Care sunt alimentele de evitat în depresie și anxietate. Pot duce la boli cronice și chiar cancer. Carniciu: Schimbarea, după 6 luni, un an. Mai devreme, din păcate, nu se pot face minuni
Alimentele nepotrivite, proinflamatorii, ne pot dezechilibra cele două axe principale ficat-pancreas și intestin-creier, iar efectele pot duce la depresie și anxietate, dar și la o serie de afecțiuni cronice.

Alimentația ne poate da o stare de bine fizică și psihoemoțională, cum la fel poate să ne facă rău. Astfel, este important să fim atenți cu ceea ce mâncăm, pentru a nu duce la apariția episoadelor de depresie și anxietate, două dintre cele mai frecvente tulburări psihoemoționale cu impact și asupra sănătății generale.

”Dieta este strâns legată de starea de anxietate sau/și de depresie. Sunt două mecanisme principale, una ar fi inflamația - stresul oxidativ și al doilea, cel de-al doilea creier care este microbiomul.

De aceea, trebuie să avem grijă ca alimentele pe care le consumăm să fie prietenoase, atât pentru starea de inflamație sau reducerea ei, dar și pentru un microbiom sănătos, adică bacteriile acelea sănătoase cu care noi trăim în simbioză, în ața fel încât să fim sănătoși din toate punctele de vedere, nu doar depresie și anxietate”; a declarat dr. Simona Carniciu, medic specialist diabet și boli metabolice, la Antena 3 CNN.

Astfel, medicul pune pe primul loc vitamina D, care se sintetizează prin expunerea la soare, aceasta fiind cunoscută și ca ”vitamina soarelui”, dar și dintr-o serie de alimentele.

Însă în cazul în care aportul din această vitamină, care este responsabilă printre altele și cu sistemul imunitar, iar deficitul se poate duce la un status proinflamator, nutriționistul recomandă administrarea de suplimente.

”Nu trebuie să ne ferim de suplimente atât timp cât nu avem surse foarte bune. Dacă nu mâncăm foarte multe ouă, atunci un supliment de vitamina D, este o opţiune”, a spus dr. Simona Carniciu.

Citește întreaga știre pe DC Medical. 

Data: 22 Martie 2023, 10:55
Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: aliemnte de depresie  anxietate  beneficii  depresie  sănătate 


DC Media Group Audience

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorieMintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...