Carmen Brumă, rețetă de salată antimahmureală: „O puteți consuma a doua zi după o petrecere la care ați consumat mai mult alcool”
Data actualizării:
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit rețeta ideală pe care trebuie să o prepari, după o petrecere.

Extrem de multe persoane în această perioadă din an participă la diferite petreci, întâlniri cu cei dragi, de unde alcoolul nu lipsește nici el. Chiar dacă toți medicii recomandă să-l consumăm în cantități moderate, întrucât  acesta își poate pune amprenta destul de agresiv asupra stării tale de sănătate, unele persoane tind să abuzeze uneori de el, mai ales de sărbători. Astfel, starea de mahmureală de a doua zi poate fi și ea extrem de neplăcute, iar pentru a o combate, Carmen Brumă vine cu o rețetă excelentă de salată antimahmureală.

„Am astăzi o rețetă antimahmureală, în cazul în care aveți nevoie pentru această perioadă. Se fierb 2-3 cartofi mari, pentru conținutul de amidon și vitamine, care ajută organismul să metabolizeze alcoolul. Adăugăm și două ouă fierte, care conțin, printre altele, acizi grași și omega 3. Punem și castraveți murați, remediul tradițional foarte eficient, care ajută la reducerea bacteriilor din intestin afectate de alcool, dar ajută și la diminuarea senzației de greață. Adăugăm și ciuperci, o mână de nuci, pentru aportul de magneziu, câteva pufuri de ulei de măsline, sare după gust și frunze de busuioc pentru aromă. Salata poate fi preparată din timp și depozitată la rece în caserolă. O puteți consuma a doua zi după o petrecere la care ați consumat mai mult alcool. Ajută la neutralizarea efectelor neplăcute ale alcoolului și vă dă o stare de bine.”, a spus Carmen Brumă pe rețelele de socializare.

Citește și: Sarmalele, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr. Mihail: „Ajută la susținerea sistemului imunitar și a sănătății digestive”

Cum te menții în formă de sărbători

Tot partenera de viață a lui Mircea Badea a dezvăluit recent și câteva trucuri extrem de utile prin care te poți menține în formă de sărbători. Chiar dacă mesele sunt extrem de încărcate, iar dorința de a consuma din fiecare preparat e mare, cu sfaturile de mai jos, poți ajunge să intri în noul an cu aceeași greutate pe care o aveai și înainte de Crăciun.

”Indiferent de ce alegi să mănânci, adaugă meselor tale, de preferabil la început, o salată din legume proaspete în care să pui ulei de măsline și două linguri de oțet de mere. Te va ajuta să reduci impactul glicemic al acelei mese și să neutralizezi o parte din efectul substanțelor nocive care există în unele alimente. Nu te întinde în pat imediat după ce ai mâncat. Încearcă să mergi, să faci treburi prin casă, să ieși afară la o plimbare și ideal la o oră/două distanță să poți face un antrenament moderat”, a explicat Carmen Brumă într-o postare pe rețelele de socializare.

VEZI și: Beneficiile neștiute ale cozonacului. Dr. Mihail: „Pentru sănătatea creierului, ajută și la sănătatea inimii”. Câte felii trebuie să consumi pe zi

Șorici sau cozonac?

„Am făcut o postare cu un cozonac și scris o fată ceva de genul: „Ei, lasă că mai bine mănânci o felie de cozonac decât șorici!” și mi-am dat seama că asta e percepția generală, dar realitatea nu e asta.

În realitate, mai bine niște șorici decât o felie de cozonac. Mai bine, dacă vorbim din punct de vedere al controlului glicemiei și din punct de vedere al îngrășatului, al acumulării de kilograme.

Deci mai bine mâncăm șorici care și din punct de vedere caloric cred că e tot cam pe acolo, pentru că 100 de grame de șorici au 500 și ceva de calorii, iar o felie de cozonac, din aceea cu ciocolată, nuci, rahat, cu de toate, tot pe la 500 de calorii ajunge, poate chiar mai mult", a mai spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel