Andreea Bănică, mărturisiri despre relația cu copiii săi: „Nu ai cum să fii prieten cu copilul tău”
Legumele sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră și, cel mai probabil, ai auzit acest lucru în repetate rânduri. Totuși, trebuie să știi că beneficiile lor sunt, cu adevărat, uimitoare și că te pot proteja de anumite boli extrem de răspândite în rândul populației. Dr. Mihail a vorbit mai amplu despre acest subiect, dezvăluind câte porții de legume ar trebui să consumi zilnic, pentru a te putea bucura de beneficiile de mai jos, dar și cum arată o porție corectă de legume.
„Al doilea lucru pe care trebuie să-l mâncăm în fiecare zi sunt legumele întregi, pentru că oferă o gamă largă de nutrienți benefici pentru inimă, inclusiv vitamina C, împreună cu alte elemente care participă sinergic la a scădea inflamația în corp. Betacaroten, care acționează ca antioxidant și care ajută la încetinirea sau prevenirea aterosclerozei prin reducerea acumulării de rugină și de colesterol în artere. Legumele au fibre și multe alte elemente benefice inimii, care scad nivelul de colesterol, scad nivelul de trigliceride și ne ajută să fim sănătoși. Ele sunt considerate a fi mai sănătoase decât fructele.”, a dezvăluit Dr. Mihail, printr-un videoclip realizat pe rețelele de socializare.
Chiar dacă, după cum spun mulți specialiști, e important să consumăm legumele crude, Dr. Mihail spune că acestea sunt la fel de bune și dacă sunt integrate într-o mâncare, precum ar fi o ciorbă delicioasă cu legume de sezon. De asemenea, când vine de porțiile recomandate, acesta spune că ar trebui să includem zilnic 2, 3 porții de astfel de alimente îm farfurie.
„Când vorbim de legume, e bine să ai două-trei porții de legume pe zi. Ce înseamnă o porție? O roșie este o porție de legumă, dacă mănânci o ciorbă cu legume, este o porție de legume, două-trei porții pe zi sunt esențiale, pentru a nu ajunge în acele statistici macabre în care după zeci de ani ți se întâmplă o nenorocire.”, mai spune el.
Și, dacă ai cumpărat prea multe legume, iar ele s-au „ofilit” între timp, nu este nicio problemă, pentru că specialiștii au soluția perfectă și în acest caz. Astfel, Mihaela Bilic a dezvăluit că tot ce trebuie să faci este să le pui într-un bol cu apă rece, timp de câteva ore, iar după acest proces, legumele vor fi extrem de proaspete și fresh, perfecte de a fi integrate în felurile preferate de mâncare.
„Ați încercat vreodată să “resuscitați” legumele? Chiar dacă sunt puțin ofilite, e nevoie de câteva ore petrecute în apă rece și redevin proaspete și crocante de parcă acum le-ați cules!”, a dezvăluit și Mihaela Bilic, tot pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate