Bibi și Antonio Pican s-au împăcat. Cei doi au lansat o piesă emoționantă: „De ceva timp ținem iubirea pentru noi”
Sărbătorile se apropie, iar oamenii sunt din ce în ce mai interesați de locurile de unde pot cumpăra produse specifice Crăciunului, de o calitate cât mai ridicată. Celebrul cozonac este, ca de fiecare dată, pe lista fiecărei persoane. De curând, Gabriela Cristea a lansat pe site-ul său o gamă de cozonaci premium, cu ingrediente de cea mai înaltă calitate, după cum spune chiar vedeta.
Astfel, un cozonac cu mere, nucă și caramel sărat (900 g) este disponibil la prețul de 85 de lei, în timp ce babka cu fistic (900 g), foarte apreciată de clienți, are un preț de 178 de lei. De asemenea, cozonacul tradițional cu cremă de ciocolată Gianduia și nucă (900 g) se vinde la prețul de 98 de lei.
Te-ar putea interesa și: Alina Laufer, rețetă de rulouri cu scorțișoară. Se prepară rapid și cu puține ingrediente: „Încercați, nu o să vă pară rău”
Gabriela Cristea a împărtășit cu pasionații de gătit o rețetă delicioasă de cozonac, detaliind fiecare pas al procesului. Începând cu baterea albușurilor și adăugarea zahărului pudră, nucilor și ciocolatei, secretul acestei rețete constă în amestecarea delicată a ingredientelor pentru a păstra spuma aerată. Cozonacii sunt lăsați să crească într-un cuptor ușor încălzit, iar înainte de a fi băgați la cuptor, sunt ungeți cu un amestec de gălbenuș de ou, lapte și sare pentru o culoare aurie și o textură perfectă. După aproximativ 25 de minute la cuptor, aceștia sunt gata să fie savurați.
„Am aici 3 albușuri de ou, în care o să pun și praf de sare. După ce am băut spumă albușurile, pun 3-4 linguri zdravene de zahăr pudră. Acum adăugăm nucile și ciocolata și este important să amestecăm cu o spatulă de jos în sus și destul de rar, ca să nu se desfacă spuma. Acum punem din nou ulei pe blatul de lucru și luăm primul aluat și îl întindem bine cu sucitorul.
Te-ar putea interesa și: Prăjitură cu brânză dulce și blat de biscuiți fără zahăr, fără gluten. Rețeta delicioasă recomandată de Carmen Brumă
Luăm o treime din compoziție și o întindem peste aluat bine. Se taie foaia pe din două. Fiecare se răsucește de la mijloc spre exterior, iar acum se pun doi câte doi și se împletesc. Unul dintre secretele mele e că îi îmbrac în pungi de plastic și îi pun înapoi în cuptorul încins la 40-45 de grade și îi las să crească acolo, lent, aproximativ o oră și jumătate. Între timp, am dat cuptorul la 200 de grade, să se încingă.
În momentul în care o să bag cozonacii, o să dau cuptorul la 170-175 de grade, îi bag la cuptor 25 de minute. Am aici un gălbenuș de ou, pe care l-am frecat cu puțină sare și am amestecat cu două linguri de lapte. Întotdeauna gălbenușul îl dați exact înainte de a băga cozonacii la cuptor, nu ungeți cozonacii cu ou și cu lapte cu mult înainte, pentru că se vor usca”, este rețeta Gabrielei Cristea pentru cozonac.
Te-ar putea interesa și: Cori Grămescu, rețetă delicioasă de pilaf de hrișcă cu legume și pui, ideală pentru slăbit: „Serviți-l cald, alături de pui, roșiile tăiate și pătrunjel verde din belșug”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Retete
Pe 1 decembrie, în cerul...
Primul meci din a doua etapă a...