Canicula, problemă pentru cardiaci. Medic: Atenție la tratamente! Pierderea conștienței necesită OBLIGATORIU intervenția medicilor de urgență
Data publicării:
Canicula este periculoasă pentru vârstnici, copii, dar și pentru persoanele cu boli cronice.

Canicula poate determina probleme de sănătate. Sunt mai multe categorii de persoane expuse riscurilor. Cei mai expuşi sunt cei ce petrec mult timp în spaţii deschise: în zone de agrement, pe litoral, la piscină sau la iarbă verde, cei ce muncesc în soare, vârstnicii cu patologie cardiovasculară sau neurologică dar și cei mici.

Medicul cardiolog Alice Munteanu a explicat la Digi 24 ce trebuie să facem în zilele toride de vară pentru a ne proteja sănătatea. 

”Odată cu începerea verii poate să apară și căldura excesivă, iar corpul nostru cu greu se adaptează în ceea ce înseamnă producerea și pierderea de căldură, mai ales dacă stăm la temperaturi foarte mari.

Și oamenii sănătoși pot suferi pe timp de caniculă pentru că se produce o creștere a fluxului de sânge în organism, se pierd lichidele. Trebuie să consumăm lichide mai mult decât în mod normal pentru a crește volumul circulant de sânge.

Ar trebui să consumăm mai mult decât 1,5-2 litri de apă pe zi. Să nu fie excesiv de rece, cum de cele mai multe ori face toată lumea. Trebuie la temperaturi normale, să se evite consumul de cafea și de alcool, chiar este interzis.

Mai cu seamă, pacienții cu boli de inimă, cei cu insuficiențe cardiace, cei care au avut infract, sau pacienți care au stend-uri sau pacienți care sunt cu hipertensiune arterială și iau tratamente pentru inimă, care pot interfera cu aceste mecanisme de apărare contra excesului de căldură, medicamente care scad pulsul sau medicamente preucm diureticele care elimină excesul de apă.

Acești pacienți trebuie să fie mult mai atenți cu medicația și dacă apare senzația de sete, trebuie să consume lichide pentru că este primul simptom de deshidratare, apoi urmează amețeala, palpitațiile, pot să leșine. Atunci trebuie apelat la medicii de urgență”, a explicat medicul cardiolog Alice Munteanu. 

Semnale de alarmă

Medicul a explicat că sunt câteva semnale de alarmă la care trebuie să fim atenți în aceste zile caniculare. În caz de leșin este obligatoriu să se acorde prim-ajutor specializat. 

”Semnalele sunt de la stările de leșin pe care le avem, acele dureri abdominale, grețuri, vărsături, starea de durere de cap care nu trece cu niciun medicament, și ba mai mult, vorbim de pierderea conștienței care necesită obligatoriu intervenția medicilor de urgență. 

Oamenii care lucrează în căldurii pot avea erupții pe piele, pot avea crampe și ca atare, această pierdere a cunoștinței dată de căldură cu scăderea bruscă a tensiunii determină starea de rău și primul ajutor este obligatoriu”, a mai explicat medicul. 

Cum ne ferim de razele soarelui

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternaţi deplasarea cu repausul în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spaţii publice) sau fără expunere directă la soare (corturi, umbrare).

Hidratare, consumul de lichide, trebuie să avem în vedere tot ce mâncăm. Hainele să fie de culoare deschisă, să nu ieșim între orele 11:00-18:00, să evităm aglomerațiile.

Citește continuarea pe DC MEDICAL

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   canicula  cardiac  sănătate 


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Zanni îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Nu mai ai cum să fii nici cu roșu, nici albastru. Ar trebui să se facă culoarea trădătorilor”

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Horoscop chinezesc până pe 8 mai 2024, cu Anca Dimancea. Zodia care va avea de câștigat pe plan financiar și profesional

Alina Bădic horoscop

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Aura nativilor unei zodii este extraordinară zilele acestea

Badea

Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?

Șerban Huidu, captură video Youtube, Emisiuni Prima TV

Marele regret al lui Șerban Huidu. „Am format un cuplu memorabil. Mi-a blocat numărul, dar e o prostie”

Sursa foto: freepik.com

Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Voropchievici: Topul celor mai puternice zodii




Cel mai bun aliment. Dr. Mihail: Îl poți consuma zilnic

Dr. Mihail a dezvăluit care este alimentul pe care ar...

pixel