Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. Daniela Simulescu, previziuni pentru toate zodiile
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Despre mămăligă se știe că nu conține gluten, este ușoară, gustoasă și face parte chiar din cultura gastronomică românească. Când vine vorba de dietă, beneficiile acestui aliment pălesc în fața riscurilor pe care le aduce. Medicul Mihaela Bilic a explicat cum ne putem sabota dieta consumând mămăligă.
”Dacă bunicii noștri mâncau zilnic mămăligă și prețuiau făina pentru pâine și cozonaci ca fiind de sărbătoare, astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute. Dacă tot îngrașă și are gluten, ce ați zice de o întoarcere la mămăligă?”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.
Cât de mult îngrasă mămăliga
"Pentru că tot e la modă alimentaţia fără gluten vă sugerez mămăligă în loc de pâine. Ca şi făina, mălaiul face parte din categoria glucidelor lente, conţine amidon care se absoarbe treptat în sânge şi ne ţine de foame 3-4 ore. Spre deosebire de pâinea proaspătă care e făcută cu drojdie şi fermentează, mămăliga nu balonează. În plus nu conţine gluten, acea proteină din cereale care e tolerată mai greu de unele persoane.
În boabele de porumb există mulţi carotenoizi (de unde şi culoarea galbenă) pigmenţi din care se sintetizează vitamina A. Prin urmare mămăliga face bine la piele şi la vedere iar conţinutul mare de fibre o recomandă pentru problemele de tranzit intestinal.
Ca şi calorii o felie de mămăligă este echivalentă cu o felie de pâine, adică 70-80cal. Deşi 100g mămăligă au 70cal iar 100g pâine au 230cal nu faceţi greşeală să credeţi că mămăliga nu îngraşă. O felie de mămăligă e grea (are 100g) în timp ce felia de pâine e uşoară (25g) ceea ce face ca în final să fie echivalente. Dacă vorbim de mămăliga caldă socotiţi că 3 linguri corespund unei felii.
Concluzia e că mămăligă reprezintă o alternativă sănătoasă la pâine şi ne scapă de balonări. Dar de îngrăşat, îngraşă la fel", a explicat celebrul nutriționist pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Diete
Tagurile articolului: dietă gluten ingrasa mamaliga mihaela bilic pâine slabit
Daniela Simulescu a dezvăluit...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...