Carmen Brumă, rețetă delicioasă de chec fără zahăr, moștenită de la mama sa: „Am primit o grămadă de mesaje. Este foarte bun”
Data actualizării:
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit o rețetă de chec fără zahăr, sănătoasă și delicioasă, inspirată chiar de mama sa. 

Carmen Brumă a împărtășit recent o rețetă de chec fără zahăr, moștenită de la mama sa, care s-a dovedit a fi un succes printre urmăritorii săi. Vedeta a primit numeroase mesaje de la fani interesați să afle cum se prepară desertul și a decis să o roage pe mama ei să dezvăluie rețeta completă. Carmen Brumă a optat pentru îndulcitor în loc de zahăr, adaptând astfel rețeta tradițională la un stil de viață mai sănătos.

„Am postat în vară checul acesta făcut de mama și am primit o grămadă de mesaje de la voi în care îmi cereați rețeta, așa că  am rugat-o pe mama să ne învețe, pentru că nu știu să-l fac așa cum îl face ea. Am insistat să punem îndulcitor, deși rețeta tradițională este cu zahăr, dar a ieșit și cu îndulcitor. Este foarte bun”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.

Ingrediente

5 ouă

300 grame făină

250 grame îndulcitor

7 linguri apă carbogazoasă

o lămâie (zeama și coaja rasă)

un vârf de lingură amoniac

3 linguri cacao

Te-ar putea interesa și: Prăjitură cu mere, fără zahăr și făină. Rețeta delicioasă recomandată de Carmen Brumă: „Este prietenoasă cu silueta. Conține multe proteine și fibre” / Video

Mod de preparare

Începe prin a separa albușurile de gălbenușuri și bate albușurile spumă. Adaugă treptat jumătate din cantitatea de îndulcitor și câteva picături de zeamă de lămâie, mixând continuu până când spuma devine lucioasă. Acest pas ajută la obținerea unei texturi aerate a checului. Într-un bol separat, bate gălbenușurile împreună cu restul de îndulcitor. Adaugă treptat cele 7 linguri de apă carbogazoasă și continuă să mixezi până când compoziția devine ușor cremoasă. Aceasta va contribui la o consistență omogenă și pufoasă a aluatului.

Încorporează făina treptat în amestecul de gălbenușuri, amestecând ușor pentru a evita formarea cocoloașelor, apoi daugă amoniacul stins cu zeamă de lămâie, împreună cu coaja rasă de lămâie. Următorul pas este să încorporezi ușor spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri și făină, amestecând încet, de jos în sus, pentru a păstra textura aerată a aluatului. Acest lucru va oferi checului un aspect pufos.

Separă o parte din compoziție (aproximativ un sfert) și amestecă cu cacao până când obții o culoare uniformă. Toarnă compoziția simplă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi adaugă deasupra compoziția cu cacao, formând un model decorativ. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius și coace checul timp de aproximativ 30 de minute. Poți verifica dacă este gata introducând o scobitoare în centru; dacă iese curată, checul este perfect copt. Lasă checul să se răcească în tavă, apoi transferă-l pe un platou și porționează-l după preferințe.

„Aveți nevoie de 5 ouă, separați gălbenușurile de albuș. Albușurile se bat spumă și adăugați treptat jumătate din cantitatea de zahăr sau îndulcitor. Adăugați și puțină zeamă de lămâie și bateți albușurile spumă, apoi măsurați 7 linguri de apă carbogazoasă și adăugați restul de îndulcitor sau zahăr. 

Bateți cu mixerul gălbenușurile și adăugați treptat câte o linguriță de apă carbogazoasă, restul de lămâie și bateți albușurile timp de 10 minute spumă. Apoi încorporați făina, adăugați amoniacul stins cu puțină zeamă de lămâie și lămâia rasă, mirodenii, albușurile bătute. Puneți puțină compoziție peste lingurile de cacao și faceți un model. Apoi băgați la cuptor pentru 30 de minute la aproximativ 190 de grade. Foarte bun, deloc înecăcios, delicios”, a mai precizat Carmen Brumă, în mediul online.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Retete



Sursă foto: Instagram, Youtube/ Monica Bîrlădeanu, Ionela Nastase

Adio, Monica ”Bîrlădeanu”! Schimbare surpriză după nunta cu Valeriu Gheorghiță

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Mihaela Tatu, captură Video PRO TV.

Ce pensie primește Mihaela Tatu. Suma îi ajunge pentru plata unei singure facturi lunare: „Este pensia pe o viață întreagă de muncă”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Captură foto Instagram Georgiana Lobonț

Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie când a aflat că Georgiana Lobonț și soțul ei divorțează. Artistul nu se aștepta la această întrebare

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Facebook/Oana Pellea

Oana Pellea dă de pământ cu Alina Ceușan! Actrița s-a enervat la culme când a văzut derapajul influenceriței: „Câtă vulgaritate și lipsă de bun simț. Rușine!”

Sursă foto: Captură foto Instagram Alina Ceușan/Ada Galeș

O celebră actriță i-a luat apărarea Alinei Ceușan, după ce a fost aspru criticată din cauza unui gest controversat de la teatru: „Vă sugerez să o luați mai ușor”

Captură video: Facebook/Betty Salam. Captură video: Instagram/Betty Salam

„Nu suntem bine deloc. Ne-am despărțit”. Betty Salam, mesaj șocant la doar câteva zile după ce a vorbit despre împăcarea cu Cătălin Vișănescu

Captură video: YouTube/JORGE OFFICIAL. Captură video: YouTube/AntenaStars

Mara Bănică, șocată de imaginile prezentate de Pepe cu Raluca Pastramă la TV. Artistul a dat buzna în emisiunea lui Dan Capatos pentru a prezenta dovezi / Video




pixel