Babasha tună și fulgeră, după imaginile indecente cu el care au apărut pe internet. Artistul o amenință pe tânăra care a făcut videoclipul public: „Să te pregăteşti de ce este mai rău”
Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, atenționează că "o parte dintre cei care țin post constată la finalul perioadei că au acumulat câteva kilograme, iar starea lor de sănătate nu este tocmai bună".
"Acest lucru se întâmplă când faceți exces de carbohidrați și grăsimi nesănătoase", spune Carmen Brumă. Nutriționista ne enumeră cele mai periculoase alimentele pentru siluetă: pâine albă, cartofii prăjiți, produsele de patiserie sau cașcaval și mezeluri de post.
Carmen Brumă ne învață cât de important este să nu ne îngrășăm în post și cum putem elimina toxinele cu ocazia postului: "pe lângă rațiunile de natură spirituală, postul are și o motivație medicală, presupune curățarea organismului prin eliminarea toxinelor".
Mai mult decât atât, aceasta avertizează că nutriția dezechilibrată din perioada postului contribuie la acumularea toxinelor, iar consumul de carbohidrați trebuie să fie rațional: "În post trebuie să ai grijă la aportul de carbohidrați. Pâinea, cerealele integrale, cartofii, orezul brun și fructele sunt surse importante de glucide în această perioadă, însă ele trebuie consumate cu măsură."
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Toți cei care țin post trebuie să știe că există câteva alimente de bază, pe care este necesar să le integreze zilnic în alimentație. Carnea, care reprezintă o sursă importantă de proteine pentru corpul nostru, trebuie înlocuită corect cu alte derivate vegetale.
"Când vine vorba de post, să nu uităm de fasole, de mazăre, să nu uităm de cartofi, de orez, de paste, de preferat integrale, pentru a-și păstra vitaminele și mineralele. Soia conține proteine complete, este partea vegetală a alimentelor, care conține cele mai complete proteine vegetale. Quinoa, hrișca sunt bogate în fibre și foarte sănătoase și foarte potrivite pentru a face parte din meniul zilnic de post. Semințele de cânepă, brânză tofu, nuci, alune, migdale, măsline, avocado, acestea toate pot să înlocuiască, mai ales seara, nevoia de carne, dar să nu uităm și ciupercile, pentru o sațietate deosebită." a spus dr. Laura Ene în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani", de pe Antena 1.
Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente Carmen Bruma kilograme post
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...