Carmen Brumă a făcut topul celor 5 cele mai bune alimente împotriva constipației: „Este esențială atunci când suferi de constipație”
Data actualizării:
Data publicării:
Carmen Brumă a făcut topul celor cinci alimente eficiente care te ajută atunci când suferi de constipație.

Constipația este o problemă frecvent întâlnită. Mulți oameni se confruntă cu ea din cauza alimentației dezechilibrate, adesea asociată cu o dietă săracă în fibre sau hidratare insuficientă. Deși constipația este o afecțiune comună, aceasta poate genera disconfort și neplăceri semnificative.

Pentru a preveni și a combate constipația, o alimentație echilibrată și bogată în fibre este esențială. Fibrele ajută la menținerea sănătății intestinale, facilitând tranzitul intestinal și promovând scaunele regulate. Astfel, este important să se acorde atenție alegerilor alimentare și să se includă în dietă alimente care ajută la ameliorarea acestei probleme. Carmen Brumă a prezentat o listă cu cele mai eficiente alimente împotriva constipației, care pot ajuta la ameliorarea acestei probleme. 

Te-ar putea interesa și: De ce ai nevoie de colagen după 30 de ani? Carmen Brumă: „În jurul vârstei de 50 de ani, o femeie pierde jumătate din cantitatea de colagen din piele”

Carmen Brumă a făcut topul celor 5 cele mai bune alimente împotriva constipației: „Este esențială atunci când suferi de constipație”

Semințele de psyllium, bogate în fibre solubile și insolubile, sunt excelente pentru reglarea tranzitului intestinal, mai ales dacă sunt consumate cu suficientă apă. Totodată, perele, cu un conținut ridicat de fibre, sunt o altă opțiune excelentă, mai ales adăugate în salate. De asemenea, fructele uscate, precum prunele și smochinele, te ajută atunci când suferi de constipație. Acestea conțin sorbitol și fibre care stimulează peristaltismul intestinal. Cafeaua poate ajuta, de asemenea, la stimularea mișcărilor intestinale, iar hidratarea este esențială atunci când suferi de constipație.

„Evitarea constipației este importantă pentru o bună sănătate digestivă, dar și hormonală! În perioada perimenopauzei, te poți confrunta cu stări de balonare, constipație și disconfort digestiv. Iată cinci alimente care te ajută atunci când suferi de constipație:

1. Semințele de psyllium, 30% fibre insolubile, 70% fibre solubile. Sunt excelente pentru ameliorarea constipației, dar atenție, este foarte important să beți și apă.

2. Perele conțin o cantitate mare de fibre, 5-6 grame de fibre pe suta de grame și sunt excelente adăugate în salată. O combinație pe care v-o recomand este salata verde, brânză de capră, nuci și pere. În plus, calciul și magneziul din lactate vor ajuta contracția musculară, inclusiv a intestinelor.

3. Fructele uscate, cum ar fi prunele sau smochinele. Pe lângă fibre, atât solubile, cât și insolubile, conțin un tip de zahăr care se numește sorbitol și care ajută peristaltismul intestinal, adică acea contracție normală a intestinelor care ajută bolul alimentar să înainteze.

4. Cafeaua stimulează, de asemenea, mișcările intestinale și relaxează sfincterele, de aceea este un ajutor atunci când suferi de constipație.

5. Apa este esențială atunci când suferi de constipație. Este necesară pentru dizolvarea și umflarea fibrelor conținute în alimente”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate



Sursă foto: Instagram/Mario Fresh. Sursă foto: Instagram/Alexia Eram

Mario Fresh confirmă despărțirea de Alexia Eram, după opt ani de relație: „A fost o decizie dificilă”. În ce relații sunt acum cei doi

Captură video: YouTube/La Măruță. Alexia Eram și Mario Fresh/foto Instagram

Alexia Eram, poză cu un bărbat celebru, la Paris. Ce au comentat Andreea Esca și Inna - Foto

Captură video: YouTube/Cancan

Ce relație are, de fapt, Lora cu socrii ei. Artista a spus-o chiar în ziua nunții: „Nu se opresc niciodată”

Monica Bârlădeanu, foto Instagram

Cât au costat rochiile de mireasă purtate de Monica Bârlădeanu la nunta de lux cu Valeriu Gheorghiță - Foto în articol

Sursă foto: Captură foto Instagram Gina și Oana Matache

Gina Matache, mărturisiri emoționante despre divorțul fiice sale, Oana: „Nu mă așteptam. Am învățat să nu mă mai bag”

Pepe, Raluca Pastramă, captură video Youtube, Xtra Night Show

Pepe și Raluca Pastramă s-au întâlnit în sala de judecată. Ce acuzații i-a adus fosta soție

Sursă foto: Captură foto Instagram Mario Fresh

Cu cine a plecat Mario Fresh în vacanță, după despărțirea de Alexia Eram. Artistul se distrează în Dubai

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Alocația fiicei Oanei Roman, virată într-un cont deschis de Marius Elisei. Vedeta nu are acces la bani: „Aștept să văd...”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Mama lui Jador nu s-a abținut! Cum a reacționat după ce a văzut imaginile cu Oana Ciocan la restaurant cu un alt bărbat / Foto

Captură video: TikTok/Jador

Jador și Oana Ciocan se căsătoresc! Când va avea loc marele eveniment și cine sunt nașii: „Mă însor cu ea! Am știut din prima zi că o să fie nevasta mea” / Video

Captură video: YouTube/JORGE OFFICIAL. Captură video: YouTube/Jador

Cine este, de fapt, bărbatul cu care s-a văzut Oana Ciocan la restaurant. Jador îl cunoștea de mulți ani: „Fix la cine nu te aștepți. Am zis că îl omor”

Captură video: YouTube/Xtra Night Show

Reacția lui Cătălin Botezatu, după ce Dan Capatos l-a întrebat despre copiii săi. Mara Bănică l-a provocat să dezvăluie numărul exact




pixel