Cât de benefici sunt castraveții murați, de fapt, pentru sănătate. Cinci efecte pe care le au asupra organismului, despre care nu știai
Data publicării:
Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci castraveți murați. 

Vremea caldă pare că este în sfârșit aici, ceea ce pentru mulți oameni înseamnă mai multe grătare, petreceri în aer liber, zile de plajă, unde mâncărurile delicioase sunt nelipsite. Și, în timp ce fiecare eveniment are propriile caracteristici unice, există un numitor comun la majoritatea evenimentelor de vară: castraveții murați. Ele merg aproape în orice combinație, de la sandvișuri, pui prăjit, burgeri, hot dog sau diferite fripturi. De asemenea, sunt ușor de luat și de transportat la pachet. Chiar dacă par a fi o gustare cu puține calorii, mulți oameni încă se întreabă dacă murăturile sunt, de fapt, bune pentru siluetă, potrivit EatThis

5 efecte ale consumului de murături

1. Ajută să-ți îndeplinești necesarul zilnic de legume

"Majoritatea oamenilor nu mănâncă suficiente fructe și legume în fiecare zi și, deoarece murăturile sunt făcute din castraveți, consumul lor ocazional, ca o gustare, poate ajuta să își satisfacă nevoile de legume și să strecoare și câteva fibre importante", explică specialiștii.

Consumul unei cantități suficiente de legume în timpul zilei este crucial pentru o serie de motive, cum ar fi scăderea riscului de boli cardiovasculare, reducerea riscului de diabet și chiar scăderea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer.

Deoarece murăturile sunt mai bogate în sodiu decât castraveții, acestea nu ar trebui să fie singura ta sursă de legume. 

Citește și: Andreea Marin, rețetă de pâine care nu îngrașă: „E gata în doar cinci minute! E tare gustoasă”. Face parte din dieta vedetei

2. Pot contribui la susținerea sănătății intestinelor

Chiar dacă nu toate murăturile sunt fermentate, unele dintre ele trec printr-un proces amplu de fermentare, care, potrivit nutriționiștilor, are ca rezultat un aliment care conține probiotice vii. Probioticele cuprind bacterii "bune" care pot ajuta la combaterea "bacteriilor rele" și pot aduce mai mult echilibru în microbiomul tău intestinal. Probioticele se găsesc în alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul, varza murată și unele mărci de murături.

"Consumul de alimente fermentate, cum ar fi anumite murături, poate, la rândul său, să ajute la susținerea sănătății intestinelor", spune specialiștii.

3. Pot contribui la pierderea în greutate

O altă caracteristică minunată a acestei gustări este că este săracă în calorii. Cu doar aproximativ 12 calorii în medie pe porție, castraveții sunt perfecți în orice dietă.

"În comparație cu alte gustări, murăturile sunt, în general, sărace în calorii și, prin urmare, pot fi o opțiune excelentă de gustare pentru pierderea în greutate sau pentru cineva care încearcă să reducă aportul de calorii", spun specialiștii.

4. Ajută la sănătatea oaselor și coagularea sângelui

Ca și alte legume, murăturile conțin și ele anumite minerale și vitamine care sunt utile pentru diferite funcții ale organismului. De exemplu, o porție de murături va oferi aproximativ 16,8 micrograme de vitamina K, un nutrient "necesar pentru sănătatea oaselor și coagularea sângelui", spun specialiștii.

5. Susțin funcția imunitară

"În general, murăturile pot contribui la furnizarea de nutrienți esențiali pentru a menține o stare de sănătate bună", spun specialiștii.

Ei dețin cantități mici de vitamina C, potasiu, calciu și magneziu.

Multe dintre celelalte vitamine și minerale care se găsesc în murături nu sunt în cantități suficient de mari pentru a face o diferență uriașă, dar merită menționat faptul că consumul de alimente cu aceste substanțe nutritive utile se poate adăuga la cantitățile totale din orice zi.

Citește și: Cum să folosești untul când gătești fripturi. Chef Joseph Hadad: „Rolul lui este să facă mai suculentă carnea”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: beneficii  castraveti murati  sănătate 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel