Ce face Cristina Joia când nu schimbă destine la Visuri la cheie? Detalii surprinzătoare despre viața ei de zi cu zi: „Cred că pur și simplu mă face fericită”
Carmen Brumă, cunoscută pentru sfaturile sale despre sănătate și frumusețe, împărtășește pe rețelele sociale aspecte din rutina sa de fitness, dietă și suplimente. Recent, a dezvăluit fanilor rețeta sa preferată de prăjitură cu caise, fără zahăr și fără gluten.
Carmen Brumă adoră să gătească și să mănânce sănătos. De aceasta dată, vedeta și-a surprins fanii cu o nouă rețetă, ideală pentru vară. Iată care sunt ingredientele:
Ingrediente:
- 500 grame de caise
- 4 linguri îndulcitor
- 3 ouă
- 250 g ricotta
- 3 linguri făină fără gluten
- 3 linguri fulgi de ovăz fără gluten
- praf de copt
- esență de vanilie și portocale
Pentru a pregăti această prăjitură, începeți cu caisele, peste care puneți o linguriță de îndulcitor. În continuare, în alt bol, adăugați ricotta, îndulcitorul, ouăle și fulgii de ovăz și începeți să omogenizați compoziția. După aceea, puneți treptat făina fără gluten, se poate pune și cea normală, praful de copt și amestecați. Nu este necesar să folosiți mixerul. Apoi, turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie și ornați deasupra cu caisele peste acre ați pus ulterior îndulcitor. Băgați la cuptor, timp de 35-40 de minute, la 200 de grade.
„Prăjitură cu caise, fără zahăr și gluten, un desert delicios, potrivit pentru vară și cu puține calorii. Peste caise am pus o linguriță de îndulcitor, apoi am amestecat ricotta cu îndulcitor și ouăle și fulgii de ovăz. Apoi, am pus făină fără gluten, puteți folosi și făină normală, și am amestecat totul la mână, simplu, fără mixer. Am pus și praf de copt, până s-a format această consistență, pe care am pus-o într-o tavă, cu hârtie de copt, caisele deasupra, iar apoi tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute, la 200 de grade. A ieșit această minunăție! Peste am adăugat niște îndulcitor pudră, iar rezultatul este acesta: dulce, acrișor, ideal pentru vară!”, a explicat Carmen Brumă, în videoclipul său postat pe Instagram.
View this post on Instagram
Te-ar putea interesa și: Top 3 alimente care te ajută să combați inflamația din corp. Carmen Brumă: „Previn bolile cardiovasculare”
Pentru rețeta de chiflă proteică prezentată de Carmen Brumă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 8 albușuri de ou
- Sare (după gust)
- Ierburi aromate (după gust)
- Praf de copt
- 2-3 linguri mix de tărâțe
- 2-3 linguri de psyllium
- 2-3 linguri de semințe de in
- Semințe de floarea-soarelui (pentru decor)
- Semințe de susan (pentru decor)
Cantitățile precizate sunt pentru 2 chifle.
„Vă arăt rețeta mea de chiflă proteică pe care o puteți integra în orice program de slăbit, dar și în unul de menținere. Pentru această chiflă am folosit 8 albușuri pe care le-am bătut spumă, apoi am adăugat niște sare și ierburi aromate după gust, praf de copt și două-trei linguri de tărâțe de ovăz, psyllium și semințe de in.
Am pus totul într-o tavă de copt. Am decorat cu semințe de floarea soarelui și susan, apoi am băgat totul la cuptor pentru 30 de minute la aproximativ 180 de grade”, a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.
View this post on Instagram
Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, rețetă de somon cu citrice, fulgi de ceapă și condimente mediteraneene: „Așa îmi place”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Oriana Popescu
Categorie: Retete
Daniela Simulescu, astrolog DC...