Care e diferența de vârstă ideală în cuplu. De Ce bărbații de peste 45 se uită la femei mai tinere. Leca, despre "criza vârstei a doua": Revoluția hormonală
Data publicării:
Care sunt explicațiile crizei vârstei a doua și de ce au bărbații trecuți de 45 de ani succes la femeile mult mai tinere. Psihologul Radu Leca: ”Nu există chimie”.

”Criza vârstei a doua” a fost considerată de mulți o scuză pentru un comportament impulsiv care a dus, poate, la destrămarea familiilor ce păstrau o aparență în fața societății. Apare la persoanele de peste 45 de ani, iar una dintre explicațiile oferite, în exclusivitate, de psihologul Radu Leca are legătură și cu faptul că în ultimii ani bărbații își acordă o mult mai mare atenție aspectului fizic.

În ceea ce privește privește prevenția în astfel de cazuri, psihologul susține că nu există prevenție, ci doar acceptare.

”Există noțiunea de acceptare personală a evenimentelor prin care subiectul trece, că datorită tipurilor de decizii modest cognitive pe care acesta le are trebuie să se împământenească ideea de acceptare a lor. Am fost îndeajuns de hormonal, încât să îmi iau decizii greșite. Și eu accept asta.

Ulterior, există partea secundară a noțiunii de acceptare, care ține de ceea ce se vede în interiorul tău pe parte de imagine de sine. Singura persoană care poate vedea imaginea de sine corect ești tu, atât timp cât mergi la cursuri de dezvoltare personală. Altfel, te vei baza pe ceea ce alții văd în tine”, a explicat psihologul Radu Leca pentru DC Medical.

”Nu există chimie, ci doar interes”

Bărbatul de astăzi este mai atent cu imaginea sa, iar acest lucru atrage atenția femeilor din jur cu mai multă ușurință decât în trecut. De altfel, alegerile pe care le face acesta, pe fondul ”crizei vârstei a doua”, sunt instinctive.

”Odată cu apariția revoluției hormonale, subiectul nu mai înțelege totalitatea deciziilor pe care le ia. El își dorește să combine noțiunea de tinerețe cu noțiunea de posibilitate. Atât timp cât subiectul la 45 de ani are senzația că este posibil să fie fericit cu un alt subiect, jumătate din vârsta sa, el merge pe instinct. Nu există chimie, ci doar interes.

Sunt două elemente care trebuie punctate corect.

Avem de a face cu o schimbare fizică, în bine, a bărbaților de 45 de ani. În baza acestei schimbări fizice, subiectul are senzația că între el și o persoană mai tânără decât el cu o jumătate din vârstă a apărut o noțiune pe care popular o denumim atracție. Lucru care este 100% fals, nu are nicio legătură cu realitatea și atracția în acest caz nu există, ci este vorba despre interes, de tip material, pecuniar sau sexual”, mai spune psihologul Radu Leca.

Citește cotninuarea pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   cuplu  relatii  Vârstă 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel