Carmen Brumă, trei sfaturi dacă te confrunți cu infecțiile urinare
Data actualizării:
Data publicării:
Carmen Brumă a oferit trei sfaturi importante pentru persoanele care se confruntă cu infecțiile urinare.

Netratate, infecțiile urinare pot cauza complicații serioase, cu consecințe pe termen lung. Potrivit nutriționistei Carmen Brumă, femeile suferă mult mai des decât bărbații de infecții urinare, iar în perioada perimenopauzei și menopauzei incidența acestora crește.

Trei sfaturi dacă te confrunți des cu infecțiile urinare

Pentru a ajuta femeile să gestioneze această problemă frecventă, Carmen Brumă oferă trei sfaturi practice:

„1. Hidratează-te. Cu cât vei bea mai multe lichide, în special apă, cu atât vei urina mai des, ceea ce înseamnă că bacteriile nu vor stagna în tractul urinar și vor fi eliminate suficient de rapid înainte de a declanșa infecția urinară.

2. Folosește un supliment alimentar cu extract de merișoare. Este recomandat datorită conținutului de proantocianidine, compuși activi care nu permit dezvoltarea bacteriilor în tractul urinar.

3. Consumă frecvent alimente care conțin probiotice: chefir, sana sau toffu și nu amâna mersul la toaletă atunci când simți nevoia”, a spus Carmen Brumă, pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Obiceiurile alimentare care distrug ficatul. Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Poate apărea inflamația în intestin și de aici peste tot”

Te-ar putea interesa și: Afecțiunea medicală de care suferă majoritatea românilor, dar de care puțin sunt conștienți. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Toți o avem! Este dovedit!”

Top 3 sfaturi alimentare pentru femei

Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă, experimentează schimbări atât fizice, cât și hormonale, iar alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății și bunăstării. În acest context, Carmen Brumă a dezvăluit trei sfaturi alimentare pentru femeile de peste 35 de ani.

„1. Evită creșterile mari și bruște ale glicemiei. Acest lucru te va ajuta să reduci poftele și inflamația periculoasă pentru organism, să diminuezi bufeurile și să dormi mai bine.

2. Mănâncă suficiente proteine, adică minimum 1 gram proteină/kg corp pentru a compensa pierderea de masă musculară, care se întâmplă după această vârstă din cauza schimbărilor hormonale.

3. Mănâncă alimente bogate în calciu, magneziu și vitamina D pentru sănătatea sistemului osos, de exemplu lactate, legume cu frunze, nuci, semințe, cereale, ouă, sardine și așa mai departe”, a precizat Carmen Brumă, pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te pot distruge. Prof. dr. Vlad Ciurea, avertisment: „Sunt o greutate pentru creier”. Trebuie să renunți acum la ele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori




pixel