Când și de ce este bine să iei o pauză. Cori Grămescu: „Tot ceea ce reprezintă comportamente de evitare emoțională”
Data publicării:
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, atrage atenția asupra importanței pe care odihna o are asupra tuturor aspectelor vieții. 

„Ca să avem energie să mâncăm sănătos, să facem sport, să ne prioritizam ziua într-un fel care să fie satisfăcător și plin de sens pentru noi avem nevoie de o bază emoțională sănătoasă, de un univers interior care să ne facă să credem în noi și în capacitatea noastră de a găsi un sens și o semnificație în viață noastră de zi cu zi. Și pentru a avea un univers emoțional echilibrat trebuie să ne odihnim, să facem pauze de relaxare și reîncărcare, să ne conectăm cu emoțiile noastre și să observăm ce și cum gândim, să evitam comportamentele care ne „amorțesc” sau ne agită în exces.

Mă refer aici la consumul de alcool în exces și orice substanțe interzise , la tot ceea ce reprezintă comportamente de evitare emoțională (mâncat pe fond emoțional, movie-binge, gaming-ul în exces, chiar și sportul în exces sau munca ce devine obsesie).


Deși probabil că nu există un sens sigur sau o soluție clară a vieții așa cum să ne-o trăim, însă procesul prin care reușim să ne apropiem mai mult și mai cu blândețe de noi înșine, prin care reușim să „creștem” în sinele nostru emoții sănătoase și benefice pentru noi sunt ingrediente esențiale pentru o viață care prioritizează binele nostru pe termen lung în fața unor impulsuri de moment”, a explicat Cori Grămescu pe rețelele de socializare.

 

Cori Grămescu, ADEVĂRUL despre procesul de slăbire

 

Cori Grămescu le oferă sfaturi importante celor care au reușit să slăbească. Nutriționistul afirmă că greutatea pierdută  poate reveni imediat la loc și nu trebuie „să se culce pe o ureche”. 


Nutriționistul spulberă mitul potrivit căruia persoanele care reușesc să slăbească nu se pot îngrășa la loc. 


„Din categoria ce se spune vs realitate. Până acum se credea că dacă reușești să slăbești și să te menții suficient de mult timp pe un palier de normoponderabilitate metanbolismul se 'normaliează/'resetează'. S-au făcut multe studii pe această temă și, din păcate, odată ce ai avut tendința manifestată de îngrășare, ea nu se reversează.


Această idee cum că ne-am 'vindeca' la un moment dat de 'tendința de îngrășare' nu este adevărată. Ea se va manifesta întotdeauna, ceea ce înseamnă că dacă la un momendat ai avut mai mult de 10 kg peste baseline-ul de normoponderabilitate, va trebui, pentru a îți menține greutatea, ca toată viață să fii atent/ă la balanța energetică și la aportul caloric. Bineînțeles, asta nu înseamnă să stați toată ziua cu aplicații de monitorizare a caloriilor, ci să vă concentrați pe a mânca cât mai sănătos (aport suficient de nutrienți, aport caloric antent calculat pentru a evita surplusul caloric și înfometarea etc.), cu atenție pe cum vă simțiți, când apar poftele alimentare și să identificați cauza. Iar atunci când luați în greutate să reveniți la un program alimentar mai articulat.


Nu vă culcați pe o ureche dacă ați slăbit, gândiți-vă la tot procesul ca la o plantă de care aveți grijă. Plantați o sămânță, o udați, aveți grijă de ea, crește, înflorește și continuați să aveți grijă de ea că să nu se ofilească. Ca orice alt aspect din viață noastră, muncim să obținem ceea ce ne dorim, dar trebuie să și întreținem rezultatele obținute. Chiar dacă ați slăbit și ați ajuns la numărul de kilograme dorit, dacă nu corectați comportamentele alimentare și nu faceți conștient alegeri alimentare mai sănătoase, la un moment dat, există o foarte mare probabilitate să ajungeți de unde ați plecat”, a scris pe pagina personală de Facebook, nutriționistul Cori Grămescu. 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Diete
Tagurile articolului: cori gramescu  dietă  odihna  pauza  slabit 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel