Carmen Brumă, trei sfaturi importante pentru articulații sănătoase: „Cresc densitatea osoasă, diminuează rigiditatea articulară și au proprietăți antiinflamatorii”
Data publicării:
Carmen Brumă vine cu câteva sfaturi importante pentru niște articulații sănătoase.

Durerile articulare sunt unele dintre problemele cu care se confruntă extrem de multe persoane și care apar inevitabil într-un anumit prag din viață. Există mai mulți factori care le pot declanșa, iar dacă nu sunt tratate la timp, se poate ajunge la situații destul de dificile, care impun și tratamente mai costisitoare și mai grele. Pentru a nu ajunge în acest situații, Carmen Brumă vine cu câteva sfaturi prețioase care te ajută să-ți întărești articulațiile și să le menții cât mai sănătoase pe o durată lungă de timp. Este vorba atât despre desfășurarea unui anumit tip de efort fizic, cât și de consumul unor alimente și ingrediente ce vin cu rol benefic pentru acestea.

„Trei sfaturi pentru articulații sănătoase:

1. Începeți ziua cu 5-10 minute de exerciții ușoare de mobilitate și flexibilitate și faceți întotdeauna încălzire înainte de antrenament.
Exercițiile fizice practicate constant, inclusiv cele cu greutăți, cresc densitatea osoasă și contribuie la eliberarea lichidului sinovial un lubrifiant articular care diminuează uzură acestora.
2. Cartilajul de rechin, coaja de salcie, gheara diavolului sunt ingrediente care ajută menținerea sănătății articulare și reduc inflamația. Gheara-diavolului, salicina din salcie și extractul de tămâie redau flexibilitatea și mobilitatea articulaților. 
3. Mănâncă regulat alimente precum chefir ( conține o tulpină probiotică, Lactobacilus Casei, care diminuează rigiditatea articulară), pește gras, semințe și condimente, precum turmeric care au proprietăți antiinflamatorii.”, le-a dezvăluit Carmen Brumă fanilor săi pe rețelele de socializare. 

Te-ar putea interesa și: Remediul mănăstiresc pentru sănătatea oaselor și articulațiilor. Combate osteoporoza și reduce inflamația: „Se ia câte o linguriță dimineața”

Alimentele care te feresc de arsurile solare

O altă problemă destul de des întâlnită, mai ales în acest sezon, este și arsura solară. Foarte multe persoane se lasă „păcălite” de razele UV și se expun excesiv la soare, lucru care vine la pachet cu o piele roșie și inflamată. Pentru a preveni acest disconfort, este important să utilizăm mereu crema cu protecție solară, însă să consumăm și niște ingrediente menite să protejeze pielea din interior.

„Ingredientele care ajută pielea vara, mai ales dacă obișnuiești să te expui la soare.

1. Astaxantina este un puternic antioxidant sintetizat tocmai împotriva radiațiilor solare. Acționează ca un filtru solar, care protejează pielea de interior, dar asta nu înseamnă că nu mai ai nevoie de cremă cu SPF. Îl găsim în somon, creveți, fructe de mare.

2. Coenzima Q10, care stimulează înmulțirea fibroblastelor, celulele din piele responsabile cu secreția de colagen și elastină și care, de asemenea, asigură protecție împotriva razelor UV. O găsim în carne de vită, în sardine, macrou, în hering, nuci, semințe, broccoli, tofu.”, a dezvăluit Carmen Brumă pe rețelele de socializare. 

Te-ar putea interesa și: Bombele calorice ale verii. Nutriționiștii, semnal de alarmă: „Produc o inflamație foarte mare”. Uită acum de ele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Captură video: YouTube/ theXclusive. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Mama Andreei Tonciu, deranjată de acuzațiile pe care fiica sa le-a spus la adresa ei: „A exagerat când a spus asta”

Sursă foto: Delia/Instagram

Delia, aspru criticată de fanii săi de pe Instagram: „Nici nu ai chiloți pe tine! Doamne Ferește!”

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”

Captură video: Pro TV. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Jador

Jador tună și fulgeră, după informațiile care au apărut despre el în urma despărțirii de Oana Ciocan: „Cum puteți să ziceți asta? Rușine”

Captură video: Pro TV

Relația lui Zanni cu iubita sa, la un nou nivel. Câștigătorul Survivor All Stars are planuri de nuntă? „Viitoarea mea nevastă încă mă lasă să...”

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici: 3 zodii vor avea o vară „magică” anul acesta

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 24- 30 iunie 2024. Voropchievici: Vești foarte rele pentru o zodie

PREOT

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente: A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi așa ceva

Sursă foto: Fiță cu Adiță/ YouTube

Irina Columbeanu, apariție rară. Cum s-a lăsat fotografiată fiica fostului milionar, odată cu vizita ei în România




pixel