Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Dermatologii recomandă ca dușurile să fie scurte. Dacă aveți afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul, apa fierbinte poate fi iritantă, la fel și săpunurile și alte produse pe care le folosiți la duș. Academia Americană de Dermatologie recomandă să păstrați dușurile sub 10 minute dacă aveți mâncărimi ale pielii, iar dacă aveți psoriazis, poate doriți să mergeți mai departe și să limitați dușurile la doar cinci minute. (Apa călduță este mai bună decât cea fierbinte, ceea ce vă va ajuta, de asemenea, să economisiți energie).
Un duș de cinci minute nu înseamnă că trebuie să stai sub duș timp de patru minute și apoi să faci o spumă superficială în ultimul minut. O bună igienă este importantă; dacă intrați la duș, asigurați-vă că spălați ceea ce trebuie spălat.
Asta poate însemna să dureze mult mai mult de cinci minute. Cei dintre noi cu părul lung ar putea avea nevoie să stea acolo 10-20 de minute pentru a se spăla și a se condiționa corespunzător și pentru a se pieptăna pentru a scoate încurcăturile (o treabă care se face cel mai bine în timp ce balsamul este în părul umed), ca să nu mai vorbim de bărbieritul picioarelor. Se poate spune că unele dintre aceste activități pot fi efectuate în timp ce apa este oprită, dar dacă nu sunteți dispus să renunțați la dușurile lungi și fierbinți, poate că puteți contracara efectele dăunătoare asupra pielii și mediului înconjurător prin reducerea numărului de dușuri. Un duș pe săptămână este suficient de igienic pentru cei mai mulți dintre noi și, oricum, este mai bun pentru pielea noastră.
O mulțime de sfaturi despre duș de acolo par să se concentreze în jurul a cinci minute ca timp ideal de duș. Dar dacă dermatologii sunt de acord cu cinci până la 10 minute, iar unii dintre noi au nevoie de mai mult timp, poate că ar trebui să țintim spre mijlocul acestui interval. Opt minute se dovedește a fi durata medie a unui duș pentru majoritatea dintre noi, ceea ce înseamnă că, dacă poți să treci de următorul duș în șapte minute sau mai puțin, te poți simți ca o persoană cu performanțe deosebite, potrivit lifehacker.com
Îți cureți capul de duș în mod regulat? Dacă nu, acum este momentul să începeți. De multe ori există o mare cantitate de calcar pe capul de duș care, după un timp, poate duce la înfundarea acestuia. Jeturile de apă care ies din capul de duș pot deveni atunci mai puternice și chiar dureroase! Pe lângă asta, este un loc umed în baie, care este un loc de odihnă excelent pentru bacterii și mucegai. Este timpul pentru o curățare în profunzime!
Curățarea capului de duș cu bicarbonat de sodiu este cea mai bună soluție. Acest lucru se datorează calităților de bază ale bicarbonatului de sodiu. Datorită acestei proprietăți chimice, acesta descompune cu ușurință calcarul. Dacă doriți să faceți capul de duș complet imaculat, folosiți cel mai bun prieten al bicarbonatului de sodiu: oțetul. Oțetul, pe de altă parte, este foarte acid, ceea ce face ca combinația dintre cele două ingrediente să fie agentul de curățare perfect pentru a îndepărta depunerile și alte murdării.
Este timpul să începem! Există numeroase metode despre cum să-ți cureți capul de duș cu bicarbonat de sodiu și oțet. Mulți oameni au căști de duș care pot fi luate de pe perete și puse într-o găleată. Umpleți găleata cu 1/3 dintr-un pahar de bicarbonat de sodiu și un pahar de oțet. Amestecul va începe să facă bule, ceea ce este exact ceea ce avem nevoie pentru a curăța capul de duș. Asigurați-vă că capul de duș este complet scufundat în amestec.
Capul de duș este fixat pe perete sau pe tavan? Atunci puteți umple și o pungă de plastic cu același raport de bicarbonat de sodiu și oțet. Apoi puneți punga în jurul capului de duș, asigurându-vă că amestecul atinge bine capul de duș. Legați-o la locul ei folosind o bandă de cauciuc. Lăsați capul de duș în găleată peste noapte sau lăsați punga să stea în jurul capului de duș peste noapte. Clătiți cu apă caldă înainte de utilizare și treaba este gata, potrivit tips-and-tricks.co
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: dus sănătate timp
Anca Hâncu, doctor în...