vanilie, uleiul și apa minerală și se înglobează încet amestecul uscat. Când pasta obținută este amestecată bine, se adaugă și stafidele. Dacă doriți, puteți adăuga și fructe de goji, merișor, sau alte fructe confiate, uscate, etc. Se toarnă amestecul de briose de post în formele pregătite și se dă la cuptor circa 25 de minute, sau până trec testul scobitorii.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: briose reteta de post stafide
Iată ce-ți rezervă astrele...