Carmen Brumă, topul celor mai sănătoase uleiuri: „Trebuie să le introduci în alimentația ta”
Data publicării:
Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele mai sănătoase uleiuri. 

Într-o postare pe contul său de instagram, Carmen Brumă a dezvăluit care sunt top 3 cele mai sănătoase uleiuri, pe care fiecare om ar trebui să le introducă în alimentația sa. 

Carmen Brumă, topul celor mai sănătoase uleiuri

Carmen Brumă a mărturisit că cele mai sănătoase uleiuri sunt: uleiul de măsline, care ajută la prevenția bolilor cardiovasculare, uleiul de cânepă, care este foarte bun pentru susținerea echilibrului hormonal, dar și pentru femeile care se confruntă cu stările menopauzei și uleiul de avocado, care conține vitamina B. 

„Acestea sunt top 3 cele mai sănătoase uleiuri pe care trebuie să le introduci în alimentația ta.

1. Uleiul de măsline presat la rece. Uleiul de măsline este un ulei care conține acizi grași mononesaturați, care te ajută în prevenția bolilor cardiovasculare

2. Uleiul de cânepă, cu un raport excelent între omega3 și omega6, raportul ideal fiind 1 la 3, raport pe care acest ulei îl are. De asemenea, conține acizi din gama linoleic , foarte bun pentru susținerea echilibrului hormonal și este indicat și pentru femeile care suferă de stări de anxietate, iritabilitate în perioada perimenopauzei și menopauzei.

3. Uleiul de avocado, un ulei foarte bun și pentru gust cosmetic, care conține vitamina B, care poate fi folosit și la temperaturi înalte, inclusiv 200-270 de grade celsius.

Top 3 alimente care te ajută să combați inflamația din corp

Tot pe rețelele de socializare, Carmen Brumă a făcut și topul alimentelor care ajută la combaterea inflamațiilor din corp. 

„Peștele gras pentru conținutul de acizi grași Omega 3 care au rol antiinflamator, care previn bolile cardiovasculare și scad proteina C reactivă, un marker al inflamației generale din corp. Poți alege între somon, ton, macrou, hering, sardine sau pești mai de pe la noi, cum ar fi scrumbia sau crapul.

Afinele, pentru conținutul de antocianine care dau culoare fructelor și au puternic caracter antiinflamator. Acești antioxidanți îi găsiți și în zmeură, coacăze, fragi și mure.

Ardeiul gras conține o mulțime de antioxidanți cu rol antiinflamator, dintre care se remarcă acidul sinaptic și acidul ferulic. Excesul de kilograme întreține inflamația cronică din corp”, a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.

Citește și: Ce mănâncă Carmen Brumă în zilele în care e pe fugă: „Asta consum atunci când e posibil să am o singură masă”

Carmen Brumă, rețetă de chiflă proteică. Pe lângă faptul că arată delicios, ajută și la slăbit

A murit Kenneth Mitchell, actorul din Star Trek și Captain Marvel. Problema de sănătate care i-a adus sfârșitul, la doar 49 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori




pixel