Carnea de porc „falsă”, crescută în laboratoarele din Marea Britanie, depășește toate așteptările: „Suntem încântați de aspectul, gustul, aroma și textura ei”
Data publicării:
Specialiștii britanici spun că în curând ne vom putea bucura de un tip de carne „falsă”, care va fi identică cu cea originală, provenită de la animale. 

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că un număr tot mai mare de oameni adoptă conceptul de dietă bazată pe produsele vegane sau vegetariene.

Deși există, cu siguranță, mai multe opțiuni decât oricând, pentru a adopta acest stil de viață, de multe ori înlocuitorii de carne pe bază de plante nu au același gust ca și produsele adevărate, însă în scurt timp s-ar putea schimba și acest lucru.

Asta pentru că în laboratoarele din Marea Britanie se cultivă deja un nou tip de carne „falsă” și se pare că, în ceea ce privește gustul, aceasta "depășește așteptările" și arată, miroase și are același gust ca și carnea adevărată.

Te poate interesa și: A lucrat 21 de ani la o enciclopedie. Povestea britanicului care a început să deseneze animale la vârsta de 9 ani / FOTO

Ce trebuie să știi despre această carne „falsă”

Aceasta arată și se simte exact cum te-ai aștepta să arate o friptură din carne adevărată atunci când este crudă, însă, atunci când este gătită, se pare că are o textură ușor diferită și devine mai crocantă decât ai fost obișnuit.

Deși laboratorul britanic a cultivat până acum doar o asemenea „friptură”, oamenii de știință din spatele noii creații cred că în curând ar putea fi disponibilă peste tot.

Inutil să mai spunem că, fiind vorba de o creație atât de nouă, nu există încă nicio indicație cu privire la cât va costa să pui mâna pe acest tip de carne vegan.

Dr. Che Connon, directorul executiv al laboratorului a declarat: "Suntem absolut încântați de aspectul, gustul, aroma și textura cărnii noastre de porc cultivate, aceasta fiind prima dată când am degustat pe deplin produsul nostru. Aceasta ne-a depășit așteptările din toate punctele de vedere și suntem extrem de entuziasmați de progresul tehnologic pe care îl facem și de impactul pe care acesta l-ar putea avea asupra industriei noastre."

Citește și: Legumele care reduc oboseala și au efecte miraculoase asupra sănătății: „Trebuie consumate de câteva ori pe săptămână”

Ce costuri implică „carnea viitorului”

Vestea despre friptura "falsă" vine după ce Eric Schuzle, vicepreședintele departamentului de produse și reglementări de la UPSIDE Foods, a declarat că produsele pe bază animală crescute în laborator sunt în esență adevărate.

Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt în continuare crescute din celule animale reale, chiar dacă sunt "realizate fără a fi nevoie de creșterea și sacrificarea animalelor".

Deși este un concept relativ nou, cercetările au arătat deja că această carne cultivată în laborator poate fi produsă relativ ieftin, iar acest lucru ar putea avea un impact extrem de pozitiv asupra mediului, având în vedere că industria zootehniei este atât de distructivă din punct de vedere istoric.

Prima carne crescută în laborator a fost produsă în urmă cu un deceniu de o echipă de la Universitatea din Maastricht și a implicat cercetări care au costat în final peste 245.991 de lire sterline (300.000 de dolari).

Însă, până în 2015, cercetătorii implicați în crearea ei au reușit să rafineze procesul până în punctul în care putea fi produsă pentru 9,31 lire sterline (11,36 dolari).

După cum a raportat YouGov, aproximativ 2% din populația britanică era vegană în 2020, dar acest procent a crescut la 3% în 2021, notează ladbible.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: carne falsa  carne in laborator  carne vegana  studii 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”




pixel