Când trebuie să-ți faci un implant dentar și ce riști dacă nu respecți sfaturile medicului: ”Intervin tulburări digestive sau modificări ale structurii faciale”
Dr. Alin Gabor explică de ce nu este bine să amânăm realizarea unui implant dentar.

Implanturile dentare devin necesare într-o anumită perioadă din viață. Chiar dacă nu vrem să recunoaștem asta, problemele dentare apar odată cu înaintarea în vârstă sau chiar din cauza unor accidente sau a nerespectării indicațiilor medicilor stomatologi. În acest sens, trebuie să luăm imediat atitudine când observăm o neregulă și să cerem sfatul profesioniștilor. Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, explică cât de îngreunat poate fi procesul de a realiza un implant, dacă anumite reguli sunt trecute cu vederea și dacă nu protejăm zona unde se va realiza această procedură.

„Dacă nu se protejează zona unde lipsește un dinte, cu timpul, dinții vecini și antagoniști vor migra și vor înghesui zona de protezat, făcând mult mai dificilă sau aproape imposibilă inserarea implantului fără ajutorul unui aparat dentar. În plus, osul unde a fost dintele, din cauza presiunii alimentelor, se va resorbi și va îngreuna tratamentul.”, explică dr. Alin Gabor, medic stomatolog, asistent universitar. 

Durerea de dinți este provocată și de caria dentară? Cum o identificăm, prevenim și tratăm. Dr. Alin Gabor explică

La ce riscuri ne supunem dacă nu acceptăm să realizăm această procedură

Fie că o face din rațiuni legate de buget sau de timp, de multe ori se întâmplă ca pacientul să refuze realizarea acestei proceduri medicale, lucru care determină, mai apoi, probleme deosebite la nivelul sănătății per total. Medicul specialist ne explică astfel care sunt dezavantajele amânării unui implant dentar și ce se întâmplă, de fapt, la nivel de structură sau chiar de imagine a pacientului.

„Refuzul de a monta un implant dentar implică o serie întreagă de riscuri la care pacientul se expune, riscuri pe care eu, ca și medic stomatolog le expun de fiecare dată când acest subiect face obiectul discuției cu pacientul, în cabinet. Resorbția osoasă, migrarea dinților rămași pe arcadă, aspect inestetic deranjant, pronunția incorectă a cuvintelor, mușcătură incorectă. Pe lângă modificările care interesează zona stomatologică, în cazul absenței unui dinte intervin și tulburări digestive sau modificări ale structurii faciale.”, explică, în continuare medicul stomatolog.

Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu, lămâie sau sare. Ce părere au medicii stomatologi. Dr. Alin Gabor: ”Se distruge smalțul”

 

Ce este implantul dentar?


Implantul dentar este o piesă realizată din titan de înaltă puritate având rolul de a înlocui rădăcina dintelui pierdut. Poziționarea lui se face în locul în care erau situate rădăcinile, având ca scop constituirea bazei dinților ce urmează a fi montați. Se va obține în final o funcționalitate și estetica identică cu cea a dinților naturali.

Un implant dentar poate să:

1. Înlocuiască unul sau mai multi dinți;
2. Reprezinte un element de sprijin (stâlp) pentru o lucrare protetică fixă, având ca scop excluderea unei proteze totale;
3. Are rol de suport pentru protezele dentare totale, determinând mai multă stabilitate lucrării protetice.

Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru dinți. Trebuie să ne ferim de ele. Dr. Alin Gabor: Acestea sunt hrană pentru bacterii

Data: 10 aug 2022, 20:40
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: alin gabor  implant dentar  stomatolog 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, captură YouTube/ kanal d

Elena Merișoreanu, rețeta inedită de murături, pe care o prepară în fiecare toamnă. Care este ingredientul secret al artistei: „Așa îți ții bărbatul pe lângă casă”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Unsplash.com/ Jackub Pasis

Care sunt cele mai frumoase semne zodiacale? Află care este cea mai atractivă trăsătură a zodiei taleMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...