Câtă SARE putem mânca pe zi. Cătălina Arsenescu Georgescu, avertisment: Noi consumăm o lingură. Învățați copiii să nu mai pună solnița pe masă
Prof. univ. dr. Cătălina Arsenescu Georgescu ne-a vorbit despre cantitatea de sare pe care o putem mânca pe zi.

Un studiu de acum câțiva ani arăta că românii consumă zilnic o cantitate de 2-3 ori mai mare de sare decât cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenția că din ce în ce mai multă lume mănâncă tot mai sărat și chiar dacă aportul zilnic recomandat este de 5 g, majoritatea oamenilor consumă de două ori mai mult.

Atunci Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor solicită eliminarea restricţiei legale de comercializare a sării neiodate în magazine, deoarece administrarea sării iodate în alimentaţie trebuie realizată numai în baza unei reţete prescrise de către medicul endocrinolog.

"Țările nordice au o speranța de viață medie de peste 80 - 85 de ani. Noi suntem pe la 70 - 75 de ani, cu o diferență femei - bărbați, care din păcate dezavantajează bărbații"
 

"Mă laud cu o experiență bogată, una care-ți dă cele două fațete: bucuria și plăcerea de a face ce-ți plac și insatisfacția că nu ai rezultatele pe măsura dorințelor. Și atunci, de ce nu este bine?

Vârsta noastră reală este vârsta vaselor, dar noi putem să manageriem această vârstă a vaselor, pentru că greșelile le facem noi cu bună știință. Toate progresele pe care nu le putem nega sunt progrese foarte mari, care au dus la o creștere a speranței de viață, cu ani buni, 5 - 10 ani. Țările nordice au o speranța de viață medie de peste 80 - 85 de ani.

Unde suntem noi? Noi suntem pe la 70 - 75 de ani, cu o diferență femei - bărbați, care din păcate dezavantajează bărbații. De ce greșim, unde greșim, de ce este această diferență semnificativă? Pentru că progresele în lumea medicală se întâmplă peste tot. Ne luptăm pentru această speranță de viață, dar ce valoare are dacă nu avem o calitate a vieții pe măsură. Calitatea vieții înseamnă cât te poți bucura din tot ceea ce înseamnă o viață frumoasă, dar lucrurile acestea le limităm noi înșine.

Sunt niște factori de risc tradiționali, dar câștigați, pe care noi i-am putea influența. Nu o să influențăm vârsta, genul sau factorul genetic, dar fumatul, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială.... lucrurile acestea le putem influența și aici intervine educația medicală care trebuie să crească și să înceapă chiar din școală. Nu este vorbă în vânt și nu este nimic în plus. Educația sanitară, medicală, direcționată, trebuie să existe încă din școală", a declarat Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu, Universitatea de Medicina și Farmacie ”Gr.T.Popa”, Iași, în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul dezbaterii "Știi cât mai are de trăit inima ta?". 

Taxe pentru zahăr, sucuri și tutun. Ar trebui suprataxat și consumul de sare și grăsimi? Câtă sare și câte grăsimi putem consuma
 

Citește continuarea pe DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: , Spectacola | Dată: 05 iul 2022, 16:23

Bancul serii: Un turist român la hotel

Ce face un turist român la all inclusive.


Sursa foto: Monica Anghel, Facebook

Monica Anghel, cel mai prețios sfat primit de la mama sa: „Am o relație foarte apropiată cu ambii părinți”/ EXCLUSIV

Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook

Ce pensie are Adrian Năstase de la statul român. Fostul premier al României a recunoscut: "Cred că este foarte puțin"

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Câte mii de euro a cheltuit Mirela Vaida în Delta Dunării: ”Nu e ieftin, dar banii rămân în țară”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram

Vlăduța Lupău a născut: ”Știam că îți vei alege o zi binecuvântată”. Care este numele special pe care artista l-a ales pentru bebeluș

Sursa foto: Mioara Roman, Natașa Raab, Cornel Constantiniu, facebook/ colaj foto

Mioara Roman, diagnosticată cu aceeași boală de care suferă și Cornel Constantiniu și Natașa Raab: „Pe Cornel l-au salvat operațiile”

Simona Săndulescu a fost găsită înecată în Lacul Morii. Artista a lăsat un bilet de adio: ”Viața a devenit insuportabilă”

Captură video Youtube/ Sorin buiaca, Instagram, Loredana Groza

Mircea Badea, reacție savuroasă la fotografia Loredanei Groza, fără lenjerie intimă: „Munții noștri aur poartă și doamna Loredana nu poartă!”

Sursa foto: Vica Blochina și Irisha, instagram/ colaj foto

Vica Blochina, sărut pasional cu o fostă concurentă de la Survivor România. Fanii au rămas uimiți/ FOTO

Sursa foto: Loredana Groza, Facebook

Loredana Groza, fără lejerie intimă. Vedeta a încins imaginația bărbaților: ”Lori este numai una”

Sursa foto: Denisa Filcea, Instagram

Cum se descurcă Denisa Filcea în rolul de mamă: „Nici nu mă gândesc la oboseală”

Sursa foto: Cristina Cioran, Instagram

Cristina Cioran, DIETA prin care a slăbit șapte kilograme în doar zece zile: ”Hai să vă spun cum am reușit”

Sursa foto: Gabriela Prisăcariu, Dani Oțil, Instagram

Dani Oțil a răbufnit, după ce el și Gabriela Prisăcariu au fost criticați de fani: ”Comentează de parcă ți-au plătit ei sejurul”