Carmen Brumă avertizează asupra pericolelor grăsimii abdominale: „Nu ne deranjează doar estetic”
Data actualizării:
Data publicării:
Carmen Brumă a tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate grăsimii abdominale, considerată una dintre cele mai periculoase forme de grăsime.

Carmen Brumă promovează un stil de viață sănătos și oferă frecvent sfaturi utile legate de fitness, nutriție și îngrijirea corpului. De această dată, antrenoarea de fitness a explicat care sunt riscurile grăsimii abdominale în exces.

Carmen Brumă avertizează asupra pericolelor grăsimii abdominale

„Una dintre cele mai periculoase tipuri de grăsime este grăsimea abdominală. De ce? Din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi că grăsimea nu este doar o chestie care ne deranjează doar din punct de vedere estetic și atârnă la cântar.

Este un organ în sine, iar când vine vorba despre grăsime intraabdominală, ei bine, această grăsime secretă niște substanțe pro inflamatorii, care prin intermediul sistemului circulator ajung la toate organele și fac o grămadă de lucruri pe care nu ni le dorim și care pot duce la accident vascular cerebral, la rezistența la insulină, care e o primă etapă, la diabet de tip 2 și așa mai departe”, a avertizat Carmen Brumă.

Sursă foto: Instagram/carmenbrumaofficial

Riscurile grăsimii abdominale în exces

Dacă talia este mai mare de 102 cm la bărbați și 88 cm la femei, persoana are prea multă grăsime abdominală și un risc crescut pentru afecțiuni cardiovasculare și accident vascular cerebral.

„Foarte important este să vă măsurați în permanență circumferința taliei. La femei, dacă ajungeți la 88 este un mare semnal de alarmă, deci ea trebuie să fie sub 88 cm. La bărbați, circumferința taliei nu trebuie să depășească 102 cm. Dacă ați ajuns pe la 100, deja trebuie să luați măsuri.

Ca raport trebuie să aveți grijă ca dimensiunea taliei să fie mai mică decât jumătatea înălțimii. Adică, dacă ai 1,60 metri înălțime, jumătate ar fi 80. Deci talia ta trebuie să fie sub 80. Dacă ajungi la 80, atunci nu e bine, iar dacă treci de 80 e risc mare de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral și nu numai”, a spus Carmen Brumă pe pagina sa de Instagram.

Ce este grăsimea viscerală și de ce este periculoasă: „Chiar și persoanele considerate slabe pot să aibă un nivel de grăsime viscerală mare”

Recent, Carmen Brumă a explicat pe rețelele sociale ce este grăsimea viscerală și de ce este periculoasă. Aceasta este depozitată în interiorul abdomenului și înconjoară organe vitale precum ficatul, stomacul și intestinele. Atunci când nivelul acestei grăsimi depășește o anumită cantitate devine periculoasă pentru sănătate și poate crește riscul de boli grave precum diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.

„Grăsimea viscerală este o grăsime ascunsă depozitată adânc în interiorul abdomenului înconjurând organe vitale precum ficatul, stomacul, intestinele.

Când nivelul acestei grăsimi depășește o anumită cantitate, această grăsime devine periculoasă, fiind asociată cu boli precum diabetul de tip 2 sau bolile cardiovasculare.

Chiar și persoanele considerate slabe pot să aibă un nivel de grăsime viscerală mare, periculos pentru sănătate.

Nivelul de grăsime viscerală poate fi măsurat acasă cu ajutorul cântarelor cu bioimpedanță electrică.

Sunt cântare care măsoară numărul de kilograme, grăsimea viscerală, masa minerală osoasă. În total sunt nouă parametri importanți pentru o stare bună de sănătate”, a spus Carmen Brumă.

 


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru primăvară, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodiile care vor avea noroc în dragoste şi bani

Sursă foto: Instagram/ Theo Rose

„Mă usuc de nervi”. Tensiuni între Theo Rose și Anghel Damian: „M-am supărat pe el că mi-a dat mie de făcut treaba asta”

Alina Badic, captură YouTube/ B1TV

Alina Badic, horoscop pentru săptămâna aceasta. Luna Plină aduce tot felul de vibrații și mesaje interesante

Părintele Pimen/ „Altceva cu Adrian Artene”, captură YouTube

Cea mai puternică rugăciune. Părintele Pimen, sfat de pe muntele Athos: „Fă semnul crucii pe pernă, pe copilașii tăi, pe toată casa ta, să ai candela aprinsă la icoana Maicii Domnului”

Nicolae Drăghici, Românii au talent

Golden Buzz pentru Nicolae Drăghici. A fost cel mai spectaculos număr din istoria Românii au talent

Carmen Tănase, Denis Hanganu/ captură video Youtube, Instagram

Scena filmată de Denis Hanganu alături de Carmen Tănase pentru Clanul, care l-a pus în dificultate pe actor: „Foarte greu” / video

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură YouTube/ Fanatik

Camelia Pătrășcanu, avertisment pentru patru zodii. Cum afectează conjuncția Mercur-Neptun, fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Mihai Voropchevici, captură TV/ Antena 3

Horoscop 26 februarie- 3 martie 2024, cu Mihai Voropchievici. Reușită profesională pentru o zodie

Lia Bugnar, captură video Youtube/ Pacientul 2.0

Care este actorul preferat al Liei Bugnar din Clanul: „Sunt leșinată după el. E slăbiciunea mea”

Daniela Simulescu, captură video Youtube

Horoscop cu Daniela Simulescu. Zodiile care vor fi cele mai afectate pe 24 februarie 2024

unsplash, autor Biegun Wschodni

O primăvară fabuloasă pentru Taur, Scorpion și Leu. Provăcări pentru Berbec și Pești

Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Traumele cu care te confrunți în cuplu, dacă nu ai fost iubit în copilărie. Lidia Fecioru: "Fetiţa trebuie luată în brațe de tată până la 6 ani"pixel