Carnea de curcan, beneficii uimitoare pentru sănătate. Cinci motive pentru care trebuie să o introduci cât mai des în alimentația ta
Data publicării:
Specialiștii au identificat mai multe avantaje pe care îl are consumul de carne de curcan.

Carnea de curcan a fost adesea foarte recomandată pentru persoanele care țin o dietă sau care își doresc un stil de viață echilibrat și sănătos, întrucât se bucură de un conținut caloric redus, în comparație cu alte tipuri de cărnuri. Totuși, trebuie să știi că acesta nu este singurul său beneficiu și că lista este mult mai lungă de atât.

 

Vei primi un aport mare de proteine

Unul dintre cele mai mari avantaje ale consumului de curcan este acela că e bogată în proteine de calitate, cu puține grăsimi și, implicit, cu un conținut mic caloric.

"Curcanul este o sursă bună de proteine slabe, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea mușchilor și pentru funcționarea generală a organismului", spune Mary Sabat, specialist în domeniu. "Proteinele pot ajuta, de asemenea, la sațietate și la gestionarea greutății.", notează EatThis.

VEZI și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pe 30 noiembrie, pentru prosperitate și protecție

Vei consuma mai puține grăsimi

Chiar dacă majoritatea produselor din carne conțin niveluri ridicate de proteine, unele opțiuni sunt mult mai bogate în grăsimi saturate și grăsimi totale, decât altele.

În funcție de nevoile și obiectivele tale, dar și de problemele de sănătate, dacă există, este posibil să te intereseze sau nu aportul de grăsimi. Dacă da, curcanul poate fi o alegere excelentă cu un conținut scăzut de grăsimi și bogat în proteine.

"Pieptul de curcan, în special, este sărac în grăsimi, în special în grăsimi saturate", adaugă Sabat. Nu numai atât, dar ea adaugă că "este, de asemenea, mai puțin caloric în comparație cu unele alte tipuri de carne".

Citește și: Chipsurile pe care le poți consuma în dietă. Nu îngrașă la fel de mult și sunt mai sănătoase: „Mai bune decât cele clasice”/ VIDEO

Vei obține o varietate de nutrienți diferiți

În afară de proteine, îi vei oferi organismului tău o mulțime de nutrienți importanți, atunci când alegi să incluzi în alimentația ta carnea de curcan.

"Curcanul conține diverși nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele B3 (niacina), B6 (piridoxina), B12 (cobalamina), seleniu și zinc", spune Sabat. "Acești nutrienți joacă roluri importante pentru metabolism, în funcția imunitară și în sănătatea generală."

În mod clar, vitamina B12 a fost legată de o mai bună funcționare a sistemului imunitar și de capacitatea de a ajuta la combaterea infecțiilor virale și poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit și a funcției cerebrale.

S-a constatat, de asemenea, că zincul ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și la funcționarea generală a metabolismului.


Îți oferă o doză importantă de seleniu

Așa cum am menționat deja, curcanul conține o multitudine de nutrienți puternici de care organismul tău are nevoie zilnic. Printre aceștia, se numără seleniul.

"Seleniul este un mineral esențial care acționează ca un antioxidant, protejând celulele de daune și susținând un sistem imunitar sănătos", spune Sabat.

Dincolo de asta, seleniul este, de asemenea, vital pentru sănătatea tiroidei tale.

VEZI și: Dieta prin care Busu a slăbit 24 de kilograme. Alimentele la care a renunțat și regula de la care nu se abate niciodată: „Cu sfințenie trebuie respectată”

Vei primi și o cantitate importantă de niacină

Un alt nutrient important de care organismul tău va avea parte, când mănânci curcan este niacina, cunoscută și sub numele de vitamina B3. Într-o porție de piept de curcan, veți obține aproximativ 62% din valoarea zilnică de niacină.

„Niacina, care se găsește în multe produse de origine animală, este un nutrient important pentru lucruri precum repararea ADN-ului și joacă un rol în menținerea sănătății pielii", spune Sabat.

Acest nutrient a fost, de asemenea, legat de o mai bună sănătate a inimii și a vaselor de sânge, precum și de potențialul de a ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare.

Citește și: Ozana Barabancea, mască ieftină pentru ten: „Face minuni. E la îndemâna oricui”. Așa ține ridurile departe, la 54 de ani / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: Kanal D. Captură video: Pro TV

Previziunea pe care Neti Sandu i-a făcut-o actriței Carmen Tănase. S-a aflat după 10 ani: „Mă uitam la ea și am zis «I-auite ce mi-a zis asta»”

Sursă foto: Freepik

Top trei alimente care te vor ajuta să îți regenerezi ficatul și să slăbești

Captură video: YouTube/Românii au talent

La doar 11 ani, Maria Clara Postelnicu a cucerit inimile juraților de la Românii au Talent. Andra: „Prevăd un viitor extraordinar pentru tine” / VIDEO




pixel