Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe” de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit informații prețioase cu privire la apariția bolilor cardiovasculare, dar și la prevenirea lor. În primul rând, specialista ne-a povestit despre boala de inimă care poate apărea în urma unui șoc emoțional mare. Ea poate acapara în principiu femeile și este resimțită drept un infarct, ne spune aceasta.
„Există o boală de inimă care se numește cardiopatia de stres, care mimeză foarte bine un infarct și care apare mai ales la sexul feminin, mai ales după un stres emoțional foarte mare, cum ar fi un deces, un conflict în familie și, în principiu, după ce se rezolvă acest stres emoțional, după 4-6 săptămâni lucrurile se pot îmbunătăți mai ales la nivelul inimii. Este o boală despre care spunem noi că are un caracter reversiv.”, a declarat Dr. Diana Mihalcea, medic primar Cardiologie, la Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.
Există și o boală cardiovasculară care face extrem de multe victime la nivel global, ne dezvălui medicul. Dacă, din fericire, nu conduce la deces, boala îți poate transforma complet viața și îți poate afecta considerabil calitatea traiului de zi cu zi.
„Din păcate, cea mai frecventă boală cardiovasculară este așa numita boală cardiacă ischemică, care este extrem de frecventă la nivel mondial și mai îngrijorător este faptul că aceasta este cauza cea mai mare de deces, la nivel mondial. Ea presupune de fapt o afectare a arterelor inimii, arterele coronare. Acest lucru se face cel mai frecvent prin depunerea de plăcuțe de colesterol, de grăsime, cu multiple manifestări și consecințe severe. Afectează calitatea vieții, dar provoacă și deces. Când ajungem aici, cel mai frecvent pacienții au niște factori de risc cardiovasculari frecvent întâlniți, adică pacienții sunt hipertensivi, sunt dislipidemici, sunt diabetici. Nu toți pacienții care au factorii de risc trebuie să aibă obligatoriu și boala. Noi trebuie să-i tratăm foarte bine, ca să nu ajungă să facă boală.”, a continuat specialista.
Trăim într-o lume alertă, în care vrem să facem extrem de multe lucruri și să fim împliniți pe toate planurile. Pentru ca acest lucruri să fie posibile, apare inevitabil stresul, întrucât tindem să punem extrem de multă presiune pe noi și ne încărcăm cu foarte multă energie negativă. Astfel, medicul atrage atenția asupra stresului, care este unul dintre principalii factori ce conduc către bolile cardiovasculare.
„Stresul e cu noi, e un factor de risc major cardiovascular, pe care trebuie să-l asociem cu ceilalți factori. Fiecare trebuie să facă ce poate pentru a îndepărta stresul. Noi nu ne putem modifica viața, dar trebuie să învățăm să ne autoeducăm, să răspundem cu mai multă calmitate lucrurilor din jur. Noi stăm pe arterele noastre, nu oamenii din jur. Încercăm. Pe măsură ce îmbătrânim, lucrurile trebuie să fie văzute cu mai multă seriozitate.”, mai spune aceasta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: boli cardiovasculare cauze preventiedr diana mihalcea stres
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...