Când trebuie să-ți faci un implant dentar și ce riști dacă nu respecți sfaturile medicului: ”Intervin tulburări digestive sau modificări ale structurii faciale”
Data publicării:
Dr. Alin Gabor explică de ce nu este bine să amânăm realizarea unui implant dentar.

Implanturile dentare devin necesare într-o anumită perioadă din viață. Chiar dacă nu vrem să recunoaștem asta, problemele dentare apar odată cu înaintarea în vârstă sau chiar din cauza unor accidente sau a nerespectării indicațiilor medicilor stomatologi. În acest sens, trebuie să luăm imediat atitudine când observăm o neregulă și să cerem sfatul profesioniștilor. Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, explică cât de îngreunat poate fi procesul de a realiza un implant, dacă anumite reguli sunt trecute cu vederea și dacă nu protejăm zona unde se va realiza această procedură.

„Dacă nu se protejează zona unde lipsește un dinte, cu timpul, dinții vecini și antagoniști vor migra și vor înghesui zona de protezat, făcând mult mai dificilă sau aproape imposibilă inserarea implantului fără ajutorul unui aparat dentar. În plus, osul unde a fost dintele, din cauza presiunii alimentelor, se va resorbi și va îngreuna tratamentul.”, explică dr. Alin Gabor, medic stomatolog, asistent universitar. 

Durerea de dinți este provocată și de caria dentară? Cum o identificăm, prevenim și tratăm. Dr. Alin Gabor explică

La ce riscuri ne supunem dacă nu acceptăm să realizăm această procedură

Fie că o face din rațiuni legate de buget sau de timp, de multe ori se întâmplă ca pacientul să refuze realizarea acestei proceduri medicale, lucru care determină, mai apoi, probleme deosebite la nivelul sănătății per total. Medicul specialist ne explică astfel care sunt dezavantajele amânării unui implant dentar și ce se întâmplă, de fapt, la nivel de structură sau chiar de imagine a pacientului.

„Refuzul de a monta un implant dentar implică o serie întreagă de riscuri la care pacientul se expune, riscuri pe care eu, ca și medic stomatolog le expun de fiecare dată când acest subiect face obiectul discuției cu pacientul, în cabinet. Resorbția osoasă, migrarea dinților rămași pe arcadă, aspect inestetic deranjant, pronunția incorectă a cuvintelor, mușcătură incorectă. Pe lângă modificările care interesează zona stomatologică, în cazul absenței unui dinte intervin și tulburări digestive sau modificări ale structurii faciale.”, explică, în continuare medicul stomatolog.

Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu, lămâie sau sare. Ce părere au medicii stomatologi. Dr. Alin Gabor: ”Se distruge smalțul”

 

Ce este implantul dentar?


Implantul dentar este o piesă realizată din titan de înaltă puritate având rolul de a înlocui rădăcina dintelui pierdut. Poziționarea lui se face în locul în care erau situate rădăcinile, având ca scop constituirea bazei dinților ce urmează a fi montați. Se va obține în final o funcționalitate și estetica identică cu cea a dinților naturali.

Un implant dentar poate să:

1. Înlocuiască unul sau mai multi dinți;
2. Reprezinte un element de sprijin (stâlp) pentru o lucrare protetică fixă, având ca scop excluderea unei proteze totale;
3. Are rol de suport pentru protezele dentare totale, determinând mai multă stabilitate lucrării protetice.

Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru dinți. Trebuie să ne ferim de ele. Dr. Alin Gabor: Acestea sunt hrană pentru bacterii


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alin gabor  implant dentar  stomatolog 


DC Media Group Audience

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 aprilie, cu Anca Dimancea. Zodia care o va duce excepțional: „Prosperitate, rezultate”

Horoscop Alina Bădic 17 – 23 martie 2024. Zodia care va da lovitura

PETRA PINTELEI

Petra Pintelei, o tânără nevăzătoare pe care toți românii ar trebui să o cunoască! Știe șase limbi străine, se machiază singură și muncește pe calculator / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Ce aduce 2024 în funcție de cifra de destin. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în dragoste în acest an

 Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Astro Fanatik

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Avertisment pentru 3 zodii

Sursă foto: Captură video Românii au Talent / VOYO

Crețu Daria Ioana, moment de excepție la Românii au Talent. Andra: Nu pare că a cântat un copil pe scenă, pare că a cântat un om cu foarte multă experiență

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Horoscop 18 - 24 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de „succes, reușită și un contract semnat”

Captură video: Voyo

Condițiile grele îi fac pe Războinici să recurgă la tot felul de metode. Iancu Sterp a încercat să-și facă papuci din lemn la Survivor All Stars

Românii au Talent

Românii au talent: Karlos Tănăsescu recită din Eminescu și face calcule cu sute de numere, în același timp. Andra: Mi s-a făcut pielea de găină!

Românii au Talent

Edina i-a cucerit pe cei 4 jurați de la Românii au Talent. Andra: Îmi dă speranță că viitorul arată bine

Daniela Simulescu, captură video Youtube

Marte intră în Pești, din 23 martie. Daniela Simulescu a dezvăluit care vor fi cele mai afectate zodii

Iulia Vântur, Teo Trandafir/ captură video Youtube, Kanal D2

Iulia Vântur, scoasă din minți de Teo Trandafir. A fost luată la rost în direct despre „relația” cu Salman Khan: „Nu pare că aveți chimie, ci că faci parte din stafful lui”



pixel