Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Un stil de viață agitat, relațiile conflictuale, grijile financiare sau cele profesionale, sunt doar o parte din factorii care pot provoca depresie, mai exact acea stare de tristițe intensă. Dar care sunt simptomele acestei boli și cum putem ajuta o persoană care suferă de depresie?
„Depresia se manifestă prin izolare, scăderea gradului de atenție și concentrare. Suntem mai triști, inactivi și neglijenți cu aspectul fizic. Persoanele care suferă de depresie nu participă la activitățile zilnice. Dacă un apropiat suferă de depresie, trebuie să fim atenți la ceea ce am spus mai devreme, la acele semnale care ne arată că ceva nu este în regulă. Pentru a-l ajuta, ne putem folosi de psihoterapie verbală și suport emoțional, dar și să fim alături de el și să încercăm șă discutăm deschis despre problemele pe care le are. Un om care este în depresie trebuie să fie puternic, ambițios și să aibă încrederea în sine”, a explicat în exclusivitate pentru Spectacola, Dr. Hassouna Said.
Înaintea unui examen sau a unei prezentări importante ne putem simți emoționați și îngrijorați, respirația se intensifică, palmele ne transpiră și fluxul sanguin din muchi crește, acestea sunt primele forme ale anxietății. Acesastă formă ușoară este benefică organismului deoarece ne menține alerți și vigilenți pentru rezolvarea unor situații neprevăzute.
Atunci când aceste stări ne scapă de sub control și intensitatea lor crește până la panică și terorare, fără să fim puși în fața unui pericol iminent, anxietatea devine un pericol și trebuie să apelăm la ajutorul medicilor.
„Anxietate are multe forme clinice, mulți factori etiologici și se manifestă în general prin următoarele simptome: insomnie, anorexie sau bulimie, nervozitate, agitație, mişcări musculare involuntare, transpirație, palpitații, tahicardie, cefalee, și simptome neuro-vegetative care includ gastrite, balonare, colon iritabil, poliuria, artralgie, etc...
Anxietatea este o tulburare neuro-psihică, iar tratamentul complet pentru anxietate trebuie să includă psihoterapie verbală, psihoterapie cu ședințe. Osteopatie cu masaj medical, farmcoterapie naturistă, regim alimentar special, suplimente alimentare, ceaiuri sedative și tratament pentru sistemul neuro-imunitar cu vitamine și imunostimulante”, a specificat Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: anxietate depresie dr- hassouna said sănătate simptome
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...