Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Iată o reţetă de cartofi umpluţi cu telemea şi şuncă. Este o rețetă extrem de simplu de realizat şi extrem de gustoasă.
Ingrediente:
- 8 cartofi potrivit de mari
-200 g unt
-100 g telemea de oaie
- 150 g caşcaval
-150 g şunculiţă afumată
-1/2 linguriță verdeaţă uscată (cimbru)
-sare
- piper
-câteva fire de verdeaţă proaspătă
Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu, după care se pun în tavă și se dă la copt cuptorul încins, aproximativ o oră. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Se pune pe o folie din aluminiu şi se mulează în formă de baton. Se lasă apoi o oră, la rece, să se întărească. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet. Se ornează cu verdeaţă tocată mărunt, opțional.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cartofi cartofi la cuptor preparat rețetă
Daniela Simulescu, astrolog DC...