Ce face Cristina Joia când nu schimbă destine la Visuri la cheie? Detalii surprinzătoare despre viața ei de zi cu zi: „Cred că pur și simplu mă face fericită”
Un subiect interesant și destul de puțin discutat despre alimentație este natura cărnii de porc. Mulți o consideră carne roșie, însă există unele controverse legate de acest aspect, mai ales când vine vorba de nutriție și clasificarea alimentelor. Recent, medicul nutriționist Mihaela Bilic a abordat această temă pe pagina sa de Facebook, lămurind o dată pentru totdeauna întrebarea: carnea de porc este roșie sau albă?
Conform medicului nutriționist, în cărțile de nutriție, carnea de porc este încadrată la capitolul „carne albă”, alături de vițel, pui și curcan. Mihalea Bilic atrage atenția asupra aspectului fizic al cărnii de porc, subliniind că, deși mulți o consideră carne roșie, aceasta seamănă mai mult cu pieptul de pui decât cu pastrama de oaie, din punct de vedere al culorii.
„V-ați întrebat vreodată ce fel de carne are porcul? Roșie sau albă? Aflați că, în cărțile de nutriție, porcul este încadrat la capitolul carne albă, alături de vițel, pui și curcan. Și pe bună dreptate. Priviți aici, cotletul ăsta de porc, cu cine seamănă mai mult la culoare: cu pieptul de pui sau cu pastrama de oaie?”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
Te-ar putea interesa și: Ciorbă sau supă-cremă? Mihaela Bilic explică ce variantă e mai prietenoasă cu silueta: „Asta poate să fie o capcană”
Medicul nutriționist și-a exprimat și preferințele personale. Mihaela Bilic a precizat că nu consumă burgeri, fiindcă aceștia sunt făcuți din carne roșie de vită, preferând în schimb chifteaua românească, preparată din carne de porc, care este de culoare albă.
„Vedeți? De asta nu mănânc eu burger, că e făcut din carne roșie de vită. Prefer chifteaua noastră românească, făcută din carne de porc, de culoare albă”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
În ceeaa ce privește cosnumul în sezonul rece, medicul nutriționist recomandă carnea de porc, susținând că este o alegere mai sănătoasă decât carnea de vită.
„Dacă mergem mai departe la capitolul cărnuri, vreau să pun porcul mai sus decât vita. Avem în grăsimea de porc un tip de grăsime mai puțin saturată. Din cauza asta, mai aproape de uleiul de măsline de acizii grași mononesaturați, nu întâmplător putem mânca slăninuță, cubulețe mici cu un pic de pâine.
Mai greu cu grăsimea din vită. Noi, prin definiție, românii, suntem consumatori de carne de porc. Avem chimie bună cu ea. La capitolul genetică, 98% avem similarități. Putem spune că porcul este o carne albă, este încadrată alături de vițel și de carnea de pui și de curcan în cărțile de nutriție. Deci, de porc, numai de bine. Da, putem să consumăm carne de porc, chiar și cu un strop de grăsime”, spunea medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știrile Pro TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...