Carmen Brumă avertizează asupra pericolelor grăsimii abdominale: „Nu ne deranjează doar estetic”
Data actualizării:
Data publicării:
Carmen Brumă a tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate grăsimii abdominale, considerată una dintre cele mai periculoase forme de grăsime.

Carmen Brumă promovează un stil de viață sănătos și oferă frecvent sfaturi utile legate de fitness, nutriție și îngrijirea corpului. De această dată, antrenoarea de fitness a explicat care sunt riscurile grăsimii abdominale în exces.

Carmen Brumă avertizează asupra pericolelor grăsimii abdominale

„Una dintre cele mai periculoase tipuri de grăsime este grăsimea abdominală. De ce? Din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi că grăsimea nu este doar o chestie care ne deranjează doar din punct de vedere estetic și atârnă la cântar.

Este un organ în sine, iar când vine vorba despre grăsime intraabdominală, ei bine, această grăsime secretă niște substanțe pro inflamatorii, care prin intermediul sistemului circulator ajung la toate organele și fac o grămadă de lucruri pe care nu ni le dorim și care pot duce la accident vascular cerebral, la rezistența la insulină, care e o primă etapă, la diabet de tip 2 și așa mai departe”, a avertizat Carmen Brumă.

Sursă foto: Instagram/carmenbrumaofficial

Riscurile grăsimii abdominale în exces

Dacă talia este mai mare de 102 cm la bărbați și 88 cm la femei, persoana are prea multă grăsime abdominală și un risc crescut pentru afecțiuni cardiovasculare și accident vascular cerebral.

„Foarte important este să vă măsurați în permanență circumferința taliei. La femei, dacă ajungeți la 88 este un mare semnal de alarmă, deci ea trebuie să fie sub 88 cm. La bărbați, circumferința taliei nu trebuie să depășească 102 cm. Dacă ați ajuns pe la 100, deja trebuie să luați măsuri.

Ca raport trebuie să aveți grijă ca dimensiunea taliei să fie mai mică decât jumătatea înălțimii. Adică, dacă ai 1,60 metri înălțime, jumătate ar fi 80. Deci talia ta trebuie să fie sub 80. Dacă ajungi la 80, atunci nu e bine, iar dacă treci de 80 e risc mare de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral și nu numai”, a spus Carmen Brumă pe pagina sa de Instagram.

Ce este grăsimea viscerală și de ce este periculoasă: „Chiar și persoanele considerate slabe pot să aibă un nivel de grăsime viscerală mare”

Recent, Carmen Brumă a explicat pe rețelele sociale ce este grăsimea viscerală și de ce este periculoasă. Aceasta este depozitată în interiorul abdomenului și înconjoară organe vitale precum ficatul, stomacul și intestinele. Atunci când nivelul acestei grăsimi depășește o anumită cantitate devine periculoasă pentru sănătate și poate crește riscul de boli grave precum diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.

„Grăsimea viscerală este o grăsime ascunsă depozitată adânc în interiorul abdomenului înconjurând organe vitale precum ficatul, stomacul, intestinele.

Când nivelul acestei grăsimi depășește o anumită cantitate, această grăsime devine periculoasă, fiind asociată cu boli precum diabetul de tip 2 sau bolile cardiovasculare.

Chiar și persoanele considerate slabe pot să aibă un nivel de grăsime viscerală mare, periculos pentru sănătate.

Nivelul de grăsime viscerală poate fi măsurat acasă cu ajutorul cântarelor cu bioimpedanță electrică.

Sunt cântare care măsoară numărul de kilograme, grăsimea viscerală, masa minerală osoasă. În total sunt nouă parametri importanți pentru o stare bună de sănătate”, a spus Carmen Brumă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Captură video: Pro TV

Vali Vijelie, prima reacție după ce a înșelat-o pe Carmen Rusu. Cine e bruneta cu care a fost fotografiat: „Soția e supărată rău pe mine”




pixel