Caramelul, unul dintre cele mai iubite deserturi. Dr. Bilic: „Aduce multi-senzorialitate”
Data publicării:
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit despre caramel și despre beneficiile pe care le aduce acesta.

„Cercetătorii au decis: e normal să iubim caramelul!

Potrivit volumului Ruby Encyclopedia a lui Barry Callebaut, care prezintă combinații nelimitate de arome, texturi și culori, consumatorii sunt din ce în ce mai pretențioși și vor senzații alimentare interesante și variate. Caramelul pare că satisface aceste nevoi, este un ingredient/o aromă folosită în 8% dintre noile produse de cofetărie, în 10% din cele pentru nutriția sportivă și în 9% din noile rețete de deserturi și înghețată. 

Noul raport dezvăluie că 71% dintre consumatorii din Europa de Vest doresc să încerce dulciuri noi și interesante, iar 46% dintre consumatorii Millennials sunt de acord că produsele de cofetărie sau bomboanele de ciocolată care au mai multe culori și sunt atractive vizual, au și calitate premium.

De ce caramel?

Pentru că înseamnă răsfăț și satisface pofta de dulce a tuturor. În plus aduce multi-senzorialitate, de la texturi moi, lipicioase și crocante, la diferite nuanțe de auriu, caramelul are multe de oferit. 70% dintre Millennials la nivel mondial iubesc produsele care amestecă arome precum dulcele cu săratul, deci caramel! 

De la praline umplute cu cremă, până la rețete de biscuiți și chiar băuturi, caramelul își găsește întotdeauna locul, scriu autorii raportului. De asemenea consumatorilor le place să-l folosească în propriile creații, prepararea de alimente și băuturi acasă fiind o tendință în creștere. Există o gamă largă de ingrediente care se potrivesc bine cu caramelul, inclusiv nuci, ciocolată și cacao.

Caramelul produce o stare de bine, este o aromă care leagă mai multe generații, un fel de confort prin nostalgie. Este perfect pentru familia/prietenii care se adună la momente deosebite. Este căutat și de cei care vor să se relaxeze. În vremuri de incertitudine consumatorii doresc să fie liniștiți și, prin urmare, caută gusturi cu care sunt familiarizați. Caramelul este o aromă testată în timp, care aduce un sentiment de siguranță. Această aromă există de ani de zile și așa va rămâne, sunt de acord experții”, a explicat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 

 

Citește și: Mihaela Bilic, rețeta de Ciocolata caldă care nu îngrașă: „Plăcere diluată, nevinovată și garantată”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: bilic  caramel  desert  dulce 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox




pixel