Care este cea mai cunoscută boală cardiovasculară: „Este cauza cea mai mare de deces la nivel mondial”. Cât de mult afectează stresul sănătatea inimii / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, A FOST invitata Georgianei Ioniță, în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și  DC Medical.

Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe” de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit informații prețioase cu privire la apariția bolilor cardiovasculare, dar și la prevenirea lor. În primul rând, specialista ne-a povestit despre boala de inimă care poate apărea în urma unui șoc emoțional mare. Ea poate acapara în principiu femeile și este resimțită drept un infarct, ne spune aceasta.

„Există o boală de inimă care se numește cardiopatia de stres, care mimeză foarte bine un infarct și care apare mai ales la sexul feminin, mai ales după un stres emoțional foarte mare, cum ar fi un deces, un conflict în familie și, în principiu, după ce se rezolvă acest stres emoțional, după 4-6 săptămâni lucrurile se pot îmbunătăți mai ales la nivelul inimii. Este o boală despre care spunem noi că are un caracter reversiv.”, a declarat Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, la  Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Care este cea mai cunoscută boală cardiovasculară

Există și o boală cardiovasculară care face extrem de multe victime la nivel global, ne dezvălui medicul. Dacă, din fericire, nu conduce la deces, boala îți poate transforma complet viața și îți poate afecta considerabil calitatea traiului de zi cu zi.

„Din păcate, cea mai frecventă boală cardiovasculară este așa numita boală cardiacă ischemică, care este extrem de frecventă la nivel mondial și mai îngrijorător este faptul că aceasta este cauza cea mai mare de deces, la nivel mondial. Ea presupune de fapt o afectare a arterelor inimii, arterele coronare. Acest lucru se face cel mai frecvent prin depunerea de plăcuțe de colesterol, de grăsime, cu multiple manifestări și consecințe severe. Afectează calitatea vieții, dar provoacă și deces. Când ajungem aici, cel mai frecvent pacienții au niște factori de risc cardiovasculari frecvent întâlniți, adică pacienții sunt hipertensivi, sunt dislipidemici, sunt diabetici. Nu toți pacienții care au factorii de risc trebuie să aibă obligatoriu și boala. Noi trebuie să-i tratăm foarte bine, ca să nu ajungă să facă boală.”, a continuat specialista.

Stresul, factor de risc al bolilor cardiovasculare

Trăim într-o lume alertă, în care vrem să facem extrem de multe lucruri și să fim împliniți pe toate planurile. Pentru ca acest lucruri să fie posibile, apare inevitabil stresul, întrucât tindem să punem extrem de multă presiune pe noi și ne încărcăm cu foarte multă energie negativă. Astfel, medicul atrage atenția asupra stresului, care este unul dintre principalii factori ce conduc către bolile cardiovasculare.

„Stresul e cu noi, e un factor de risc major cardiovascular, pe care trebuie să-l asociem cu ceilalți factori. Fiecare trebuie să facă ce poate pentru a îndepărta stresul. Noi nu ne putem modifica viața, dar trebuie să învățăm să ne autoeducăm, să răspundem cu mai multă calmitate lucrurilor din jur. Noi stăm pe arterele noastre, nu oamenii din jur. Încercăm. Pe măsură ce îmbătrânim, lucrurile trebuie să fie văzute cu mai multă seriozitate.”, mai spune aceasta.


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: boli cardiovasculare  cauze  preventiedr diana mihalcea  stres 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”Horoscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...