Când trebuie să-ți faci un implant dentar și ce riști dacă nu respecți sfaturile medicului: ”Intervin tulburări digestive sau modificări ale structurii faciale”
Dr. Alin Gabor explică de ce nu este bine să amânăm realizarea unui implant dentar.

Implanturile dentare devin necesare într-o anumită perioadă din viață. Chiar dacă nu vrem să recunoaștem asta, problemele dentare apar odată cu înaintarea în vârstă sau chiar din cauza unor accidente sau a nerespectării indicațiilor medicilor stomatologi. În acest sens, trebuie să luăm imediat atitudine când observăm o neregulă și să cerem sfatul profesioniștilor. Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, explică cât de îngreunat poate fi procesul de a realiza un implant, dacă anumite reguli sunt trecute cu vederea și dacă nu protejăm zona unde se va realiza această procedură.

„Dacă nu se protejează zona unde lipsește un dinte, cu timpul, dinții vecini și antagoniști vor migra și vor înghesui zona de protezat, făcând mult mai dificilă sau aproape imposibilă inserarea implantului fără ajutorul unui aparat dentar. În plus, osul unde a fost dintele, din cauza presiunii alimentelor, se va resorbi și va îngreuna tratamentul.”, explică dr. Alin Gabor, medic stomatolog, asistent universitar. 

Durerea de dinți este provocată și de caria dentară? Cum o identificăm, prevenim și tratăm. Dr. Alin Gabor explică

La ce riscuri ne supunem dacă nu acceptăm să realizăm această procedură

Fie că o face din rațiuni legate de buget sau de timp, de multe ori se întâmplă ca pacientul să refuze realizarea acestei proceduri medicale, lucru care determină, mai apoi, probleme deosebite la nivelul sănătății per total. Medicul specialist ne explică astfel care sunt dezavantajele amânării unui implant dentar și ce se întâmplă, de fapt, la nivel de structură sau chiar de imagine a pacientului.

„Refuzul de a monta un implant dentar implică o serie întreagă de riscuri la care pacientul se expune, riscuri pe care eu, ca și medic stomatolog le expun de fiecare dată când acest subiect face obiectul discuției cu pacientul, în cabinet. Resorbția osoasă, migrarea dinților rămași pe arcadă, aspect inestetic deranjant, pronunția incorectă a cuvintelor, mușcătură incorectă. Pe lângă modificările care interesează zona stomatologică, în cazul absenței unui dinte intervin și tulburări digestive sau modificări ale structurii faciale.”, explică, în continuare medicul stomatolog.

Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu, lămâie sau sare. Ce părere au medicii stomatologi. Dr. Alin Gabor: ”Se distruge smalțul”

 

Ce este implantul dentar?


Implantul dentar este o piesă realizată din titan de înaltă puritate având rolul de a înlocui rădăcina dintelui pierdut. Poziționarea lui se face în locul în care erau situate rădăcinile, având ca scop constituirea bazei dinților ce urmează a fi montați. Se va obține în final o funcționalitate și estetica identică cu cea a dinților naturali.

Un implant dentar poate să:

1. Înlocuiască unul sau mai multi dinți;
2. Reprezinte un element de sprijin (stâlp) pentru o lucrare protetică fixă, având ca scop excluderea unei proteze totale;
3. Are rol de suport pentru protezele dentare totale, determinând mai multă stabilitate lucrării protetice.

Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru dinți. Trebuie să ne ferim de ele. Dr. Alin Gabor: Acestea sunt hrană pentru bacterii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 10 aug 2022, 20:40

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Andreea Bănică, foto Instagram

Andreea Bănică, nemachiată și fără filtre: „Tenul meu nu este perfect, am pistrui și pete” / FOTO

Alexandra Velniciuc, Puiu Șerban, captură video YouTube

Alexandra Velniciuc și soțul ei, în mijlocul unui scandal după interviul cu Măruță. Declarațiile care au deranjat lumea teatrului

Anamaria Prodan, Instagram, Ionela Prodan, captură video Youtube

Anamaria Prodan, parastas- festival în memoria mamei sale. Mici la grătar, sarmale la pirostrii și artiști de renume

Sursa foto: Teo Trandafir, Instagram

Teo Trandafir iubește din nou: „Nu am fost singură aproape niciodată”. Ce spune vedeta despre partenerul din viața ei

Tudor Chirilă, foto Facebook

Tudor Chirilă, operat în Germania: „Am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale”. Cum se simte acum

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook, captură video Youtube Catalin Maruta

Ce spune Elena Merișoreanu despre parastasul - festival organizat în memoria Ionelei Prodan: „Vor face acolo acolo sarmale la pirostrii, mititei, fripturi. O să vină și preoți.” / EXCLUSIV

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, ipostază de infarct, în limuzină: „Faci furori peste tot”. Cum s-a fotografiat artista