Care sunt simptomele infarctului. Medicul Mihail Pautov demontează toate miturile: „Durerea poate să apară și pe brațul drept, nu doar pe cel stâng.”
Data actualizării:
Data publicării:
Medicul Mihail Pautov ne învață cum să recunoaștem simptomele unui infarct. Iată care sunt primele semne!

Infarctul miocardic, cunoscut și sub numele de atac de cord, reprezintă o urgență medicală majoră care apare atunci când fluxul sanguin către o parte a inimii este blocat.

Cum recunoaștem simptomele unui posibil infarct

Lipsa de oxigen determină deteriorarea sau moartea celulelor musculare cardiace, ceea ce poate avea consecințe grave. Astfel, medicul Mihail Pautov abordează, în cadrul emisiunii sale, acest subiect controversat.

„Simptomele sunt durerea, durerea toracică care este localizată în spatele osului central al pieptului și această durere este o durere sfâșietoare, în general, cu caracter de apăsare sau de gheară. Se simte ca o gheară care se simte pe torace.”, a explicat unul dintre invitații doctorul Mihail Pautov, din cadrul emisiunii sale Medicool.

Chiar dacă adesea auzim că durerea cauzată de inimă se revarsă în mâna dreaptă, medicul Mihail Pautov și invitatul său țin să contrazică aceste mituri și explic exact cum se manifestă aceste stări.

„Durerea aceasta poate să migreze, să iradieze în termeni medicali, în umăr, în braț, până-n degete, poate să meargă în spate, poate să prindă gâtul, cu senzație de strâns de gât, cu nod în gât și, dacă durerea aceasta este de peste 15-20 de minute, reprezintă, practic, un semnal de alarmă majoră pentru persoana respectivă.

Durerile care se simt efectiv pe brațe, cel puțin de cum sunt descrise de pacienții noștri, sunt de amorțeală puternică și furnicătură, care apar până în degete. Lucrurile sunt atipice, atunci, în loc de durere pe partea stângă, adică te doare în piept și pleacă pe mâna stângă, poate să apară pe partea dreaptă a brațului. Poate să apară durere în epigastru, adică să confunzi senzația cu o gastrită.”, a continuat invitatul doctorului Mihail Pautov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????????. ???????????????????????? ???????????????????????? (@doctor.mihail)

Te-ar putea interesa și: Pericolul ascuns din banane! Doctorul Mihai Pautov vorbește despre riscurile la care ne expunem consumând acest fruct: „Poate să ducă la moarte”

Untul, un izvor de vitamine esențiale

Pe lângă gustul său bogat și textura sa fină, untul ascunde o serie de beneficii surprinzătoare pentru sănătate, adesea ignorate. Medicul Mihail Pautov ne dezvăluie secretele ascunse ale acestui aliment familiar, demonstrând că este mai mult decât un simplu ingredient culinar. Untul conține o cantitate semnificativă de vitamine solubile în grăsime, precum A, D, E și K. Fiecare dintre aceste vitamine joacă un rol crucial în menținerea sănătății

„Untul are anumite avantaje pentru sănătate. Conține vitamine solubile în grăsime, cum ar fi vitaminele A, D, E și K. Aceste vitamine sunt esențiale pentru o serie de funcții corporale, inclusiv sănătatea ochilor, a sistemului imunitar, sănătatea oaselor și coagularea sângelui. Untul ajută la absorbția anumitor nutrienți”, a spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Doctorul Mihail Pautov ne învață ce semnificație au steagurile salvamarilor de pe litoral. Acestea ne pot salva viața

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Oriana Popescu
Categorie: Sanatate



Sursă foto: Captură foto Instagram Gabriel Trifu și Catrinel Sandu

Gabriel Trifu, dezvăluiri despre divorțul de Catrinel Sandu: „Nu era ușă de biserică, așa cum povestește ea peste tot”

Captură video: YouTube/La Măruță

Anca Dumitra a dezvăluit sexul bebelușului, după aproape o săptămână de când a devenit pentru prima dată mămică. Ce nume a ales pentru copilaș

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Horoscop 23 - 29 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top trei zodii norocoase la moșteniri. Mihai Voropchievici: „Toamna va fi plină de abundență pentru ei”

Adevăruri ascunse/ YouTube

Horoscop 30 septembrie - 6 octombrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o trădare profundă

Captură video: Pro TV

Cum arată Adrian Minune de când și-a micșorat stomacul. Manelistul a ajuns la 58 de kilograme în doar 6 luni. Cătălin Măruță a rămas uimit: „Ești alt om”

Georgina Rodriguez, Instagram

Cine ar fi crezut: Motivul incredibil pentru care au fost refuzați copiii Giorginei și a lui Cristiano Ronaldo la școală

Sursa foto: Gina Pistol, Instagram

Pariu că nu știi care este mâncarea preferată a Ginei Pistol. Află o rețetă delicioasă

Facebook Nelson Mondialu / Facebook Andra

Ce preț halucinant are Andra pentru o oră de cântare! Nelson Mondialu’, supărat foc, că artista ”i-a dat țeapă”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Adriana Simionescu

Adrian Minune aruncă bomba. Manelistul a vorbit în direct la TV despre zvonurile legate de divorțurile fiicelor sale: „Nu cred că foile țin oamenii”

Mihai Albu, Iulia Albu/ captură video Toutube theExclusive/ Instagram

Tatăl Iuliei îi cere lui Mihai Albu cadoul oferit acum 18 ani, după ce designerul a declarat că a topit verigheta fostei soții: „Aceste piese ar fi dorite de fiica dânsului”

Sursă foto: Captură foto podcast „Altceva cu Adrian Artene”

Gabriel Trifu a dezvăluit cum l-a cunoscut Catrinel Sandu pe actualul soț: „Ea l-a întâlnit cu mine”




pixel