Cantitatea recomandată de dulciuri. Mihaela Bilic a spus cât poți să mănânci fără să te îngrași: „Trebuie să respectăm porția corectă”
Data publicării:
Mihaela Bilic a dezvăluit care este cantitatea recomandată de dulciuri pe care poți să o mănânci fără să te îngrași.  

Când vine vorba de dulciuri, puține persoane știu care este doza recomandată, iar atunci când au la îndemână o pungă generoasă de dulciuri, nu se feresc să mănânce până când se satură, chiar dacă aceasta are 100 sau 400 de grame. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit cantitatea recomandată de dulciuri pe care o persoană poate să o consume fără riscul de a se îngrășa. Ea a subliniat importanța respectării porției corecte atunci când vine vorba de alimente concentrate în calorii, pentru a evita acumularea kilogramelor în plus. Aceasta atenționează că nu doar dulciurile, ci și mezelurile și brânzeturile trebuie consumate în porții mici.

Cantitatea recomandată de dulciuri. Mihaela Bilic a spus cât poți să mănânci fără să te îngrași: „Trebuie să respectăm porția corectă”

Mihaela Bilic a explicat că porția corectă pentru dulciuri este de 20 de grame, echivalentul a aproximativ 100 de calorii. Ea a menționat că un pachet de napolitane, deși nu pare mare, nu reprezintă porția corectă. Porția recomandată este mult mai mică, aproximativ cât două degete. Ea a adăugat că este important să fim conștienți de aceste cantități pentru a putea consuma dulciurile fără să ne afectăm greutatea.

„Când vine vorba de alimente concentrate în calorii trebuie să respectăm porția corectă, altfel e risc de îngrășare. Mezelurile, brânzeturile și, mai ales, dulciurile se mănâncă în porție mică.

Ce înseamnă porție mică? Nu ne putem aștepta de la producători să ne ambaleze porția corectă, așa că vreau să vă atrag atenția cât de mică este porția mică. De exemplu, un pachet de napolitane care nu are o porție mare, am putea crede că este porția corectă. Ei bine, nu, dragii mei. Veștile nu sunt bune. Porția corectă este 20 de grame pentru dulciuri, ceea ce aduce în jur de 100 de calorii. Asta înseamnă cam două degete, dar e bine că putem și atât”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa: Miturile și pericolele uriașe ale zahărului. Anca Alungulesei: „Șocul asupra organismului este diferit”

Băutura care ne hidratează cel mai bine vara, pe caniculă

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit că băutura care ne hidratează cel mai bine pe timp de caniculă nu este apa sau sucul, ci laptele, în special variantele de lapte fermentat, precum Sana, Chefir sau laptele bătut. Laptele, care conține 87% apă, alături de glucide, proteine, grăsimi și un strop de sare, ajută la reținerea apei în organism. Astfel, pentru o hidratare optimă pe timp de caniculă, Mihaela Bilic recomandă consumul generos de lapte.

„Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci, nu o să credeți, laptele. Și dacă este varianta de lapte fermentat, adică Sana, Chefir, lapte bătut, cu atât mai bine, pentru că are și efect probiotic.

Se vede că gramele, puține câte sunt, de glucide, proteine și grăsimi din lapte țin mai bine apa în organism. Ea este folosită mai bine. Nu mai vorbim de minerale. Laptele are și 87% apă, iar în lapte avem și un strop de sare. Așa că, pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa: Pericolul care se ascunde în chipsurile la cuptor. Mihaela Bilic, avertisment: „Le-am aruncat. Data viitoare îmi iau clasice”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Starul filmelor pentru adulți, care a filmat 300 de scene în doar 6 luni, dezvăluie impactul brutal pe care l-a avut asupra corpului ei / video

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram/Shift. Sursă foto: Instagram/Ruby

JO a vrut să știe toată lumea asta despre Ruby și Shift. Artista a dezvăluit totul, în direct la TV 

Sursă foto: Captură foto Antena 1

De ce ar fi refuzat Diandra să plece împreună cu Andrei de pe insulă. Ispita Eric a dezvăluit adevăratul motiv

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Mircea Badea o face praf pe Dana Budeanu: Meltenism!

Sursă foto: Instagram/Karmen

Divorț șoc în lumea mondenă! Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu s-au despărțit, după 5 ani de căsnicie. Motivul pentru care au decis să-și spună „adio”

Captură video: Pro TV. Sursă foto: Instagram Karmen

Ioana Ginghină a vorbit public despre divorțul dintre Karmen Simionescu și Bogdan Căplescu: „Mai vedem noi dacă rămân lucrurile așa, pe prietenie”

Captură video: Instagram/observatorantena1

Oana Ormenișan a fost cerută în căsătorie! Care a fost reacția prezentatoarei de la Observator când a văzut inelul de logodnă / Foto

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 9-15 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: Pro TV

Zanni s-a despărțit de iubita lui! Câștigătorul Survivor All Stars s-a dat de gol: „Presimt că o să am o nevastă care merită totul”

Sursă foto: Instagram Karmen

Karmen Simionescu a presimțit divorțul de soțul ei! Ce declara în urmă cu câteva luni

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/Gând la gând cu Teo

JO s-a dat de gol și a spus asta despre Andrei Bănuță, în direct la TV. Artista nu s-a abținut: „Sunt foarte asumată”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu, rețetă de maioneză cu de 5 ori mai puține calorii decât varianta clasică: „Se face doar din 3 ingrediente. E foarte gustoasă”




pixel