Cu ce se confruntă Adela Popescu și Radu Vâlcan. Actrița a povestit totul: „Pur și simplu nu mă pot abține”
Sarea este o substanță minerală compusă în principal din clorură de sodiu (NaCl) și este esențială pentru funcționarea organismului uman. Cu toate acestea, consumul excesiv de sare poate fi dăunător sănătății. Acesta a fost asociat cu o serie de efecte negative asupra sănătății, inclusiv creșterea tensiunii arteriale, care este un factor de risc major pentru bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale. Consumul ridicat de sare poate contribui, de asemenea, la retenția de apă, creșterea riscului de boli renale și osteoporoză.
Trebuie să menținem un echilibru adecvat al consumului de sare în dieta noastră, evitând alimentele procesate și sărate și alegând opțiuni mai sănătoase. De asemenea, este important să fim conștienți de câtă sare consumăm zilnic, deoarece multe alimente procesate conțin cantități mari de sare. Citirea etichetelor alimentelor și alegerea opțiunilor cu conținut scăzut de sare poate ajuta la menținerea unei diete sănătoase și echilibrate.
Medicul Mihail Pautov atrage atenția asupra importanței monitorizării consumului de sare în alimentație. Acesta susține că este crucial să fim atenți la doza recomandată și la modul în care interpretăm etichetele produselor.
„În corpul nostru avem până la 115 grame de sare în sânge. Un gram sau două grame de sare, maxim, eliminăm din corp. Dacă mergem la magazin nu o să vedem pe eticheta produselor câtă sare au. O să vedem cât sodiu au. Atenție mare! E o mare diferență între sare și sodiu, adică avem 40% sodiu în sare și 60% clor. Clorul nu ne interesează”, a precizat medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
@doctor.mihail Atenție la doza recomandată de sare și cum citim etichetele produselor ☝????????????⚕️????
♬ original sound - doctor.mihail
Te-ar putea interesa și: Sarea obișnuită sau sarea de Himalaya, care este mai bună pentru sănătate? Ce spun experții
Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății indică faptul că avem voie să consumăm o cantitate maximă de 2300 mg de sodiu pe zi, echivalentul a aproximativ 5,7 g de sare. Este important să ne uităm pe etichetele alimentelor și să fim conștienți de conținutul de sodiu, deoarece aceasta este informația prezentată.
„Recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății spune că avem voie să consumăm într-o zi maxim 2300 mg de sodiu. Este egal cu 5,7 g de sare. În alimente, pe ingrediente, o să scrie sodiu. E foarte important să reținem asta. De exemplu dacă mergem la magazin și ne luăm un salam și scrie că el conține 5 g de sodiu, noi ne amintim că putem să mâncăm până la 5,7 g de sare pe zi”, a mai spus medicul Mihail Pautov pe rețelele sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate