Carmen Brumă, rețetă delicioasă cu ton. Are foarte multe proteine, fibre și ajută la slăbit
Data actualizării:
Data publicării:
Carmen Brumă le-a recomandat celor care o urmăresc o rețetă delicioasă cu ton, orz, linte, morcov și boabe de porumb, care îi va ajuta să își păstreze silueta.

Carmen Brumă a împărtășit cu urmăritorii săi o nouă rețetă culinară, simplă și rapid de făcut. 

Ingrediente

Nutriționista Carmen Brumă a explicat cum prepară această rețetă și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze gospodinele. Salata este perfectă pentru slăbit la perimenopauză și nu numai.

Aveți nevoie de doar 8 ingrediente:

- Ton

- Orz

- Linte

- Ardei

- Morcov

- Tofu

- Sfeclă

- Boabe de porumb

Mod de preparare

Modul de preparare este simplu: se fierb orzul și lintea, se gătesc tonul și legumele în tigaie până devin fragede și aromate, iar apoi se pun toate ingredientele într-un bol mare. Această combinație oferă aproape 40 de grame de proteine și o cantitate bogată de fibre. Scopul acestei mese este să ofere organismului atât proteine cât și fibre, contribuind astfel la o alimentație sănătoasă și echilibrată.

„Am aici ton, cu orz, linte, morcov și niște boabe de porumb. Orzul și lintea sunt fierte. Le-am tras pe toate la tigaie. O să pun niște tofu peste și niște sfeclă roșie pe care o tai mărunt. Am o combinație cu aproape 40 de grame de proteine și foarte multe fibre, de toate felurile, solubile, insolubile, cu efect prebiotic. Ăsta este scopul acestei mese: proteine și fibre”, a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.

Motivul pentru care bărbații slăbesc mai ușor decât femeile

Potrivit nutriționistei, bărbații slăbesc mai repede în comparație cu femeile. Carmen Brumă explică că acest lucru se datorează compoziției corporale și genetice diferite. Bărbații au în general mai multă masă musculară și mai puțină grăsime decât femeile, ceea ce le permite să răspundă mai eficient la diverse diete și să scape mai ușor de kilogramele în plus. Astfel, modificări simple în stilul de viață, precum renunțarea la alcool și o alimentație mai organizată, pot avea un impact semnificativ în procesul de slăbire pentru bărbați.

„Există persoane care scapă mai ușor de kilogramele în plus și persoane care trebuie să facă mai multe eforturi. Bărbaților le este cel mai ușor să slăbească. Ei reacționează cel mai bine la orice tip de dietă pentru că au o altă compoziție corporală și genetic am mai multă musculatură și mai puțină grăsime în comparație cu femeile.

Din acest motiv ei dau jos foarte repede. De obicei, un bărbat care nu a ținut niciodată cură și care mănâncă haotic și bea mult alcool sau care bea constant alcool va reacționa în minus pe cântar în momentul în care renunță la alcool și să zicem că își organizează un pic sau reduce un pic masa de seară”, a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.

Femeile de peste 35 de ani întâmpină dificultăți mai mari în procesul de slăbire din cauza unor factori precum metabolismul bazal scăzut și istoricul de cure de slăbire nereușite, explică Carmen Brumă.

„La polul opus ar fi femeile de peste 35 de ani care au un metabolism bazal scăzut din cauza numeroaselor cure de slăbire la care n-au menținut rezultatele. Deci au slăbit, apoi s-au îngrășat și tot așa. De asemenea, cele care au puțină masă musculară sau femeile aflate la menopauză sau perimenopauză care, la fel, nu au o masă musculară mare, potrivită cu această etapă a vieții lor. De asemenea, cele care au hipotiroidism, de multe ori, în perioada menopauzei, hipotiroidismul apare și poate să rămân diagnosticat pentru că se suprapune perfect peste simptomele menopauzei. Apoi, ar mai fi ovarul polichistic, Hasimoto”, a mai precizat Carmen Brumă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel