Cât de periculos este să dormi cu telefonul lângă cap. Prof. dr. Vlad Ciurea, despre simptomele resimțite de cei care obișnuiesc să facă asta
Data actualizării:
Data publicării:
Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat cât de periculos este să dormim cu telefonul lângă cap în timpul nopții.

Dormitul cu telefonul lângă cap poate fi mai periculos decât ai crede. Telefoanele mobile emit radiații electromagnetice, iar expunerea pe termen lung poate avea efecte asupra sănătății. De asemenea, lumina emisă de ecranele telefoanelor poate inhiba producerea melatoninei, hormonul responsabil pentru reglarea somnului. Dormitul cu telefonul poate afecta calitatea somnului, motiv pentru care cei care obișnuiesc să facă asta se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre simptomele resimțite de persoanele care obișnuiesc să facă asta: „Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță”

Potrivit medicului Vlad Ciurea, este greșit să dormim cu telefonul în apropierea capului. Trebuie să îl ținem la o distanță de minim 3-4 metri, altfel ne trezim mai puțin odihniți.

Te-ar putea interesa și: Orele la care luăm cele mai bune decizii. Prof. dr. Vlad Ciurea a dat verdictul: „Funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral”

„Telefonul e o sursă de radiații, este bine să îl ținem la distanță, de ce să forțăm? Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță, dacă nu putem în altă cameră, măcar la 3-4 metri distanță. Între 10 seara și 6 dimineața este cel mai odihnitor somn. Trebuie să gasim tot ce e posibil ca acest creier să se odihnească. Somnul se induce prin îndepărtea luminii, închiderea televizorului, îndepărtea telefonului și relaxare totală în poziție orizontală”, a explicat medicul Vlad Ciurea la RomâniaTV.

Te-ar putea interesa și: Obiceiurile nesănătoase care afectează creierul și organismul. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Este cel mai nociv factor. Produce o boală necruțătoare”

Metoda care te ajută să adormi instantaneu. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Fără somnifere şi fără alte lucruri”

Medicul Vlad Ciurea a mărturisit, în cadrul unui interviu, metoda eficientă care îl ajută să ai un somn bun și odihnitor. Acesta susține că în fiecare seară încearcă să oprească televizorul la 21:45, după care citește o carte bună, cu geamurile deschise și ulterior adoarme. 

„Fac tot posibilul ca la 21:45 să opresc televizorul, să iau o carte frumoasă, de călătorii, de aventuri, de poveste, cu geamurile cât mai deschise şi să încerc să dorm. Şi se poate. Fără somnifere şi fără alte lucruri. Se poate, se poate, se poate.

Dimineaţa, ora de trezire la mine este 5:30. Iar dacă mergeţi într-o vacanţă, faceţi tot posibilul să lăsaţi telefoanele, mailuri, să lăsaţi toate aceste suprasolicitări care vin din afară şi care vă conturbă creierul. O solicitare, de exemplu de la serviciu, într-o insulă grecească, îţi conturbă tot şi tot nu o rezolvi şi ţi-ai stricat vacanţa respectivă. S-a inventat weekend-ul. Folosiţi-l. S-a inventat concediul. Folosiţi-l. S-a inventat relaxarea. Folosiţi-o. S-a inventat pădurea. Încă mai avem păduri. Vă rog să le folosiţi”, a spus medicul Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro.

Te-ar putea interesa și: Obiceiul banal care ne menține creierul sănătos. Dr. Vlad Ciurea: „Cel mai bun medicament pentru întreg organismul”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”




pixel