Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
INGREDIENTE:
1 pahar orez
Sare
Lapte 700 ml
Ouă 3 buc
Zahăr 250 g
Esență de vanilie 1 lingură
Stafide 50 g, opțional
Pesmet 7 linguri
Unt 50 g
MOD DE PREPARARE:
Fierbeti orezul putin mai din timp - cu 2-3 ore inainte sa pregatiti efectiv budinca. Turnati peste orez 600 ml de lapte, 50g de zahar si 0.5 lingurita de sare, amestecati bine si lasati la foc mare pana incepe sa fiarba. Imediat cum incepe sa fiarba bine, faceti focul mic si lasati asa, fara sa amestecati deloc in el, aproximativ 15 minute. Cand observati ca orezul a absorbit aproape tot laptele, acoperiti oala cu capac si inchideti focul sub ea. Acum aveti rabdare si lasati-l sa se umfle asa timp de minim 30 de minute, fara sa amestecati deloc in el si fara foc sub oala. Abia dupa acest timp amestecati orezul si observati ca este fiert bine, bob cu bob, dar nu este terci. Ungeti cu putin unt o tava de cuptor. Presarati in ea 5 linguri de pesmet, scuturati bine si distribuiti-l pe baza si peretii tavii. Separati albusurile de galbenusuri la cele 3 oua. Bateti cu mixerul albusurile pana devin spuma ferma, apoi adaugati treptat in ele 100g de zahar. In bolul cu galbenusuri adaugati 100g de zahar, esenta de vanilie si 100ml de lapte, amestecati. Puneti orezul fiert si racorit, apoi stafidele spalate bine, amestecati. In 2-3 etape adaugati aici albusurile batute spuma anterior, amestecati atent cu o spatula. Turnati compozitia in tava pregatita mai sus, nivelati atent cu lingura. Presarati deasupra inca 2 linguri de pesmet, acesta va forma o crusta delicioasa si nu va lasa budinca sa se usuce deasupra. Coaceti budinca in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Apoi lasati sa se raceasca timp de 2-3 ore.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: budinca de orez rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...