Cât și ce mâncăm de Revelion pentru a nu ne face singuri rău. Sfaturile medicului Tudor Ciuhodar / EXCLUSIV
Data publicării:
Medicul Tudor Ciuhodaru a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, cât și ce mâncăm de Revelion pentru a nu ne face singuri rău.

Noaptea de 31 decembrie este noaptea specială care face trecerea dintre ani. Revelionul este cel mai bun moment pentru a ne aduna la masă împreună cu cei dragi și a savura cele mai gustoase preparate. Cu toate acestea, trebuie să știm și cum să alegem să le mâncăm pentru a nu ne face rău.

Cât și ce mâncăm de Revelion pentru a nu ne face singuri rău

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, cât, ce și cum să mâncăm de Revelion pentru a nu ne face singuri rău. Moderația reprezintă cheia esențială, mai ales că Revelionul vine în urma unei perioade în care tentațiile alimentare au fost generoase. Medicul recomandă evitarea consumului excesiv de alimente după miezul nopții. Pentru a facilita digestia, Tudor Ciuhodaru recomandă includerea în meniu a unei felii de ananas crud, scoasă din conservă.

„A fost postul, apoi Crăciunul și acum urmează Revelionul. Moderația rămâne cheia de bază, mai ales că vine după o perioadă de supraalimentare.

Pornim de la ideea de bază: nu mâncăm după 00:00, adică să dăm startul la a mânca de toate. Alimentația ar trebui să fie progresivă. Putem încerca și cu carne slabă de pui, cu crudități, cu clasicele boabe de struguri de la miezul nopții, dar după aceea urmează friptura mai grasă, cârnați, caltaboși și, evident, pentru a favoriza digestia, clasica felie de ananas crud, scoasă din conservă, care conține enzimele care ne pot feri de suprasaturație”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru Spectacola.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă bem alcool și mâncam în exces. Tudor Ciuhodaru: „Cazurile grave sunt internate la terapie intensivă„


Trebuie să facem pauze între mese de 30 de minute și să încercăm să nu amestecăm alimentele

Totodată, medicul Tudor Ciuhodaru recomandă să facem pauze de aproximativ 30 de minute între mese, pentru a evita senzația de suprasaturare și sindromul dispeptic și, de asemenea, să nu amestecăm alimentele.

„De asemenea, trebuie să facem pauze între mese de 30 de minute, pentru a evita senzația de suprasaturare și sindromul dispeptic. Încercați să nu amestecați alimentele, deci trebuie să mâncăm puțin din toate, dar nu pe toate deodată, mai ales când vorbim despre alimentele concentrate, adică tot ce nu este fruct sau legumă. Nu amestecați friptură cu sarmale, cârnați și slănină și nici măcar amestecul de dulciuri sau fructe imediat după masă. Nu este cea mai bună soluție.

Totodată, atenție la alergii. Cei cunoscuți cu alergii alimentare trebuie să verifice ce mănâncă. Trebuie să verifice ca mâncarea să nu aibă alergeni care pot produce rău și să aibă asupra lor o medicație de urgență. Nu ar fi rău să știe și anturajul să o folosească, iar dacă apare acea erupție care se întinde pe piele, te mănâncă și apar tulburările respiratorii, atunci este clar că trebuie să se prezinte de urgență la spital, pentru că edemul Quincke sau șocul anafilactic dacă nu sunt tratate la timp, atunci pot să fie letale”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel