Burnout-ul și moartea subită. Ciurea: Inima este bipolară cu creierul
Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat de ce trebuie să fim atenți la semnalele pe care ni le transmite organismul când ajungem la epuizare.

Moartea subită este o prezență tot mai întâlnită în rândul tinerilor. Fenomenul de burnout, unul cu care se confruntă o masă mare a populației, poate conduce la decese.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit, la Antena 3, despre semnalele pe care organismul le transmite, dar pe care, din cauza unui stil de viață ”pe repede-nainte” le ignorăm de cele mai multe. De altfel, medicii au asociat această moarte subită cu infarctul și oprirea inimii, însă ar putea exista și alte cauze.

”Persoanele sunt tinere, sigur că au avut probleme cardiace, sigur că au făcut un efort care a depășit. Și mulți tineri depășesc eforturile, așa a fost făcută tinerețea, ca să arate celor din jur cât de perfect și cât de frumos și musculos. 

Dar mai există o componentă, inima este bipolară cu creierul și atunci, dacă inima cedează, creierul trebuie să ajute, dar ele două se prăbușesc.

Ori un asemenea personaj sigur are și o componentă cerebrală, componentă de panică, componentă de stres, componentă de suprasolicitare, componente de burnout, care toate acestea merg, fac bulgărașul și se prăbușește la nivelul inimii.

Deci tot ajungem la un element esențial: Mens sana in corpore sano. Să ținem să fie un corp sănătos și cu un creier sănătos și cu un organism în totalitate ca să funcționeze normal”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea.

De asemenea, mai spunem neurochirurgul, nu putem avea burnout fără să ne dăm seama, căci sunt o serie de simptome la care ar trebui să reacționăm, din timp.

”Nu ne mai putem concentra. Se poate întâmpla la oricare dintre noi, dar de ce să ajungem acolo? Mai bine ne oprim înainte. Nu treci pragul. În clipa în care simți că nu mai poți, este bine să te oprești, iei o pauză, bei un pahar cu apă, nu o ceașcă de cafea și poți continua”, a mai spus medicul.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Spectacola | Dată: 05 sep 2022, 22:13

DC Media Group Audience

Tudor Chirila, foto Instagram

Tudor Chirilă, răspuns genial pentru copiii săi, după ce i-au cerut să le cumpere telefoane: „Pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală”

Mirela Vaida, captură video Youtube/ Acces Direct

Mirela Vaida este în doliu. Vedeta va lipsi de la Acces Direct: „Este un eveniment greu în familie”

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop. Fenomenul astrologic de pe 9 iunie vine cu schimbări majore pentru zodii

Adam Stavarache, captură video Vorbește lumea

Persoanele cele mai predispuse la divorț, în funcție de data nașterii. Adam Stavarache: „Pot rămâne singure toată viața”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Voi cu Voicu

Cristina Demetrescu - Horoscopul verii 2023. Zodiile care vor da lovitura: „Mari șanse din punct de vedere profesional, creștere, promovare”

Sursa Freepick

Horoscop. Venus în Leu, de pe 5 iunie. Previziuni pentru ultimele ȘASE semne din zodiac

Sursă foto: Instagram/ Sarah Juree

A fost exclusă din învățământ după ce s-a aflat ce făcea în afara programului. Povestea profesoarei care își vinde pozele online: „Mi-am câștigat întregul salariu anual de profesor”

Stephan Pelger, foto Instagram

Ioana Mandache, despre Stephan Pelger: Era foarte trist. Confirmase că vine și la petrecerea Viva, dar nu a mai ajuns

Sursa foto: Marina Almășan, Facebook

Recunoașteți personajul? Este o cunoscută prezentatoare TV și scriitoare de la noi din țară

Sursa foto: unsplash, autor Obie Fernandez

Cele mai irascibile semne zodiacale. Le este greu să-și schimbe comportamentul

Bianca Drăgușanu, foto Instagram

Educație fără fițe. Fiica Biancăi Drăgușanu merge la o școală de stat: „Dacă eu am crescut normal, la o școală de stat, ea de ce nu ar face asta?”

Sursă foto: Youtube/ theXclusive

Copiii adoptivi ai Luminiței Anghel s-au reîntâlnit. Reacția artistei după ce David Pușcaș a revăzut-o pe Măriuca